|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:29 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
speedblue
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Фев 25, 2007 1:41 am Мнения: 276 Местоположение: София
|
 Керамичен плот с котлони
В момента имам обикновенни класически котлони. Идеята ми беше да си взема керамичен плот с реотани отново, а не индукционни. Нещото което ме притеснява е принципът на работата им. Термо елемент който изключва целия котлон - охлажда се след малко - отново се включва - и т.н. .... като под включен се разбира максималната му мощност. Индукционните масово са на абсолютно същия принцип.
Някой срещал ли е керамичен с някакво плавно регулиране и задържане на мощността, а не ON_max-OFF-ON_max-OFF-... ?
Съображението ми е относно това което понася съдържанието на съда нагряван по този начин. Храната ще се обработва в някакъв полу импулсен режим, разбира се с малка вариация на температурата но все пак...
На индукционния за пример само... водата завира супер бързо за около 15 сек от първото включване на MAX мощност. Ако се сложи на по-ниска водата започва да завира на импулси... 3 сек. ври 6 сек. не ври и т.н.. Да поясня - съдът е произведен фабрично да функционира правилно на индукционни котлони.
|
| Чет Окт 16, 2008 12:11 am |
|
 |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
А отварял ли си такъв котлон да видиш какво представлява (керамичен) ? Аз каквото съм виждал представлява една кварцова лампа само че кръгла - като тия дето се ползват в копирните машини за подгряване на фюзера - нагрява супер бързо - ако и регулираш по някакъв начин мощността ще получиш това което искаш - например ШИМ с някакъв триак.
|
| Чет Окт 16, 2008 2:54 pm |
|
 |
|
goose
Ранг: Популярен
|
Това са ти евтините индуктори, само те регулират мощността с таймери. Аз съм с електролукс и няма такива тайминги, мощността си се регулира без да усещаш подобни неща.
|
| Чет Окт 16, 2008 3:24 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|