|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:27 pm
| Автор |
Съобщение |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 Кирилицата на вистата
Здравейте колеги,
имам питане..
Значи интернет компа ми е с виста...
а на нея кирилицата е малко странна
буква ш - в, я-ш , ч-я , ь-ю
т.н разместени са ...
като цяло шит... пиша, пиша и накрая трябва отнова да коригирам документа
Та Въпроса е.. някой може ли да даде акъл как кирилицата на вистата да ми съответства например на кюспето?
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Ное 10, 2008 1:12 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Re: Кирилицата на вистата
Първо отиваш в контролния панел в регионалните настройки влизаш в клавиатурата и махаш всички кирилици , да остане само англииския !!!
Теглиш този файл разпъваш го в някоя папка и с десния на мишката върху inf файла кликваш install http://injinera.bgplus.com/downloads/Cyr_xp.rar
2. Връщаш се пак в контролния панел -> регионални настройки -> клавиатура и си добавяш bulgarian phonetic и вече е 6!
Може да се ориентираш по XP настройките има ги на този сайт става и за виста http://injinera.bgplus.com/wxp/xp_bul.htm
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
Последна промяна plameniv на Пон Ное 10, 2008 2:52 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Ное 10, 2008 2:47 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
10x за подсказката
шиж не съм се сетил за инженера... а съм го ползвал за туй-онуй 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Ное 10, 2008 2:50 pm |
|
 |
|
goose
Ранг: Популярен
|
НЕ ползвай кирилица на инженера, ако вистата ти е в домейн, на XP и Vista в домейн тази кирилизация се дъни, почва да се рестартира масово компа при логване. Ако си я ползваш далеч от корпоративни мрежи - няма проблеми, можеш спокойно да действаш с неговата
|
| Пон Ное 10, 2008 4:23 pm |
|
 |
|
MYXATA
|
брейй
... корпоративни мрежи...
това ми е компютъра за интернеткане(бучнат през свич към рутър и към квартална кабеларка), дето ми седи до другию компутер дето работя на него
мерси и на теб за предупреждението ще го имам в предвид 
|
| Пон Ное 10, 2008 5:32 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Кирилицата на инжИнера не е изчистена от бъгове за Виста и ЕксПи ! Преди година след инсталация на инжИнера на 3-4 машини с въпросните ОС, при случайна комбинация от бутони ( поне единия да е Left Shift ) и машината замръзваше или директно се рестартираше. Премахването на кирилицата на инжИнера възстанови нормалната работа на машините. След това намерих сходни описания за кирилицата на инжИнера и от други хора.
Посъветваха ме да използвам Microsoft Keyboard Layout Creator 1.4 и да си създам за конкретната машина собствена кирилица, което и направих. Намерих някакъв шаблон ( не си спомням автора му ) за фонетичната транскрипция, заредих го в Microsoft Keyboard Layout Creator след което Creator-а изгенерира една инсталацийка. Вече 2-ра година нямам никакви забележки за кирилицата.
Всъщност, ето списъка на машините на които се издъни инжИнера: лаптопи Тошиба(Vista) - 1бр., Компак(Vista) - 2 бр., Acer(Vista+XP) - 1бр., Sony(XP) - 1бр.; десктоп Gateway(XP) - 2бр.
Ако започне да ти забива Windows след инжИнера, да знаеш каква е причината 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Ное 10, 2008 7:28 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Hehe
Нещо не си разбрал явно. Точно кирилицата на инженера не може да ги прави тези неща а тъпите флекстайпове и тем подобни програми !!!!
Ако не знаеш кирилицата на инженера не ползва нищо друго освен един обикновен енкодинг който се добавя в клавиатурата като фонетика и толкова, не се ползва софтуер и не може да забива. Нещо друго ти е било проблема и си набедил това. Аз я ползвам от както я има, и съм я сложил поне на 500 компютъра как нито един не се скапа чудна работа 
----------------------------------------------------------------------------------
|
| Пон Ное 10, 2008 9:21 pm |
|
 |
|
¶
|
 Re: Hehe
Нещо май ти не си разбрал  ( или си мислиш, че американците са минали на кирилица ? )
Машините за които говоря са нови машини, закупени в САЩ, никога не чували и виждали ФлексТайп и фонетични клавиатурни подредби. Само едната беше втора употреба, но човека която я беше използвал не беше и чувал за Европа, камо ли за БГ, пък да не говорим за кирилица  И не съм го само аз набедил това, защото когато ми се случи случката, изчетох доста мат'риал по мрежата и имаше доста хора, които се оплакваха от фонетичната клавиатура на инжИнера и след като си направили инсталация с Microsoft Keyboard Layout Creator нещата се оправили.
