Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Проблем с лазерен принтер! 
Автор Съобщение
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение Проблем с лазерен принтер!
Имам Kycera-FS600, печата много бледо, ама много бледо не се различава почти нищо, смених му тонера, чистих му барабана, разлика няма, принтера ми е подарък и не знам как е работил и как се е скапал, на барабана му пише да не се излага на пряка светлина щото ще се скапе необратимо, някой знае ли да ли има вероятност барабана да е скапан, едни корифеи ми говорят за някакъв девелопер на барабана , ама като не знам що е това и от де се взема ...???

Нед Май 08, 2005 10:00 am
Профил YIM
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ми и аз да се оплача. Имам HP LJ4. преди време по средата на листа се появи една тъмна сива вертикална ивица, която се разшири и сега държи целия лист. Бялото не е бяло, а сивее. Буквите също са сиви, а не черни, но все пак се различават. Понякога оцапва и опаката страна на листа. Забелясах, че колкото повече е загрял, толкова по-лошо печата.
Каквъв му е проблемът? Някой имал ли е такъв случай? С чистене ли се оправя, или иска и смяна на нещо?

Нед Май 08, 2005 10:56 am
Профил ICQ

Мнение 
На Киосерата най-вероятно е от липсата на девелопер. Тонерът е оцветител, а девелоперът го залепя за барабана(грубо казано).
Питай в КОНТРАКС (или техен представител) - те единствени внасят Киосера в България. Може от стари тонери да се събира, но не съм чак толкова спец.

За HP - възможно е да се оправи с чистене. Има едно черно барабанче(валяче), около сантиметър в диаметър. Като се почисти с ВОДА! , не със спирт - разяжда се, се оправят нещата. За целта, обаче се разглобява целия принтер. Ако не си го правил - питай някой приятел от сервиз или много внимателно си записвай какво поредно отвиваш и маркирай винтчетата, че после няма сглобяване.
Разбира се и барабана се забърсва с мека кърпа, но само това не помага.

Нед Май 08, 2005 2:49 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Геомертически къде се намира това валяче?

Нед Май 08, 2005 2:57 pm
Профил ICQ

Мнение 
Като извадиш касетата с тонера и барабана и погледнеш вътре в принтера се вижда ясно, долу някъде.

Знам, че колегата по принтерите редовно ги вади и мие с вода, забърсва ги с мека кърпа - после чака да изсъхнат.
После и барабана на касетата с много мека материя (не памук-има много власинки) на сухо се забърсва внимателно- колкото да падне полепнал тонер.

Нед Май 08, 2005 3:08 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Wise написа:
На Киосерата най-вероятно е от липсата на девелопер. Тонерът е оцветител, а девелоперът го залепя за барабана(грубо казано).
Питай в КОНТРАКС (или техен представител) - те единствени внасят Киосера в България. Може от стари тонери да се събира, но не съм чак толкова спец.

Ами точно в Контракс е сменен тонера, той е заедно със барабана или по-точно барабана е хванат за касетата с тонера излизат заедно, тоя девелопер в касетата с тонера ли се намира или някъде другаде, или се слага заедно със тонера?

Нед Май 08, 2005 10:57 pm
Профил YIM

Мнение 
Точно за този модел нямам спомен как беше, но тези старите модели си имаха касета с тонер и отделно касета с барабан и девелопер. То и при новите е така, но сега тонерът е смесен с девелопера и се подновява всеки път. При старите модели се сменяше само тонера, а девелопера беше отделно. Някъде в голямата касета с барабана е.
Знам, че събираха остатъчния тонер и от него отделяха девелопера някак.
При теб кое ти смениха? Само касетата с тонер или цялата с барабана заедно- ако е второто би трябвало да има нов девелопер. Пък и тя имаше 100000 копия живот май.

Пон Май 09, 2005 4:22 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
за бледите копия:
трябва да се забърше призмата на спинера.
МНОГО ВНИМАТЕЛНО!
много зависи от средата, в която е работил принтера. един месец през зимата в стая отоплявана с газова печка е достатъчен.

за цапането:
ако касетата е пълнена няколко пъти (>4) трябва да я хвърлиш. отнемащия барабан се размагнитва и/или става несъосен към експониращия. няма оправия, освен нова касета

Пон Май 09, 2005 5:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Wise написа:
Точно за този модел нямам спомен как беше, но тези старите модели си имаха касета с тонер и отделно касета с барабан и девелопер. То и при новите е така, но сега тонерът е смесен с девелопера и се подновява всеки път. При старите модели се сменяше само тонера, а девелопера беше отделно. Някъде в голямата касета с барабана е.
Знам, че събираха остатъчния тонер и от него отделяха девелопера някак.
При теб кое ти смениха? Само касетата с тонер или цялата с барабана заедно- ако е второто би трябвало да има нов девелопер. Пък и тя имаше 100000 копия живот май.

Направо ти отговарям ... смениха само тонера, нещата отиват да се изясняват , ясно че ще трябва да хвърлям целия принтер, щото не си струва да му купувам нови тонер и барабан и т.н. Дедо , тая призма първа я бърсах видя ми се доста прашна , но ефект нямаше или поне не се забелязваше.
Благодаря Ви, за съветите !

Пон Май 09, 2005 6:54 pm
Профил YIM
Аватар

Мнение 
Kycera-FS600 нямаше ли един потенциометър с копче някъде около касетата с тонер който регулира колко тъмно де печата?

Пон Май 09, 2005 6:56 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Nikola Kirov написа:
Kycera-FS600 нямаше ли един потенциометър с копче някъде около касетата с тонер който регулира колко тъмно де печата?

От де тоз късмет , нищо не виждам поне аз ... :cry:

Пон Май 09, 2005 7:09 pm
Профил YIM

Мнение 
Не бързай де. Винаги можеш да го хвърлиш.
Преди пичовете събираха остатъчния тонер (който се изхвърля) и от него извличаха девелопера и така удължаваха живота на принтера.
Естествено, че официално такава политика няма. Трябва ти връзка с някой от сервизите на Контракс.
Според мен именно за това спряха тези принтери и пуснаха новите серии.

Пон Май 09, 2005 7:56 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Wise написа:
Трябва ти връзка с някой от сервизите на Контракс.
Според мен именно за това спряха тези принтери и пуснаха новите серии.

Какво значи връзка, ако отида и им кажа ,... трябва ми девелопер... ?!? Как ли ще реагират ?!?!?

Пон Май 09, 2005 10:03 pm
Профил YIM
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 13 мнения ]