Отговори на тема  [ 126 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща
Altium Designer Summer 08 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Тези дни излезе Cadstar 11. От както го купиха японците, мисля че CadStar много израсна. Лек е и лесно се работи с него. За големи проекти компанията е разработила продукта CR-5000. Който иска може да прочете тук за него.
http://www.eurointech.ru/cadstar
Според мен PCB часта му е много добра. Но SCM отстъпва например на ORCAD.
А за Никола, хапчета има, за CadStar 10 няма проблеми.

Пет Дек 05, 2008 11:57 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Velio, гледам че има вече излязла "Altium Designer Winter 09 Build8.0.0.15895" с лекарство. Змачи вече Altium е влязла в новата 2009г. и може да са решени твоите проблеми!

Съб Дек 06, 2008 12:03 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Добре де, в Altium Designer пролет-лято-есен-зима ( последния да затвори вратата ) има ли я възможността да сравнява две схеми ? или две платки ? Ей това най липсва на Protel 99 SE, "най-умното" до което съм стигал е да конвертирам схемата/платката до ASCII формат и след това да ги сравнявам с Total Commander :oops:

Съб Дек 06, 2008 12:35 am
Профил WWW
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
@VANK Ти с 10-та версия на CadStar-a работил ли си?Защото това което аз успях да намеря на пръв поглед изглеждаше ОК,ама почти...Имаше някакъв проблем с библиотеките и не можеше да се създават нови елементи,и разбира се хората се бяха постарали да не са съвместими библиотеките от старите версии :wink:.Ако имаш нещо работещо ще съм благодарен ако го споделиш.

Съб Дек 06, 2008 2:02 am
Профил

Мнение 
Dimitar написа:
Цитат:
Никой не каза нищо за CadStar....

Умря геройски - RIP :D .

Всъщност преди 2-3 години тука в бг по списанията забелязах сравнително активна рекламна кампания на CADSTAR-a , направи ми впечетление защото си мислех ,че отдавна се е поминал. Но явно са се амбицирали да го наложат пак.

Съб Дек 06, 2008 2:02 am
Профил
Аватар

Мнение 
@nobodyshadow ето ти лекарство за CadStar10.

Прикачени файлове:
crack_CadStar10.rar [12.15 KiB]
198 пъти
Съб Дек 06, 2008 10:30 am
Профил
Аватар

Мнение 
Така и така сте се зачесали по CAD софтовете ..... чудно ми е защо никой не споменава любимия Proteus ...
Аз лично съм доволен от него ( зора беше да му свикна с интерфейса) ама иначе платките са сносни ... уж :roll:

Съб Дек 06, 2008 11:06 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Сложих новия Proteus_7.4_SP3, но го ползвам за да отварям схеми и платки от разни проекти в интернет.

Съб Дек 06, 2008 11:19 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
valioman написа:
Така и така сте се зачесали по CAD софтовете ..... чудно ми е защо никой не споменава любимия Proteus ...
Аз лично съм доволен от него ( зора беше да му свикна с интерфейса) ама иначе платките са сносни ... уж :roll:

ами например може и с микроскоп да чупиш орехи.... но дали трябва така :?:
аз лично съм против софтовете дето правят всичко от къпане на бебета до подстригване :)
или през симулатор на контролери до платкаджийница... едва ли ще са изпипани всички детайли

Съб Дек 06, 2008 6:05 pm
Профил
Аватар

Мнение 
CASE

Някой да го е виждал/ползвал? 8)

Съб Дек 06, 2008 6:41 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Altium Designer Summer 08
velio написа:
В новия дизайнер някой идиот е сложил за интерактивно опроводяване някаква много умна функция и вече побеснявам.
Старата функция я има обаче е завряна да не казвам къде.
Може ли да се забранят тези умнотии и човек да си ползва стария метод за ръчно опроводяване с познатата клавишна комбинация?

И аз малко се чудих това защо е така ама....

