|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 11:09 am
Черен списък: Фирми от които сте се парили лошо...
| Автор |
Съобщение |
|
medeamona
Ранг: Новодошъл
|
О Уникредит са просто уникални... Имах вземане -даване с тях и просто мога да кажа НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!
_________________Айде сега и на инженери ли ще се правим? 
|
| Нед Ное 16, 2008 7:55 pm |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Мда... аз преди години купувах кола с кредит от тях, бе викам ей ви на пари, не щем, нави бе, не искам толквоа кредит, не мое, не може да е по малко от еди колко си .... е ... след 4 месеца им тръснах всички пари на куп и им викам прекратявам кредита, ами .. то наказатлни лихви обслужване, убу викам, кавото трябва се плаща, е не знам какво смятаха, ама аз смятах 3 пъти, и трите пъто излезе че им дължа повече от колкото те ми искаха, не само че не взеха наказателна лихва, ами по някава причина сумата за застраховка която беше платена от тях не я бяха начислисли, не знам как става, имам в предвид застраховка на заема, защото съм бях в графа съмнителни като човек с доход под нужния за кредита, та тая застраховка изощо не я платих ... та явно понякога могат и да се прецакат. Друг въпрос е колко ми вземаха за да внеса пари по лизинга, и на какви курсове пресмятаха задъжението .. ама след втората вноска почнах да им ги пускам през ПИБ.
|
| Нед Ное 16, 2008 9:18 pm |
|
 |
|
Gogo
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
Селектра - Пловдив. Незнам, аз ли съм карък или много сложни платки замислям! Явно не е нито едното, нито другото, защото с другите платкаджийници нямам проблем.
В селектра съм правил 4 или 5 пъти платки и всеки път с надеждата, че са се оправили нещата там - да, ама не! Никога не са ми направили това което искам или с нужното качество (поне да работи, без да се налага да коригирам с ножа).
Последната беше една с тънки писти, на която проходните отвори бяха изместени и "прерязваха" пистите, ама това го разбрах (видях), когато пуснах устройството.
Предишен случай - поръчах 2 платки по технология злато/никел. Обадиха ми се, че е готово и като отидох да ги взема... направили ми само една по калай/олово технология.
Друг случай - можели да ми направят платката, ама да съм си бил оправил футпринта (TQFP100 или 80 - не помня вече), че му бил много малък клиренса.
Друг (стар) случай - елементарна, еднослойна платака по любимата им технология калай/олово. Мисля си, е тая няма начин да не стане. Да, ама не - почти половината отвори не бяха разпробити до край...
|
| Нед Ное 16, 2008 11:25 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аз предлагам да не коментираме платкаджии в БГ. То всичките са ....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Ное 16, 2008 11:31 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Уникални олиг..............
За четвърти път ми се наложи да имам взимане-даване с тях (за съжаление нямах избор, наложено ми беше) и за четвърти път се заричам да забравя че съществуват. А може пък да се позабавлявам да отида да ми върнат 18-те лева за Рингс дето така и не ми направиха. Но на място, не по телефона вече. 
|
| Пон Ное 17, 2008 1:04 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Странно, за Селектрата, десетки платки съм си правил при тях, никога не съм имал сериозна забележка с отвори, изместени шаблони и т.н. Понякога ми се е случвало маската да не е с равномерен цвят по цялата платка, но това никак не влияе на работспособността на платките. Да не са сменили главния платкаджия ? Тия дни си поръчвах от сайта www.NewEgg.com, последната ми поръчка беше преди повече от 6м., неприятно ме изненадаха, харесах си разни неща, на добра цена, накрая като ми калкулира сметката лошо ми стана, $34 за доставка на < 1кг с хамериканските пощи, за DHL и Fedex не ми се говори, към $50... После се загледах в сметките, значи добавям една дрислива SD карта за $4 и веднага ми добавя $2 за доставка. За всичките неща от CompUS цената на доставката беше стандартна, $6.99 с хамериканските пощи, и не се влияеше от количеството артикули. Същевременно Новите Яйца във фактурата пишат с големи букви, че те продават без ДДС, затова пък удрят с балтията в цената на доставката. Гледах, чудих се, накрая си поръчах същите неща от CompUS..... Иначе ми харесваше сайтчето на Новите яйца, ама занапред не мисля да купувам повече от тях. Не бях влизал досега в Costco ( www.costco.com, хубаво сайтче ), искаха регистрация, потребителска карта, историите на Метро. В неделя обаче реших да влезна да видя що за магазин е, питах на рецепцията мога ли да пазаря без потребителска карта, не можело, но ми дадаха един Фърчащ лист, ако съм си харесал нещо, на касата плащам с тази временна карта, след което на изхода ще ми направят нова, даже ще ме снимат фри оф чарж  , но иначе ще ми вземат $100 годишна потребителска такса. Ми то вътре се оказа голяма мизерия, стоките намяткани по земята, разнообразие никакво, боклучави дрехи и храни, 5-6 вида фотоапарата, няколко телевизора, и така ... някак си изпитах носталгия по Метро в БГ, което работи на същия организационен принцип, но на светлинни години от Costco.... А Costco беше фрашкан с купувачи, какво толкова купуваха, така и не разбрах, нито качеството кой знай колко по-различно от другите магазини, нито цените, обаче търпана ... Home Depot обаче ме кефят ( www.homedepot.com ), Направи си Сам, от пирони до слънчеви панели ...
