|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 4:07 am
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
В обикновения хепи енд героите 3 дни ядат и се веселят, но понеже нашите герои не са какви да е герои а истински депутати, които мнофо добре си свършиха работата отиват да си похапнат и да се повеселят за 30 дни
http://money.ibox.bg/news/id_963982986
|
| Пет Дек 19, 2008 12:10 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Е да, така е, но когато те се потят, бачкат от 6 сутринта до 22 вечерта, ти си надуваш шушоните край печката и мааш пръжки с лук, нали  ? А хората са си го изработили, ся че щели да ядат и да пият 30 дни, ми нормално е, аз съм за такива яки запои, хората така се опознават, стават по-близки, намалява се напрежението в работата, инжектират се свежи средства в икономиката и куп други полезни нещица 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Дек 19, 2008 5:56 pm |
|
 |
|
nickich
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
... преработили са се... кога ли на Българския народ ще му писне... Ние сме много търпеливо племе (или глупаво). Може би при подобна ситуация в някоя друга страна да са свалили правителството 100 пъти...
_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Съб Дек 20, 2008 11:02 pm |
|
 |
|
bongo-bongo
|
Edit за по-горната тема: видях снимката на парламамента и ако не броим празното председателско място к'ва е разликата от работната обстановка?
Гледах по новините как българите луднали да купуват по Коледа докато всички останали си свиват сърмите. То при БГ икУномиката може би това е най-правилното ама аз искам да предупредя евентуално незапознатите: в БГ само менте стоки, не си хабете парите!
Примери мнооо, при последното си посещение се нагледах на безполезни ментета които тук и в магазин "за един пробит долар" не можеш да намериш. Същото се отнасяше и за черно-бялата техника, инструментите, строителните материали, дрехите че и скъпите храни (вече).
Ама аз искам да кажа за коледното колетче на малкия Бонго: постарали се бабите, все интересни играчки и със сигурност не от най-евтините. Китайски разбира се, ама те и тук са такива. Обаче батериите не издържаха и половин час и слава Богу, че да обърна внимание. След като игра отверката и силиконовия спрей на тати повечето играчки проработиха но половината от тях окончателно сдадоха Богу дух още същия ден а другите приритват.
Малкият Бонго си е техничар, не използва "машинарията" неправилно и най-важното: когато нещо се счупи той го оставя на тезгяха на тати за ремонт. И много добре, защото тези играчки могат да разплакват майки в буквалния смисъл. Гледам, че вносителят си е измил ръцете с етикетче: "Не оставяйте без контрол детето докато си играе с играчката". Значи, трябва нонстоп да гледам детето в ръцете а преди да отида до тоалетната да ги поставям под ключ?! Не е ли по-добре да поставят под ключ вносителя?
_________________ Тя простотията по хората ходи
|
| Нед Дек 21, 2008 6:24 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Бонго, стига си говорил глупости. Да не би при вас всичко да е made in Germany?
Ако ти е толкова зор, ела в София, ще ти покажа откъде да си купшиш качествени инструменти. Ама незнам дали можеш да си ги позволиш. Също ще ти покажа откъде да си купиш качествени дрехи, техника или храни. Но цената едва ли ще ти хареса.
Естествено че ще е пълно с ментета. И при вас е така и в Германия е така и в Щатите - боклуците са навсякъде. Който купува евтино - шанса да купи боклук е огромен. Така е в 21 век - века на евтините боклуци.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Дек 21, 2008 8:22 pm |
|
 |
|
bongo-bongo
|
Цък, Цецо, не съм "аудиофил"! Нямах предвид да дам 10 пъти повече пари за нещо което не е и 2а пъти по-добро. Обаче имах предвид, че плащах 5-6лева за качество по-ниско от на "за 1 долар".
Иначе и тук повечето е китайско ама друга категория. А китайското което имам от Канада просто не е китайско.
А се вбесих най-вече защото за детски играчки става дума. Поне малко срам, съвест или просто страх...
_________________ Тя простотията по хората ходи
|
| Нед Дек 21, 2008 8:47 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е сега трябва ли да ти обяснявам основни принципи на свободния пазар?
1. Щом една стока се харчи, значи качеството и цената и са задоволителни за хората които я потребяват. Т.е българите харесват въпросните боклуци и са съгласни да плащат тази цена за тях. Инак просто да не ги купуват и те ще изчезнат от пазара.
2. Англичанина знаеш какво е казал за бедността и евтинджоса.
3. Това че детските играчки са опасни е вече съвсем друга песен. Това си е престъпление, проблема тук е, че българина няма навика да си търси правата. Ако на един германец му пробуташ опасна играчка, ще вдигне такава тупурдия, че търговеца ще остане без работа, а пройзводителя ако го докопат .... жална му майка. Българина ще изпсува и ще отиде да купи следващия боклук. Ганьовка му работа.
Та от 1, 2 и 3 следва че въпросните стоки се продават добре в БГ.... защото БГ е населена с горди Българи
Глей кво става: http://pazari.dnevnik.bg/show/604787/
Беднотия майка.....
