|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 11:11 am
Черен списък: Фирми от които сте се парили лошо...
| Автор |
Съобщение |
|
sthx
Ранг: Форумен бог
|
По-нататъка пробвай през пловдивския магазин да поръчваш. Не съм забелязал текучество, пък понякога и на съвест го докарват. 
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пет Ное 07, 2008 5:58 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
да се оплача аз пък от ===== ФОРМА ВИТА ======
по радиото им тече реклама "Инструменти за вода"...
миналия октомври купих кухненски смесител с изваждаемо душче.
не помня точно колко струваше, но си беше бая (200 кинта нейде).
лятото взе да тече. много неприятно почна да пълни шкафа под мивката с вода.
докато го забележим и шкафа са поду, шото е от "висококачествен материал от дървесно смляни частици и водопоглъщащо лепило".
огледах се и видях, че капе от маркуча към душчето. загледах се и онемях.
гайката на маркуча е пластмасова. самото душче също е пластмасово.
метализирани, блестящи, даващи вид на метални... но пластмасови.
почти гениално инженерно решение да сложиш пластмасова гайка към пластмасова тръба, дето тече вода под някакво налягане.
да не говорим, че като протече там и по маркуча - в шкафа. разбираш като си намокриш чорапите
та въпросната гайка, понеже все пак е стегната (на ръка) и е под напрежение след няколко месеца дава фира.
пуска мнооого тънка струйка която се превръща е 1 капка/сек.
обаче поради китайско-специфичния инженерен гений, гайката не може да се смени (с метална), щото е надяната на маркуча.
и заради гайката се сменя и маркуча. както и да е - развинтих маркуча и хукнах към сервизния (магазин).
малко неприятно, щото магазина е оказа на края на града в люлин. след него е полето към филиповци.
целия град трябваше да се мине, пък знаете лятото какво беше...
човека каза - "аааа..., добре. ще го сменим. елате другата седмица"
карахме криво-ляво няколко дни без чешма в кухнята (кеф!).
накрая в деня Х след няколкочасово киснене в задръстванията отивам и си вземам новия маркуч с новата гайка.
всичко си пасна и чешмата спря да капе. а аз останах с едно наум.
оня ден пак си намокрих чорапите. почнах да псувам маркуча.
този път обаче беше душчето (също пластмасово с пластмасова резба). просто си е направило пробив на място, дето няма зор.
може би няма да ходя пак до люлин - няма смисъл.
ще си купя някоя чешма от чужбина 
|
| Съб Ное 08, 2008 7:41 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Има и хубави метални и в България.Аз на старата батерия в кухнатя и смених металните кранчета с безконечни пластмасови.Имам навика да ги натягам и сменях гумички през месец.И се преродих - няма постоянна смяна на гумички.Сега мисля да повторя и операцията и на батерията в банята. Новите кранчета са пластмасови но няма проблеми с тях 
|
| Съб Ное 08, 2008 9:34 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Верно бая! Аз тия дни ходих тук при един местен вносител правеше разпродажба на всякаква арматура, цена над 30лв. нямаше. То верно по веригите има разни примоции дето съм гледал, обаче това си беше истинска арматура, керамични смесители и дизайн като от Италия а цена примерно 16 лв. Седя и се чудя... пък продвача го познавам и го питам каква е далаверата - дефектни ли са, що ли. Не каза, чистим стари неща дето няма да ги внасяме повече и без гаранция и затова. Та новите модели, заради гаранцията от 15-20лв ги продават на 100+...
Вносът от Китай естествено, но честно казано изобщо не си личи. В смисъл хората само с това се занимават и явно си подбират жълтурите. Със сигурност нямаше пластмасови неща
Странно е, че форма вита се излагат така за 5 лв. горница, щото едва ли е повече разликата в Китай между 3-то и 8-мо качество (те 8 или 9 нива на качество имаха по техния стандарт?)
