Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
Впечатления за поялник... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Впечатления за поялник...
Някой колега копувал ли е (притежава ли или е работил) с поялник на ANTEX ( http://www.antex.co.uk ) и може ли да сподели впечатления ?

Пон Сеп 22, 2008 8:06 pm
Профил

Мнение 
Изглеждат добри, на тази цена се замислям да си купя един 12 или 15 ватов че аман от боклуци. Най-малкото англичаните имат отношение към клиента, просто да ти е кеф да си купиш нещо. Миналата седмица си поръчах едни линейни лагери от UK, пристигнаха при мен на село за 2 дена 8O , без уговорки за бързо изпращане, просто натиснах бутона купи и... абе Royal Mail!

Пон Сеп 22, 2008 8:32 pm
Профил

Мнение 
Мда, от сайта ми е 33 лира в ебай - half ;)
за 220 - http://cgi.ebay.co.uk/UK-ANTEX-PROFESSI ... 286.c0.m14

Пон Сеп 22, 2008 8:34 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Проблема не е само в самия поялник (дали се нагрява ръкохватката,...) а и консумативите.Много ми е интересно човките отвън са никел/желязо,ама от вътрешната страна към нагревателя има ли същото покритие или е само гола мед (имах такава неприятна изненада с едни човки на ПросКит).Та затова някой патил да каже :)

Пон Сеп 22, 2008 8:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Най-лесния начин е да им изпратиш писмо и да ги попиташ какви са им човките, ако са Royal майни, ще ти кажат, ако са нагло-саксонци, няма да ти кажат :P

Пон Сеп 22, 2008 9:39 pm
Профил WWW

Мнение 
Да ти кажа аз си взех Ersa от електронинвест, кожодерско, ама имат човки а поялника рбаоти много добре.

Пон Сеп 22, 2008 11:07 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ерса и Велер не ги влключвам в това допитване - по простата причина,че са класика.Пирев,на сайта им пишеше че са 60 годишна фирма с традиции което може би означава че си държат на качеството... Ами май ще се прави писменно допитване до тях, щом никой няма впечатления... :)

Вто Сеп 23, 2008 3:43 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
http://www.jbctools.com/index.php

Ето това са поялниците.Има ги в комет. :idea:

Сря Сеп 24, 2008 8:14 am
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
Да ти кажа аз си взех Ersa от електронинвест, кожодерско, ама имат човки а поялника рбаоти много добре.

Точно от тези ерси ми е писнало....
Кой умник е измислил това - човката да се държи закачена на една пружина незнам....
На ден поне по 3 - 4 пъти ми се случва да вадя загрята човка от стойката на поялника. :?

За толкова пари можеше поне един свястен крепеж за човката да измислят. :idea:

Сря Сеп 24, 2008 9:10 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Аз в момента съм в процес на търсене на качествен поялник.И много се колебая дали да не взема един от тези с керамичен нагревател и термо двойка и да му сглобя едно управление.Нагревателя ако изгори - на магазина са по 5 лева.Човките са по 1 лев,.... Просто ще отнеме малко време.Но да давам 100 лева за нещо дето както казва Tisho не ми се иска.В момента работя с един немски,дето го имам от 8 години и нямам проблени с него,но е на 12 волта,а ми се иска нещо на 220 за да мога да го разхождам с мен когато потрябва.

Сря Сеп 24, 2008 9:18 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Амии, ако не ви мързи: напавете си универсално управление с термодвойка залепена на човката (от мулицет дето мери температура). Навремето и подобни щуротии пробвах но не си струваше труда.
След това турих тиристорен регулатор в кръгла кутийка от крем за ръце. Градуирах скалата в проценти ватове. И до днес го ползвам, за половин час разбирам как да регулирам новия си поялник. А той трябва да е МОЩЕН!

Напоследък ме мързи да правя к'вото и да е и с един ключ си превключвам захранването през диод или не. Пак ми върши работа :)

Сря Сеп 24, 2008 10:41 pm
Профил

Мнение Re: Впечатления за поялник...
Ки4о написа:
...Някой колега копувал ли е ..

Ки4о, научи я тая дума как се пише, гледам не ти е за първи път :)

Пет Сеп 26, 2008 10:28 am
Профил
Аватар

Мнение 
За пялник за разнасяне препоръчвам едни на пропан-бутан - в Конрад ги има по около 30-тина лева. С такова нещо съм запоявал медна кабелна обувка за 16 кв.мм меден многожилен кабел (ПВА някво беше). Направо е дзвер от към мощност. Само ще гледаш да е с катализатор, че има едни дето са с обикновенна горелка и пет пари не струват. Спасявал ме е в ситуации дето два дена ток трябва да си карам.

Пет Сеп 26, 2008 10:57 am
Профил ICQ

Мнение 
Вкъщи ползвам поялник с термодвойка и управление, а за разнасяне имам китайски от 5 лева(някога), на който смених човката и на кабела монтирах плъзгач от нощна лампа. Работи без проблем... опа-а... :D (като изключим, че му стопих кабела по грешка и не го изолирах веднага(от бързане), та по законите на гадостта не намери друго място ами се закачи на кабела от паралелния порт на компютъра, което ми струваше дъно, процесор и памет). Значи, без проблем работи вече пет години здраво ползване...

Съб Дек 06, 2008 9:23 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 14 мнения ]