Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Zahranwane za PC na 12v kak? 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Zahranwane za PC na 12v kak?
Zdraveite tyrsq si gotovo zahranvane za PC zahranvano ot avtomobilen akumulator koeto da ne mi konsumira mnogo tok ot akumulatora!Blagodarq ochakvam predlojeniqta vi!

Чет Окт 02, 2008 8:24 pm
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Отиди и си купи един инвертор за 50лв от някои магазин за компютри. Пак зависи колко ток искаш да дърпаш, може да ти излезе малко по-скъпо.

Чет Окт 02, 2008 9:15 pm
Профил

Мнение 
[quote="GTN"]Отиди и си купи един инвертор за 50лв от някои магазин за компютри. Пак зависи колко ток искаш да дърпаш, може да ти излезе малко по-скъпо.[/quote
Е да но с инвертор няма ли да ми дърпа много ток на сегашното ми захранване пише 3А входен ток при 220В което прави към 600 вата това реално ли е според теб като консумация защото ако е вярно ще ми трябва доста голям инвертор но нещо не ми се вярва един комп да хаби над половин киловат за час това е най-достъпния за сега вариант, но съм чувал за готови такива захранвания които се монтират стандартно в кутията на компа но се захранват с 12В и имали ниска консумация а за мен това е най важния фактор понеже през по голямата част от времето колата ще е угасена а не искам да ми падне акумулатора даречем ако изгледам един филм например! :)

Чет Окт 02, 2008 9:35 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Зависи от PC-то. До 100 вата - това е най-подходящо.

Чет Окт 02, 2008 9:51 pm
Профил

Мнение 
Реконструктор написа:

Параметрите му са дъно синтакс процесор 1600мхц видео карта джи форс 4 64мб рам 512мб карта за мобилен интернет записвачка и хард диск предполагам няма да ми е нужно по голямо захранване от 120вата.А срещал ли си в българските сайтове нещо подобно ще ми е по лесно с поръчката!Благодаря за информацията!Имаш ли наблюдения дали ще стане това с инвертор както бе споменато от предишните мнения или наистина трябва да се прибегне до това захранване което ми показа! :) :idea:

Чет Окт 02, 2008 10:38 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Моят компютър (с нормално компоненти, без някакви мощни видеокарти и други подобни) заедно с 17TFT монитор консумира около 110W. При 90%КПД на инвертора това ти правят 10А на 12V. Което си е точно колкото да си оставиш късите светлини включени. Пробвай да ги оставиш за 2 часа и ще разбереш дали ще ти падне акумулатора. Според мен - да.

Пет Окт 03, 2008 8:02 am
Профил
Аватар

Мнение 
stelllski написа:
Реконструктор написа:

Параметрите му са дъно синтакс процесор 1600мхц видео карта джи форс 4 64мб рам 512мб карта за мобилен интернет записвачка и хард диск предполагам няма да ми е нужно по голямо захранване от 120вата.А срещал ли си в българските сайтове нещо подобно ще ми е по лесно с поръчката!Благодаря за информацията!Имаш ли наблюдения дали ще стане това с инвертор както бе споменато от предишните мнения или наистина трябва да се прибегне до това захранване което ми показа! :) :idea:

С инвертор и PC захранване много пада КПД-то. Докато това, което е на линка, има над 90% КПД (няма да грее, ще харчи по-малко ток). Аз имам такова - много е добро. Слага се директно на дъното, но освен това си има конектори и за HDD, флопи и даже SATA.

Пет Окт 03, 2008 9:23 am
Профил
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:

С инвертор и PC захранване много пада КПД-то. Докато това, което е на линка, има над 90% КПД (няма да грее, ще харчи по-малко ток). Аз имам такова - много е добро. Слага се директно на дъното, но освен това си има конектори и за HDD, флопи и даже SATA.

Съгаласен съм с теб, определено е по-добро. Не знаех че има такива глезотийки.

Пет Окт 03, 2008 7:49 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8 мнения ]