Но ако са само търговци нищо странно... аз тук ударех дърво с кухнята. Значи жената, като каза няма да вземаме съдомиялна и ми изкара един куп доводи (макар, че на мен само първия ми беше достатъчен, т.е. че аз така или иначе не мия чинии) та кандисах и цял шкаф с вграден отцедник сложихме. Хубаво, ама те дизайнерите явно сефте правят такава щуротия и идва кухнята, гледам отцедника на 2 нива като горното има-няма 10см. Аз като малък бях добър на тетрис, ама колкото и да се напъваш чиниите са по-големички и няма как да ги вкараш. Както и да е изместихме го по-надолу... дотук добре, обаче на първия месец, гледам шкафът отдолу почнал да се раздува, явно текло вода. а те плоскостите изобщо са от ония "водоустойчивите", дето за по-сигурно са им направили едни монтажни отвори та да има къде да се събира водата...
Иначе ми стана странно откъде ще дойде водата, щото вътре под механизмите си има една дълбока тава, която може и 10л вода да събере. Просто нямаше логика...
Ама викам, жената сигурно е направила някоя простотия и разляла вода. Да, ама не. Издебнах я като мие чинии и кво да гледам. Наистина повечето вода пада в тавичка, обаче решетката е нещо като щамповама ламарина, в процепите се слагат чиниите а в двата края е огъната, такак че уж да няма ръбове.
Та това огъване е толкова гениално направено, че водата която попадне по решетката отива в края с огънатото, а то е нещо като вадичка и като се събере водата тръгва. Тръгва към края на вадичката естествено. Цяло това нещо е хванато за станиците на шкафа и тъй като в двата края има по 2-3 см. в които практически няма как да се слагат чинии, явно са сметнали за ненужно да правят ваничката отдолу толкова дълга колкото е механизма отгоре. Като за по-сигурно самата ваничка също има решетка отгоре и чепове от страни, така че не можеш да я допреш до нито една от страниците.
Наистина гениално решение, щото иначе трябваше да се чудя горе ваничката от кой край ще се изтича и да мисля отдолу накъде да преместя ваничката. А така спокойствие - ваничката не може да мести и си е центрирана точно под вадичката, само дето е леко по-късичка с няколко сантима. От който и край да се стича, все се пада извън ваничката
За съжаление, аз не можах да измисля начин как да подобря това гениално техническо съоръжение. То просто си е перфектно измислено и не подлежи на подобрения... та се наложи да омажа целия шкаф отдолу със силикон и да запечатам всички монтажни отвори. Ако това не помогне, не знам... ще пробвам все пак да убедя жената в предимствата на една проста съдомиялна машинка.
|
| Съб Ное 08, 2008 9:57 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Мда, много ментета, аз сменях душче преди седмица, не знам какъв зор вижда но мине не мине време се пука точно на едно определено място и почва да пръска като пуснеш вода, тов ана кухненската мивка, иначе надолу си е ОК всичко, метлано си е, и смесителя е хубав .. то май това не е оригиналното, не помня вече защо смених оригиналното, това го купувам от Бриколажа, добре изглежда с изключение на тоя му дефект ....ще каже човек че имам 50 атмосфери в маркуча а от пред мие дюза за струйно рязане а не душ ....
За всеобщо успокоение, имам еидн клиент който се чуди за какво да си харчи парите, плочки версаче, кранове от италия с цената на малка кола и др. подобни, и дограма с цената на голям апартамент в хубав квартал, всичко прекрасно, само дето като я види човек не разбира защо е толквоа скъпа, освен всичко друго заяжда, а жена му на тоя е 1.5, не се вижда като отваря вратите някак скача заедно с тях, аз съм 90 кг и ми е зор, не знам тази женица я има 40 кг я няма как се оправя, но пък дограмата е върхът на сладоледа  .... та тук всичко ни е менте .... то пак там гледмакак съсипват врата за 10 хил, защото някой не си свършил работтат като поръчвал .... Булгаристан, какво да се прави.
|
| Нед Ное 09, 2008 12:57 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
да не е кат оная мутра, дето си направил баня за 2 млн?
купил най-скъпите плочки на пазара. четириядрени на по 3GHz 
|
| Нед Ное 09, 2008 2:50 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
 Комета се мести - чакаме Халеевата комета да се оправи...
В петък си пуснах поръчка - с изискване да се достави в понеделник.
Да, ама не казах кой точно понеделник - днес си стоеше на рафта им още,
а пишеше, че е пратена по Спиди още в петък.......