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
Последна промяна ¶ на Чет Фев 02, 2012 9:54 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Ное 17, 2008 5:36 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Те и на мен един път ми обесняваха за кредитно-дебитна карта.
Като накрая се оказа, че това е дебитна карта с такси за кредитна... И края на обяснението не дочаках, не издържах на изкушението да избягам колкото се може по бързо оттам. 
|
| Пон Ное 17, 2008 8:10 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Хм Пирев, Костко не са като Метро, нещата там са на добра цена, поне в тези които съм влизал, но много от тях са или застояли, или стар модел. За храните е ясно че няма как да е така, този в лас вегас е доста добре снабден, има храна всякаква, не е лошо за храни, но ако купуа на едро, аз пазарувах най-вече храна за котараците на едро. Техниката обикновенно е застояла такава, те изкупуват от други вериги всичко което застоява и го пускат на добра цена, именно заради това понякога не може да намериш две еднакви неща. Интересно все пак че на щанда с лаптопите има съвсем нови модели, но не съм сравнявал цени.
Другоинтересно място Ross, не знам дали го има по твоя край би трябвало, това е основно за домашни потреби, дрехи, и дрподобни. Има доста изгодни неща, от дрехите от там съм си вземал много хубави якета, на съвсем прилични пари. По интеренсото обаче е че има всякаквъ джвъчки за дома, но трябва да гледаш и да проверяваш, там всичко е 100% прекупено и разпродажба, та ного често ако купуваш сервизи или др. таква има голям шанс вътре да са строшени. от там си накупих всички ножове, сервизи и др. таквиа, има качествени на хубава цена. Също така от там имам едни много хубави комплекти с инструменти, забележи не менте, доста здрави, имах няколко ама ги подарих на този онзи, остана ми един, позлвам си го редовно по колата и до момента нямам огънат или счупен бид или камък, а аз съм малко хамалин .... хом депот е готино, ама във вегас има едно по добро, не му помня името, доста по заредено, има почти всичко което може да ти потрябва за ремонт, а има и бяла и черна техника.
А от new egg аз съм доволен, цените им са добри, преди доставките им не бяха скъпи. За принтер, коника-минолта цветен, т.е. тежък, ми взеха 40$ и то за експресната услуга, не най-бързата а тази 2 дни. Верно че от нито една продажба не ми върнаха пари, въпреки че прилежно си попълних всичко и им го изпратих, но дори и без тези пари нещата си бяха на сметка.
|
| Пон Ное 17, 2008 11:49 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Дам, наистина Уникредит са рафинирани лъжци. Подаваш заявления за една карта, те ти вадят друга, ама всъщност била същата, ама с други такси, ама те не били идиоти, ами олигофрени....
|
| Пон Фев 23, 2009 9:53 pm |
|
 |
|
siropuch
Ранг: Минаващ
|
Магазина на пиротска 30 под колоните.Взех от там Л297 3 броя и Л6203 6 броя.От 6-те 2 като им се подадеше напрежение направо се стапяха за минута две.Другите 4 работеха.От къде са ги взели тези интеграли незнам,уж с поръчка.Сигурно са ги поръчали да ги направят в някое маза.То бива несериозна работа ама .....................
_________________www.ivport.com
|
| Чет Юни 18, 2009 12:42 am |
|
 |
|
dany_ggz
|
Уникредит, са ....(оставам без думи за да не ругая грозно на майка и баба и лели във форума), ма ОББ и МКБ-юнион банк са още по зле!!!!! Преди време се оказа че от кредитната карта на мъжа ми в ОББ, ако му нося картата мога да тегля максималния дневен лимит, но НЕ МОГА по същата схема да внеса пари по падежа му - това като ми го обясниха в клона - щях да падна и да умра безвъзвратно! Консултантите им са по некомпетентни и от мен и информацията, която получаваш на 2 съседни гишета задължително си противоречи по 2 от възможните 3 точки. Другата ми "любима" банка е МКБ- там съм им във фенклуба! За всичко каквото си поискате – няма проблем, проблема идва като трябва да го изпълнят. От опит – не си поръчвайте интернет банкиране – не получавате актуална информация за състоянието на сметките (а аз си мислих, че по този начин се разплащам без да се налага да ходя и ще знам у нас пред компа колко пари имам в момента). Ако имате време за губене – направете си сметка там! Като съвестна банка ви плащат телефона по 2 пъти и после питат къде е проблема, ако чакате месечно извлечение като мен – няма проблем – днес е 09.09.2009 още си чакам извлечението за август.
