|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:33 am
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
В момента, колкото и да са различни като идеологии двете системи, положението в САЩ много ми прилича на положението в СССР през 1990г. Хем си световна сила, хем не си, хем ти се иска, хем не ти стиска, или как беше оная приказка за колоса с глинените крака. Колкото и да не ни се иска, Китай чука на вратата, дали ще му я отворят доброволно, или ще се заиграят с ядрените си играчки, не е много ясно ( никой не може да каже с какъв ядрен арсенал разполага Китай ), ясно е само едно, че ни чакат интересни събития  Затова учете чайнизи, един ден ще ни требе 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Дек 18, 2008 8:03 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
 |  |  |  | ¶ написа: В момента, колкото и да са различни като идеологии двете системи, положението в САЩ много ми прилича на положението в СССР през 1990г. Хем си световна сила, хем не си, хем ти се иска, хем не ти стиска, или как беше оная приказка за колоса с глинените крака. Колкото и да не ни се иска, Китай чука на вратата, дали ще му я отворят доброволно, или ще се заиграят с ядрените си играчки, не е много ясно ( никой не може да каже с какъв ядрен арсенал разполага Китай ), ясно е само едно, че ни чакат интересни събития  Затова учете чайнизи, един ден ще ни требе  |  |  |  |  |
Абе нали знаеш какво казал Тито, когато му казали, че китайците ще нападнат Югославия:
"Абе ке ги тепаме, ама дека ке ги копаме?"
|
| Чет Дек 18, 2008 8:22 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аз по света не съм виждал китайски гробища. явно се обработва матрала в китайските ресторанти
тито е бил навит китай да нападне югославия, само защото ще минат 2 пъти през съюза
|
| Чет Дек 18, 2008 8:41 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 |  |  |  | ¶ написа: В момента, колкото и да са различни като идеологии двете системи, положението в САЩ много ми прилича на положението в СССР през 1990г. Хем си световна сила, хем не си, хем ти се иска, хем не ти стиска, или как беше оная приказка за колоса с глинените крака. Колкото и да не ни се иска, Китай чука на вратата, дали ще му я отворят доброволно, или ще се заиграят с ядрените си играчки, не е много ясно ( никой не може да каже с какъв ядрен арсенал разполага Китай ), ясно е само едно, че ни чакат интересни събития  Затова учете чайнизи, един ден ще ни требе  |  |  |  |  |
Ами така си е, само не знам откъде да почвам ако ще уча китайски...
А колко са различни двете системи е под въпрос - и едните пропаднаха крепейки умиращи
предприятия от бюджета, и другите натам отиват... Приказките им са наистина много различни, де  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Дек 18, 2008 9:20 pm |
|
 |
|
¶
|
tgi, аз започнах с хуй пий чай, обаче се оказа, че нашето китайче му трябва преводач за да разбере за какво става дума , за няколко години забравил китайския 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Дек 18, 2008 9:31 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
 |  |  |  | tgi написа:  |  |  |  | ¶ написа: В момента, колкото и да са различни като идеологии двете системи, положението в САЩ много ми прилича на положението в СССР през 1990г. Хем си световна сила, хем не си, хем ти се иска, хем не ти стиска, или как беше оная приказка за колоса с глинените крака. Колкото и да не ни се иска, Китай чука на вратата, дали ще му я отворят доброволно, или ще се заиграят с ядрените си играчки, не е много ясно ( никой не може да каже с какъв ядрен арсенал разполага Китай ), ясно е само едно, че ни чакат интересни събития  Затова учете чайнизи, един ден ще ни требе  |  |  |  |  |
Ами така си е, само не знам откъде да почвам ако ще уча китайски... А колко са различни двете системи е под въпрос - и едните пропаднаха крепейки умиращи предприятия от бюджета, и другите натам отиват... Приказките им са наистина много различни, де  . |  |  |  |  |
Както казва Ремарк "На западния фронт нищо ново".
Спомнете си 33г и приказките и действията на Хитлер и Сталин.
Добавено на 19.12.08
Споко Цецо,
Европа гарантира влогове до 100 хил. евро
При фалит на банка изплащат сумите до 20 дни
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=260097
|
| Пет Дек 19, 2008 12:31 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Lupus, в сега действащия ЗГВБ е записано следното:
1. Държавата гарантира до еквивалента на 50 000 евро.
2. Ако депозита е в чуждестранна валута, то се изплаща левовия еквивалент КЪМ МОМЕНТА НА ОБЯВЯВАНЕ НА ФАЛИТА НА БАНКАТА.
3. Има срок в който държавата трябва да ЗАПОЧНЕ да изплаща депозитите на гражданите. Но краен срок за това няма.