На телефона някакви каки и батковци, след доста чакане и обяснения,
доста уклончиво се извиниха, че се местели и затова........ 
|
| Пон Ное 10, 2008 5:01 pm |
|
 |
|
bkulev
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Яну 25, 2006 12:47 pm Мнения: 305 Местоположение: Varna
|
Гледам от всякакви фирми се оплаквате, не само свързани с електроника - та и аз да ОКНАААААААААААААААААА
Фирмата - Сосиете Женерал Експресбанк
Историята е следната:
Преди около 6 години, в предприятието, в което работех идват госпдата и ни отварят сметки със съответните дебитни карти и до колкото си спомням
никакви такси за обслужване - няма не искам, няма недей  - бяхме държавни служители.
По някое време картите изтекоха, та взеха че ни ги смениха, пак така организирано.
По някое време взеха, че си смениха условията(едностранно разбира се, кой ще ти бръсне некви си скапани потребители) - въведиха такса за поддръжка на сметките.
Искам да подчертая, че по него време нямаше овърдрафт изобщо по дебитните карти, тези неща се появиха по - късно за да привличат клиенти.
След около 3 години мирно съвместно съществуване, аз се местя в София, в нова фирма, която казва: да ама ние работим с друга банка
Тегля си аз от въпросната карта(сметка) и когато там останаха някакви си 5.хх лв. викам: я да отида до банката и да я закрия.
Речено - сторено, отивам в клон м/у лъвов мост и гарата. Обаче тцъ, там не работели с картови сметки. Ок, отивам в клон на бул. Черни Връх, с/у супермаркет Европа.
И там тцъ, нищо не можели да направят, защото представете си в 2005г. в епохата на интернет великата банка нямали връзка м/у клоновете. Направо паднах, викам им: абе вие
с пощенски гълъби ли си комуникирате. А пък той(служителят) така си и остана с провиснало чене, явно не са свикнали да им говорят така.
На кратко - трябвало да отида в клона където е издадена картата.
Викам си, да бе ей сега ще си зарежа работата и ще хукна да пътувам 1000км, за тоя дето духа - халал да са ви тези 5.хх лева, няма да обеднея от тях, нали.
Да ама не, както гласи известната фраза - някаква си служителка почва да звъни в къщи(където вече ме няма) и почва да обяснява как трябвало да отида, щото парите се прехвърляли в
някаква обща сметка с някаква си велика такса за обслужване и ... абе тормоз колкото си щеш. След време - тишина.
Три години по - късно историята продължава в наши дни снощи, т.е. петък вечер. Щастлив след добре свършена работа и очакващия ме weekend, се прибирам и тел. звън нарушава спокойствието ми.
От другата страна, моя роднина ми чете току що получено писмо, в което ми се обяснява, че съм надхвърлил овърдрафта(който аз никога не съм им искал) и им дължа 53.хх лева и да
ходя да си ги платя щото...
Моля ви, кажете ми какво да ги правя тези кретени?!? Какво искат от бедната ми душа, дето цял живот един лев не е дължал никуму, и не мое да спи ако има да плаща някаква сметка?!? 
|
| Съб Ное 15, 2008 2:50 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Освен да пуснеш жалби до комисията за защита на потребителите и до Папата нямаш друг избор... и вероятно накрая ще се наложи да им платиш още повече!
Не те съветвам да ги съдиш, аз така тръгнах с едни застрахователи и накрая вместо те да платят аз платих двойно, само дето 5г. се съдихме. Ако имаш нерви може да се посъветваш с адвокат, но внимавай, че почнеш ли дела може много яко да се набуташ, особено ако се наложи след 3г. да не си тук... Сещам се за два случая. Единият някакъв се пробвал да оспори акт на КАТ там за някакъв дребен инцедент. Само че имал сгоден шанс и отишъл в чужбина да бачка и така пропуснал делата... Докато един ден не починал баща му, връща се той спешно, но още на аерогарата го закопчават - оказало се, че след като не са го намерили го обявили за общодържавно издирване...