Оня ден минах покрай молата.... е не е истина просто. Ганьо пълни торбите с лъскави стоки, все едно иде свършека на света. Пред техно-магазините си е ебало мамата. Та скъпо било... абе 5 пъти по-скъпо трябва да стане.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Дек 21, 2008 9:21 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Ееее, убава работа, щом и индженерите почнаха да се хващат на тия кьорфишеци с милионите левове и богатия народ.
Ам хайде да смятаме: 800млн.лв за 8млн. човека прави по 100лв куверт на човек или по модерному - 50евро. 50евро за 10 дена празници = 5 евро на ден за човек. Стигат за две кебапчета ,една ракия, няколко пиратки , шоколад, и китайска играчка от магазин за 1лв. Еми богати сме си мааму стара.
Милионите са жълтите стотинки на МАКРОикономиката, ама наш Ганьо като чуе, че някъде в държавата има МИЛИОН ,веднага си представя ,че си е негов и колко много пари са това - стигат и за кола, и за апартамент, и за плазма, и за яхта....
|
| Вто Дек 23, 2008 3:02 am |
|
 |
|
Цецо
|
1. Отдавна не сме 8млн.
2. Заработващите БВП са под 1/4 от населението.
3. Старците и децата по презумпция пари не харчат.
Което значи, че всеки работещ се изхарчи по 2 средни работни заплати. Кредитите напрактика са блокирани. Което както и да го погледнеш си е аномалия, особенно в условията на криза. Което значи:
а. Българина харчи всичките си пари по Коледа.
б. Българина всъщност е значително по-платежоспособен от колкото се опитва да изглежда официално.
Вчера в София движението беше ад и то по обяд. При все че голяма част от провинциалистите са си отишли в къщи - има само едно обяснение на засиления трафик - много хора явно не са на работа, и се шматкат да пазаруват коледно - от молче...на молче. Убедих се окончателно в това, когато видях, че в 16 часа, по Черни Връх от Евлоги Герогиев до Сити Центъра имаше плътна колона от 3 реда автомобили, заради пазаруващи във мола.
Трябва му една яка криза на тоя народ, даже е задължително. Има нужда от шамари.
|
| Вто Дек 23, 2008 9:00 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Прав е Цецо, въпреки че може би не точно криза му е нужна, а шамари, мен веднага ми хрумват няколко идеи :
1. Всички граждани м-у 23 - 56 задължително да работят, ако някой не иска да работи каторга
2. Работодателите да бъдат ограничени в заплатие които дават, въпреки че т.1 автоматично ще ги освободи от необходимоста да надцакват конкурентната фирма та да и вземат работниците
3. Жестоки данъци в-у автомобилите, особенно ако се карат денем, говорим за частни такива
4. Нулева социална политика
5. Средствата за храна и за медикаменти да не се дават в пари а в купони
6. Минимален праг на средставата за храна и здравно осигуряване
7. Задължителна застраховка на имуществото, продукция и т.н. съответно държавата не поема и 1 стотинка ако иска на улицата да е майка с 5 деца, или ако градушка съсипе цялата реколта.
8. Никакви преференции без значение от бизнеса, преференции като помощи и др.подобни
9. Излизане от ЕС и сериозни мита на всичко вносно, най-вече храна, дрехи, стоки за бита
10. Министерство за конторл на качеството, ще се проверяват всички производители и вносители, стоки извън регламента ще пращат отговорните в каторга, като отговорните тръгват начело със собственика., бих предложил разстрел ама сме малко народ ...
Така според мен първо ще се появи доста работна ръка, второ разходите на работодателите ще намалеят, трето ганьо като не може сам да си прави сметката някой друг ще му я направи, не му трябва на ганьо ново ТВ всяка година. Това е почти социализъм, ама почти, 10-15 години в тоя строй може и да оправи нещата, може .... а може и нищо да не оправи, аз вече се съмнявам че има оправия з аплеме като нашето.
|
| Вто Дек 23, 2008 9:56 am |
|
 |
|
Цецо
|
хаха, Тони, гаранция, че с твойте мерки БГ би изчезнала за 1 година от политическата карта на света
Нали не мислиш, че ще намериш достатъчно качествени балъци да живеят в порядките които предлагаш. Щото как ги въведеш, така всички що годе читаво ще се изнесе на пожар от БГ. А с пенсионери, цигани и дребни мутри... какво ще правиш... не те знам.