В момента съм го инсталирал на домашния комп с цел тестове. От всичко най ми харесва това че са започнали да работят и на тема кутии.
А това ми е най омразната работа в проектиране на платка... Да си изчертая контурите на платката по кутията която ще се ползва. :wink:

Ама има бъгове и то доста...
Например правиш си компонент в някоя библиотека, отиваш да го слагаш в схематика и о чудо компонента го няма в библиотеката.
Връщаш се в библиотечния редактор компонент има... Рестарт на Алтиум-а и компонента се появява където му е мястото...
И още няколко такива... :wink:

За сега не ми се вижда достатъчно надежден за да работя на него. Може би след някой друг ъпдейт.
Стига да го събере хард-а ми.... :? Че с техните разбирания за големина на инсталираната програма. :D

Вто Дек 09, 2008 7:56 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ми на мен нищо не ми липсва в 99SE, да няма сравнение на схеми, няа и поддръжка на ревизии, не е добре но какво да с еправи живот. Не ми харесва софтуера да заема 1/5 от системния ми диск, да се влачи като умряла костенурка и да не мога да намеря нищо на мястто където е било в предната версия. От 2.8 минах на 99 с малко зор, но от 99 на DXP не знам кога ще стане ... аз работя основно на лаптопа си, диска ми в момента е 80 Гб, и не искам да го сменям, не че нямам двойно по големи да се въргалят из офиса, просто не искам. Отделил съм 20 Гб за системен диск, и държа там да събера софта който ми трябва, имам си вече solid works който е хищен, като сложиш web pack и той яде като ненормален, айде протела поне да е с човешки размери.

Вто Дек 09, 2008 9:02 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Altium Designer Summer 08
Tisho написа:
velio написа:
В новия дизайнер някой идиот е сложил за интерактивно опроводяване някаква много умна функция и вече побеснявам.
Старата функция я има обаче е завряна да не казвам къде.
Може ли да се забранят тези умнотии и човек да си ползва стария метод за ръчно опроводяване с познатата клавишна комбинация?

И аз малко се чудих това защо е така ама....

В момента съм го инсталирал на домашния комп с цел тестове. От всичко най ми харесва това че са започнали да работят и на тема кутии.
А това ми е най омразната работа в проектиране на платка... Да си изчертая контурите на платката по кутията която ще се ползва. :wink:

Ама има бъгове и то доста...
Например правиш си компонент в някоя библиотека, отиваш да го слагаш в схематика и о чудо компонента го няма в библиотеката.
Връщаш се в библиотечния редактор компонент има... Рестарт на Алтиум-а и компонента се появява където му е мястото...
И още няколко такива... :wink:

За сега не ми се вижда достатъчно надежден за да работя на него. Може би след някой друг ъпдейт.
Стига да го събере хард-а ми.... :? Че с техните разбирания за големина на инсталираната програма. :D

В последната версия са оправили доста от бъговете. Пробвай с нея. Със Summer-a омазах едни платки даже не по моя вина и се наложи да ги пускам пак,бъгавичък е :(. Но все пак работят сериозно хората. Чистят бъгове вкарват нови неща. Тук сме програмисти и ни е ясно че правиш ли промени по софта неминуемо се вкарват бъгове.
По мое мнение част от проблемите на този кад са от това че се пише на делфи. На моя работен комп имам наблюдения че рядко нещо написано на делфи тръгва безпроблемно. Машината ми е малко специфична и все се получава някакво омазване с нещо. Явно нещо не е доизпипано при Борланд.

Вто Дек 09, 2008 9:57 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Я да попитам нещо свързано с Protel 99SE и PADS на Mentor Graphics. Обсъждаме да преминем на PADS вместо да се ъпгрейдваме до Altium Designer и единственото нещо, което засега поставя питанка пред начинанието е дали ще е безпроблемно да импортнем старите платки и схеми от Protel в PADS. Някой ако го е пробвал това нещо нека да каже някакви отзиви :) .

Сря Дек 10, 2008 5:07 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ми става по принцип.
Преди време правихме една платка, т.е. бяхме дали да я правят. Пичовете ползваха PADS. Тогава се чудехме как да експортираме схемата от протел в ПАДС (пичовете позваха някаква комбинация от ПАДС и Оркад - с едното платките с другото схемите).
Та стигнахме до извода че най-добре е да се прехвърли схемата в PCB-то на протел и от там да се импортира в ПАДС. Мисля че PADS има импорт точно за 99SE, или поне тогава (преди 3 години имаше).

Та дори след това в процеса на работа няколко пъти пращах промените в схемата по този начин (PCB от протел -> PADS) и пичовете отразяваха само тях.
Само да отбележа че импортирането не е напълно безпроблемно - нещо се объркват слоевете или липсваше нещо, но трябва да се пробва...

Чет Дек 11, 2008 12:15 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 126 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща