|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 7:44 am
ЕС забранявя класическите крушки !?
| Автор |
Съобщение |
|
HappyMan
Ранг: Новодошъл
|
Нда , ще ставам суеверен.
Това чудо токущо издъхна.
Сега ще видим гаранцията в Бриколаж как е.
|
| Пон Дек 01, 2008 5:37 am |
|
 |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Да бе и мойта OSRAM дето ми е на служебното бюро от незнам колко си време, умря точно като отворихме темата. Тъмните сили.... явно следят форума.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Дек 01, 2008 10:26 am |
|
 |
|
plameniv
|
 ?
Колко изкара има ли 1 ден
Да не е някое китайско менте ?
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Пон Дек 01, 2008 10:29 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
стига де хора...
у дома имам филипс и осрам...
и бичат откъде 2 години...
единствената изгоряла е тази дето я бях сложил в банята
предполагам, че е от влагата...
а пък в килера единствено ми е класическа кръшка и я сменям редовно - през 2-3 месеца.. що така и яз незнам 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Дек 01, 2008 11:33 am |
|
 |
|
plameniv
|
 :)
 |  |  |  | MYXATA написа: стига де хора... у дома имам филипс и осрам... и бичат откъде 2 години... единствената изгоряла е тази дето я бях сложил в банята предполагам, че е от влагата... а пък в килера единствено ми е класическа кръшка и я сменям редовно - през 2-3 месеца.. що така и яз незнам  |  |  |  |  |
Щото е класическа , те държат от 1сек до 1месец 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Пон Дек 01, 2008 11:59 am |
|
 |
|
Цецо
|
Ми май точно 2 години изкара OSRAM-a. 21W, ама в стандартна настолна лампа монтиран, надолу насочен. Предполагам че се е пекал добре.
В интерес на истината не спря съвсем (поне не и сам). Почна да примигва и да свети в малко по червен спектър. Аз се опитах да го отворя, поочуках го добре. Видях че кондензатора вътре се е понадул, викам чакай да го сменя, ама после при затварянето нещо са окъсил явно - щото се чу страшен трясък и диодите вътре експлоадираха при последващото включване.  Не ми се занимаваше повече и го засилих в кофата. Предполагам че можеше да се отремонтира... ама друг път.
Пак ще сложа от новите де. Не за друго, а щото ми трябва поне 75W (нормална крушка) и фасонката мре много бързо.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Дек 01, 2008 4:30 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Абе не знам, едно времене сменяхме толкова често крушки, в къщата ми таваните са по 4 м, и опрделено смянатана крушки е запомнящо се, не помня да сме сменяли много често ..... интересно не знам баба ми сега какви крушки ползва, но също не знам да ги сменя много често.
|
| Пон Дек 01, 2008 7:59 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Баба ти.... те по селата може още с някакви немски от войната да карат, знаеш ли.  И ако често "тока" в контакта е има-нема 180-190V...
|
| Пон Дек 01, 2008 8:58 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ееее не бе, ти пък къде по селата си виждал къща с 4 м таван  , в Шумен си е, тока е наред, ама не зна от де ги взима тия крушки, от магазна то няма от къде ...
|
| Пон Дек 01, 2008 9:01 pm |
|
 |
|
velio
|
Брее, ква таз къща бре. Да не си се объркал с лятната резиденция дето е с 2 декара басейн, 50 декара заден двор и гараж за 8 коли.
|
| Вто Дек 02, 2008 12:28 pm |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
Едно врме в такива стаи са живели хората.
После ги свили в 2.60 в панелките.
А чувам че панелите били по-просторни от новото строителство.
Свиваме се сякаш се каним да станем 40 милиона а не 4.
|
| Вто Дек 02, 2008 5:12 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Аз нещо от тия економичните нещо не съм много доволен, особено скъпите такива. Сложих на едно място един филипс - на кутията пишеше 24000 часа - изкара има няма два месеца. Сега съм сложил още по скъпа - на кутията пише 12 години. Кофтито е че е в взривозащитено тяло - половин час разглобяване на 4 метра височина - гърч.
Малко офтопик : имало три вида лампи : Осрам, Месрам и Нашсрам.
|
| Вто Дек 02, 2008 5:47 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Това дето го пише на кутията е колко часа може да ги съхраняваш, преди да я пуснеш в експлоатация  Веднъж запалиш ли я, божа работа след колко време ще си на тъмно 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Дек 03, 2008 12:02 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами къща, строена края на 19-ти век, и строена както трябва, зидове по 1 м, гредореда не е сменян от както е пострена, верно скърца вече ама .... между пода и таваа на долния етаж има 30-40 см празно пространсто, имаше си включително и помещения за прислуга извън нея, но след 45 години социализъм е ясно че никой не ги е изпозлвал и дори още преди да очуждят двора бяха рухнали. Това за мен е къща, лятото ако не държиш много отворено вътре повече от 20 градуса не може да стане, зимата дори нищо д ане включваш си държи около 10 градуса, а баба ми се топли с 1/5 от енергията на панелката, при двойно по-голям обем почти. Къщата си е супер, даже тъкмо планирах да се местя пак във нея преди да дойда в голямото село .. та така ... къща генералска, ама на ония старите генерали, Куцаров ако сте го чували.
|
| Сря Дек 03, 2008 12:19 am |
|
 |
|
ji4ka
|
|
| Чет Дек 04, 2008 12:53 am |
|
|