Виж ако прибавиш и точка - тотална блокада на границите, отнемане на паспортите, забрана на интернет и чужди ТВ и радиостанции...може би имаш някакъв шанс. Но тогава пък ти предстои проблема с насилствената демокрация която ще ти се изсипе под формата на бомби на главата
Живеем в 21 век, и мерките които предлагаш няма как да бъдат приложени. Но има много други които могат сериозно да въздействат върху ненаситната жажда на Ганьо да притежава лъскавинки. Най силната от които ще дойде по естествен път.... Догодина молчетата само ще могат да си мечтаят за такъв оборот.
|
| Вто Дек 23, 2008 11:52 am |
|
 |
|
velio
|
 |  |  |  | ToHu написа: Прав е Цецо, въпреки че може би не точно криза му е нужна, а шамари, мен веднага ми хрумват няколко идеи : 1. Всички граждани м-у 23 - 56 задължително да работят, ако някой не иска да работи каторга 2. Работодателите да бъдат ограничени в заплатие които дават, въпреки че т.1 автоматично ще ги освободи от необходимоста да надцакват конкурентната фирма та да и вземат работниците 3. Жестоки данъци в-у автомобилите, особенно ако се карат денем, говорим за частни такива 4. Нулева социална политика 5. Средствата за храна и за медикаменти да не се дават в пари а в купони 6. Минимален праг на средставата за храна и здравно осигуряване 7. Задължителна застраховка на имуществото, продукция и т.н. съответно държавата не поема и 1 стотинка ако иска на улицата да е майка с 5 деца, или ако градушка съсипе цялата реколта. 8. Никакви преференции без значение от бизнеса, преференции като помощи и др.подобни 9. Излизане от ЕС и сериозни мита на всичко вносно, най-вече храна, дрехи, стоки за бита 10. Министерство за конторл на качеството, ще се проверяват всички производители и вносители, стоки извън регламента ще пращат отговорните в каторга, като отговорните тръгват начело със собственика., бих предложил разстрел ама сме малко народ ... . |  |  |  |  |
То твоето е хем боли хем сърби.
Предполагаш че като се наложат тези мерки и на теб ще ти стане по-добре?
Как си представяш точки 4 и 5 да съществуват с 7 и 8? Или 4 с 5. Или 7 с 8...
Липса на социална политика с наличие на гарантирано потребление....
Какво си мислиш че ще стане "ако градушка съсипе цялата реколта" и земеделските производители нямат средства да започнат новия сезон и фалират? То това да не е да произвеждаш платки - ако спреш - голяма работа. Нали ще искаш да отидеш на магазина и да си вземеш с купона полагащия се хляб.
Как си я представяш точка 3 - поради големите данъци 80% спират да карат лични автомобили и Тони най-сетне вдига 160 с алфата на цариградско?...
|
| Вто Дек 23, 2008 1:24 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
 |  |  |  | ToHu написа: Прав е Цецо, въпреки че може би не точно криза му е нужна, а шамари, мен веднага ми хрумват няколко идеи : 1. Всички граждани м-у 23 - 56 задължително да работят, ако някой не иска да работи каторга 2. Работодателите да бъдат ограничени в заплатие които дават, въпреки че т.1 автоматично ще ги освободи от необходимоста да надцакват конкурентната фирма та да и вземат работниците 3. Жестоки данъци в-у автомобилите, особенно ако се карат денем, говорим за частни такива 4. Нулева социална политика 5. Средствата за храна и за медикаменти да не се дават в пари а в купони 6. Минимален праг на средставата за храна и здравно осигуряване 7. Задължителна застраховка на имуществото, продукция и т.н. съответно държавата не поема и 1 стотинка ако иска на улицата да е майка с 5 деца, или ако градушка съсипе цялата реколта. 8. Никакви преференции без значение от бизнеса, преференции като помощи и др.подобни 9. Излизане от ЕС и сериозни мита на всичко вносно, най-вече храна, дрехи, стоки за бита 10. Министерство за конторл на качеството, ще се проверяват всички производители и вносители, стоки извън регламента ще пращат отговорните в каторга, като отговорните тръгват начело със собственика., бих предложил разстрел ама сме малко народ ...
Така според мен първо ще се появи доста работна ръка, второ разходите на работодателите ще намалеят, трето ганьо като не може сам да си прави сметката някой друг ще му я направи, не му трябва на ганьо ново ТВ всяка година. Това е почти социализъм, ама почти, 10-15 години в тоя строй може и да оправи нещата, може .... а може и нищо да не оправи, аз вече се съмнявам че има оправия з аплеме като нашето. |  |  |  |  |
Е това съм го виждал в Северна Корея - Ким Ир Сен беше още жив. Май не са прокопсали корейците......
|
| Вто Дек 23, 2008 1:41 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
1. Не ставай дребнав.
2. Нали знаеш ,че тия които работят НЕ са същите които харчат.
3. Много ти е плитка презумцията , помисли пак. (жокер - аптеките и детските магазини да не чакат на тебе и мене ,я? )
|
| Вто Дек 23, 2008 6:45 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Абе човек изследването твърди че ще се изхарчат 800 млн. за подаръци. Не за лекарства, храна или битови сметки.
На мен ми се струва че магазините за лъскавинки са прекалено пълни (с хора), като за бедна държава във условията на световна криза.
Ама щом мислиш, че е нормално трилентови булеварди да се задръстват заради някакъв кирлив шопинг...
|
| Сря Дек 24, 2008 12:18 am |
|
|