Другият интересен случай е за една данъчна инспекторка. Подписала някакъв акт, който обаче решили да оспорят. Междувременно тя си сменила работата и града. И така пак до една сутрин, когато й звънят на вратата и я вземат с ескорт да ходи на дело май някъде в Бургаско беше... Тръгват и цял ден с колата събират и други клиенти на съдебната власт, замръкват и ги "настаняват" да спат в сливенския затвор... Както и да е, на другия ден се явяват и съдята пита:
- тоя подпис ваш ли е?
- да, мой е.
- Благодаря, свободна сте.
- Ма как така свободна?! Довлякохте ме тук, аз не си взех нито пари, нито gsm-a, как да се върна?
- Това си е ваш проблем - свободна сте. Нашият проблем беше да ви докараме дотук...
|
| Съб Ное 15, 2008 3:42 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Трай си! Или им напиши писмо ,че вече си умрял. 
|
| Съб Ное 15, 2008 10:38 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
в такива ситуации репликата ми е "а кошничка с плодове трябва ли да занеса?".
Не им дължиш безплатна транспортна услуга, ако нещо не им е ясно да ходят
на училище да го схванат.
Ако имаш нещо писмено от опитите ти да закриеш сметката, покажи им го
(по пощата, по факс) и ще млъкнат. Инак ще се опитат да те тормозят, но
не могат да ти вземат 50+ лева. освен ако ти от уплаха не им ги дадеш сам.
Ако нямаш дотук нищо писмено прати им един email или факс на официалния
адрес, в който обясни, че за n-ти път ги уведомяваш, че не им щеш сметката,
и престани да им отговаряш въобще от този момент нататък (и най-вече не ги
мисли, просто са нагли тъпанари които дори не знаят, че не са в правото си).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Ное 16, 2008 12:34 am |
|
 |
|
3aek
|
другото е да им напишеш дълго писмо с копие до медиите, господари на ефира например
точно една такава публичност ще им трябва сега
ще видиш колко бързо ще ти закрият картата
|
| Нед Ное 16, 2008 10:24 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абсолютно. Аз бих направил следното.
Първо едно добре аргументирано писмо с цялата история до комисията за защита на потребителя и до КФН (задължително) + копие до банката. Вътре направо си ги плаша, че си запазвам правото да информирам трети лица за некоректното поведение на банката. После ако продължат да пасуват (банката и комисиите) - медиите.
Въобще няма да им цепя басмата. Имаш възможност да ги спритесниш добре и да се приключи на това ниво. Но не се занимавай със съдилища, защото юридически май правото е на тяхна страна - ти не си закрил сметката, което е твое задължение. Вярно те не са ти създали улеснение да го направиш, но те не са и длъжни да го правят по договор. Така че просто на пръв аматьорски прочит - правото е на тяхна страна. Но от друга страна не знам дали могат да ти включат овърдрафт без твое изрично съгласие, и тук може би човек може да ги сгащи. Всичко зависи какво си подписал като документи.... ако си ги чел въобще де, щото болшинството хора не чета, а само разписват. Както и да е, педполагам, че под угрозата на една негативна кампания по техен адрес, ще предпочетат да се реши тихо и мирно въпроса.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Ное 16, 2008 1:20 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Добре е да пробва с писмата, но доколкото познавам въпросната банка малко вероятно е някой там да се трогне...
Щом се е стигнало до предупреждение, значи случаят е зачислен вече към юридическия отдел, а там за толкова малка сума ще предпочетат съд. И най-вероятно са го предупредили просто за да спазят формалностите преди да подат искова молба.
Стигне ли се до дело, това е 1-2 часа работа на юриста, за които той ще вземе 100+лева само че не от банката, а от bkulev ... Тъй че да ги плашиш със съд, е все едно циганин с баничка да плашиш...
|
| Нед Ное 16, 2008 6:20 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Уникредит/Булбанк (Unicredit) - върхът на идиотията. Добре дошли във виртуално-реалното пространство на дебилието.
Последно ми взеха 18 (!) лева за Рингс и така и не ми пуснаха превода по Рингс. Дори десетина телефонни разговора и въртене по измислени кръгове не помагат да се попадне на някой с коефицент на интелигентност над стайната температура. Грешките естествено не си признават.
О, Боже на финансите, прибери си вересиите!
P.S. Спирам да пиша че ще се запеня ...
|
| Нед Ное 16, 2008 6:41 pm |
|
|