А сега представи си една ситуация тип 97г. Фалира банка X, ти си имаш евров депозит 1000 евро. Фалита става при курс 1/2 както е в момента. Т.е. българската държава е длъжна да ти върне 2000лв. В момента в който банката фалира - започва лавинен процес, хората се паникьосват и почват да теглят като луди. Банките масово изпадат в ликвидна криза и отказват да изплащат депозити. Държавата се налага да почне да тъпче пари в тях, което скапва резерва на БНБ. От което гърми борда. Пускат лева и той отива на 1/3-1/4. От там народа съвсем изперква и се хвърля да обръща всяко левче в валута. Което води до рязка обезценка на лева и започва хиперинфлацията. Съответно след 1месец курса вече е станал 1/10 че и много по зле може да стане (съдейки по 97-а). Понеже положението вече е почти военно, държавата бави изплащането на депозитите - щото така или иначе няма пари за това. И когато в един прекрасен ден си получиш твойте 2000лв..... Силно вероятно е да можеш да си купиш 5 хляба с тях
Всичко това не е някаква болна фантазия, това е нещо което се е случвало в БГ в недалечно минало. При това забележи най-важното - случи се когато навън всичко се движеше на MAX и БГ беше изолиран случай, имаше откъде да се примоли за помощ. А сега и навън е кофти и няма и кой да налива пари с готовност ако се сговнясат нещата.
В ЕС подобен закон би функционирал добре, защото там валутата си е евро. Докато тук е лев и курса лев/евро съвсем не е сигурен в бъдеще време. Точно поради тази причина, депутатите си оставиха вратичка и не пожелаха гаранцията да се изплаща в евро. Защото не са сигурни, че ще устискат курса и си оставят възможност да вкарат контрата в гражданите, а не в бюджета или банките.
Относно последните решения на ЕС, там положителното е че е фиксиран краен срок за изплащането на парите. Но забележи, срока може да се удължи при "извънредни обстоятелства". А както знаем в БГ ние перманентно сме си в извънредно положение.  Другото е че това не е задължаващо решение на ЕС, а препоръчително. И ще стане официално чак към 2010. А дотогава има много интересни неща да стават.
Така, че аз не бих се доверил на подобен закон.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Дек 19, 2008 11:30 am |
|
 |
|
sthx
|
Така е и за да се избегне голямата паника при фалит на банка, БНБ трябва максимално бързо да върне парите на вложителите. Иначе ще стане страшно.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пет Дек 19, 2008 12:00 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
че на кой му пука? даже и премии ще си раздадат
|
| Пет Дек 19, 2008 1:30 pm |
|
 |
|
¶
|
В момента успокоителното е, че ако стане като през 1997г. няма да сме само ние  , в кюпа ще е половината свят.
|
| Пет Дек 19, 2008 5:54 pm |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
Ти нали стана американец кво се буташ в А група? 
|
| Съб Дек 20, 2008 1:50 am |
|
 |
|
StiV
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Съб Фев 05, 2005 10:58 pm Мнения: 284 Местоположение: Varna
|
Затова който има излишен лев да инвестира в злато. Закопава го някъде (обезателно със железен капак отгоре, че колкото маталотърсачи има вече, ако някой го засече да не го регистрира като цветен метал). Златото не остарява, не се разваля, не му пречат кризи, войни, инфлации и т.н. И след хилядолетия пак е ценно, даже още повече
P.S. Един познат преди няколко години откри на 40см. дълбочина 2 гърнета с общо 700 сребърни гроша на Иван Александър от 1350г. С тия пари лежали 650г в земята (след като ги пласира и то по доста неизгодна сделка) успя да си купи апартамент 
_________________ Господ прощава, тока не. А глада е по силен от тока !
|
| Съб Дек 20, 2008 2:09 am |
|
 |
|
¶
|
Как ме виждаш в ролята на бедното българче, захласнало се от светлините на Хамерика  Не бих могъл да се пребоядисам толкова евтино. Пък и не се бутам, САЩ се натискат за тази група
Stiv, изстината е тук: http://www.illinoislottery.com/numbers.asp , редовен кръводарител съм, ама като е казало, че не ще, не ще и това си е. Иначе няма да се мине с един апартамент  Намислил съм да си купя някое изоставено село в Родопите, до което може само с катър да се стигне.
А бе я по случай случката, който иска да каже 5+1 печеливши числа, като ходя другата седмица до ТОТО-то да ги пусна, обещавам да делим по братски, за мен 90% за човека с числата 10% 
|
| Съб Дек 20, 2008 1:46 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Ей на т'ва се казва дългосрочен депозит в Последна Българска Средновековна Банка.
И след 7 века кеша си е кеш. 
|
| Нед Дек 21, 2008 12:32 am |
|
 |
|
ji4ka
|
Пробвай с тези: 2,4,8,16,32 + 1 . От доста време ми се въртят в главата, не знам защо. Обаче неустойки не плащам.  Но ако закъсаш за числа питай смело - тука имаме още мноооого . Даже и на 1% (на число) може да се спазарим. Девиза на нашта фирма е "От нази акъла, от вази инвестицията" 
|
| Нед Дек 21, 2008 12:45 am |
|
|