Другите ми "любимци" са EVN (за краткост и между приятели казано ЕБН)! смело и безотговорно смея да твърдя "аз крада ток" и представете си колко много крада, че даже и лятото плащам сметки по 110лева! преди вече около 2 години ми обясниха че крада ток и щяли да ме дадат под съд за което. И как познаха, че крада ток? Лесно – отворена ми е алуминиевата кутия дето захранва цялата къща. А тази кутия е отворена вече 15 години и то си я отвори енергото, защото монтажниците закъсиса с арматурно желязо захранващият кабел на къщата – защо – ми 1 деде дойде да реди плочки когато прекараха проводника под земята и понеже са извадили цели 2 плочки, може да ги изкриви и с това желязо си отбелязваше фугата между тях – с канапче и чукче и желязото и като го ковна в земята – спря тока на половината квартал и по между другото хвръкна като Батман. Та 13 години след случката като разкопаха наново – оказа се че в секторния кабел дедето е успяло да закъси само 2 от възможи 3 сектора. Казаха преди 15 години че утре ще ми отстранят повредата, та след 13 благоволиха да ми махнат времянката и ми сложиха друга и сега още 2 чакам пак да ми оправят тока у нас, пак да махнат времянките и да затворят кутията за да спра да крада ток. И пак за ЕБН много внимавайте как ви отчитата тока –по техните отчитания у нас 3 месеца живеем само на нощна тарифа (държа да вмъкна, че у нас компа не се гаси, имам пенсионер следящ всички сериали, имам и хладилник и фризер и бойлера не си спираме никога), защото не ми бяха отчели дневната, ама спокойно – не се губи и няма и извинение, сметката за 3 месеца отпреди, заедно с текущата за месеца си пристигнаха на един път. Забравих да кажа – като видях че нямам отчетена дневна се обадих да питам защо – е не получих отговор, и като ходих да плащам – пак питах защо – казаха ми че от инкасаторите дето засичат зависело.
Имам и „прекрасни” впечатления от данъчното – най-малкото което може да ви изчезне по коридора е служебната бележка, без която не можете да подадете данъчна декларация. Баща ми кара незаконна кола (ладичка, купена 1985 и с все още пазена фактура оттогава, важното е че научих че фактурата за закупуване на стока не е много законен документ)– липсваше и партидата в данъчното, за което не пропуснаха да го глобят (че те са загубили партидата представете си!)
Май верно живеем в Абсурдистан! За мое съжаление в милата ни Татковина простотията е основна дейност, а кретенизмът – силно желана професия!
|
| Сря Сеп 09, 2009 10:21 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Мале това с тока си е направо за раздел черен хумор. Умрях да се смея като го чета (много гот написано), ама то не е за смях работата, а за бесилка.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Сеп 09, 2009 10:26 am |
|
 |
|
dany_ggz
|
чесно казано тогава ма хич не ми беше смешно!
Онзи ден толкова се запених като се сетих за любимите ебн, че забравих за останалите ми любимци. Всичките големи вериги магазини за черна и бяла техника! Последната случка беше с техномаркет и хладилник "самсунг" (добре че не е мой!) На сервиза им трябваше цяло лято за да установят, че в хладилника има освен компресор и ламарина и нещо си което мери температурата и о, изненада - и това животно гадно се разваля! Нищо де, хладилника го "разходихме" 4-5 пъти из града до сервиза и все още си стои у свекърва ми като паметник. Между другото - не си купувайте мострите от магазина (задължително са с поне 3 дефекта, но цената е като за здрав и нов уред!) това важи за всичките магазини за техника. И не купувайте перална машина или миялна за вграждане - наистина не се виждат и не ви развалят фасона на кухнята, НО много често уредите започват да текат (дори и ако са монтирани качествено). От вчера имам и други "любимци" - "ИВЕС" теракоти, фаянси и гранитогрес. Поръчах си около 8,5 кв.м . гранитогрес - е тази ми поръчка я объркаха само 4 пъти! И ако кажат "ще се обадим утре" - да знаете - лъжат ви! Такава некоректност не бях срещала от доста време!
|
| Пет Сеп 11, 2009 10:40 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами аз си купих АЕГ миналата година, пералня и сишилня, от нема и къде май и двете бяха мостри, за сушилнята съм сигурен. Та перлнята за момента е ОК, обаче сушилнята скърца, лагер или нещо друго подобно, много гадно .... аняма да казвам колко пари струват, човек може да си купи малка кола за тая сума ...
|
| Пет Сеп 11, 2009 11:46 am |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Можело е с още малко пари и Miele да си вземеш.
|
| Пет Сеп 11, 2009 2:55 pm |
|
|