Между другото, докато намеря решението на проблема с българската фонетична клавиатура, използвах сръбската Serbian(Cyrillic), разположението е същото, с 2-3 клавиша разлика, но те не бяха от често използваните, та работех що годе комфортно.
Иначе в БГ си използвах инжИнера и нямах забележки.
По същество, Microsoft Keyboard Layout Creator прави точно това, което прави и инжИнера, само че генерира наново енкодинга и го инсталира. При мен в Add Remove Program се появява My Bulgarian ( Phonetic ) с размер 0.128МБ, което си е точно само енкодинга. Друго
удобство на Microsoft Keyboard Layout Creator е, че ти показва визуално клавишите на екрана и можеш с мишока да си преконфигурираш
клавиатурата както на теб ти харесва.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Ное 10, 2008 9:51 pm |
|
 |
|
zmej
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Нед Ное 28, 2004 10:02 pm Мнения: 141 Местоположение: София
|
Свиквайте, ово йе стандарт.
Ама тоя път сами сме си го набили, ето: http://metodii.com/bg_Iniciativa.html
Ей на как изглежда "новата" фонетична подредба:

|
| Сря Ное 12, 2008 2:10 pm |
|
 |
|
plameniv
|
|
| Сря Ное 12, 2008 3:51 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
новата фонетична методиевица на другарите професори от БАН.
тамън са кротнаха малко кирилиците и аре пак - юруш
преди години имаше поне 8 кирилици в обръщение и маса конвертори между тях.
всеки институтски гении си беше направил някаква кирилица - МИК, ПРАВЕЦ, ДОС...
|
| Сря Ное 12, 2008 8:03 pm |
|
 |
|
¶
|
За съжаление си прав. Ако се "кротне" положението как ще правят пари фирмите "подкрепящи" кирилицата ? Лично за себе си намерих какво да правя, когато нямам фонетична клавиатурна подредба или когато имам новата фонетична методивиеца на другарите професори - просто си инсталирам сърбицата.... Ама това не е най-лошото, най-лошото е, че все повече българи пишат на латиница, за да скрият слабата си българска граматика. Ако е електронна поща, решението е супер лесно: започвам да им пиша на ингилизка шльокавица ( английски с кирилски букви ). Обикновено това помага извънредно много
От горното твърдение на професорите от БАН да разбираме ли, че руснаците не са чужденци, т.е. те са си родени българи  ? И другаря СеднишеФ ли стана българин ?
|
| Сря Ное 12, 2008 8:14 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Това е БДСфонетик.
Някакви идеоти дето за учени се мислят са седнали да мислят стандарт за нещо което си е стандарт.
И това са взели че са сътворили. Мани другото ами М$ са им се вързали сега разбирам, че и GSM-ите са им се вързали и това е кирилицата.
http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=37423 чети и реви.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Ное 12, 2008 9:27 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Боже, Господи! Слез на земята и си прибери вересиите! 
Последна промяна Lupus на Чет Ное 13, 2008 12:01 am, променена общо 1 път
|
| Сря Ное 12, 2008 10:30 pm |
|
 |
|
bongo-bongo
Ранг: Почетен член
|
Пущам ви малка, безобидна и изпитана програмка която автоматично донажда "BG Phonetic" към езиковите настройки. Твърди, че може да направи произволна подредба но никога не съм го пробвал.
Edit: "Това е .exe файл но за да мога да го пусна го направих на .jpg" поне при мен спря да бачка и го зипнах.
_________________ Тя простотията по хората ходи
Последна промяна bongo-bongo на Вто Дек 16, 2008 8:25 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Ное 12, 2008 11:24 pm |
|
|