|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 4:08 pm
Търся схема на Устройство за защита от къртици
| Автор |
Съобщение |
|
ditronix
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Нед Фев 25, 2007 7:51 pm Мнения: 64 Местоположение: Провадия
|
Къртиците,сляпото куче,полските мишки,даже поповото прасе бягат от вибрации.Пиезозумерите са бледо подобие на истинските устройства,дето вършат работа.Те само пискат,но не вибрират.Намират се електромеханични зумери,които освен звука произвеждат и осезателни вибрации.Прави се елементарна схемичка,която на всеки 25-30 сек. пуска зумера за 3-4 секунди.Ефект,и то добър от нещото има.Цялата работа се монтира в тръба,сипват се батериите-3 или 4 на брой R20 и сезонът е спасен!
_________________ Не е важно кой си,а колко струваш.
|
| Вто Сеп 16, 2008 6:13 pm |
|
 |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Добре де, пискането не е ли вибрация на въздуха в областта на чуваемост на индивида(къртицата) ? Тия вибрации, за които говориш с каква честота са ? Не става ли да заровиш ГеСеЕм-а в земята и да го пуснеш да звъни с вибрации 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Сеп 16, 2008 7:38 pm |
|
 |
|
ditronix
|
Ами става и с телефона.  Става и да тропаш по земята с нещо,ама е несериозно.Честотата би трябвало да е 300-400 Hz-така пише.Зумерът го има в КОНРАД-струва под 2 лева.Ще постна и платката,когато имам време.Зумерчето НЕ Е пиезозумер!
|
| Сря Сеп 17, 2008 7:27 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Чувал съм, че на стотици метри около вятърните централи никакви къртици, слепи кучета, полски мишки и всякаква друга такава гад не вирее. И това е именно поради вибрациите.
|
| Сря Сеп 17, 2008 9:13 am |
|
 |
|
ditronix
|
За смях или не,мой познат гледа животинки на вилата си.Т.е. ходи всеки ден.Та той с дръжката на лопатата хлопал по плочките на пътеката всеки ден.И твърди,че всичките гадове са си заминали.Вече пета година правя по няколко десетки от тези устройства,продават се и повечето отзиви са положителни.Пак казвам-зумерите ги има в КОНРАД.Ползвам такива на 3 или 6V.По простата причина че свирят и на напрежение около 3V.Устройството се захранва с три батерии R20 и с един комплект кара повече от 6 месеца-зависи какви ментета се сипват вътре  Щом ми остане малко време,ще сваля файла с платката от служебния компютър и ще я постна.
|
| Сря Сеп 17, 2008 6:02 pm |
|
 |
|
ELIN
|
Ще съм ти много благодарен защото никакви други методи не помагат  Вчера ми каза един приятел че в Кипър е виждал капан направен за патрон от ловна пушка.Къса тръбичка с ударен механизъм отзаде който се задейства от лостче изведено на неколко сънтиметра пред пред тръбичката.Ей това ще е сигурна награда за гадината ама трябва да го видя на картинка или нарисувано за да го изработя  Все пак всякъкви самодеиности с ловни патрони не водят до добър край 
|
| Пет Окт 03, 2008 10:56 pm |
|
 |
|
mindfreak
|
Незнам някаква техника доколко би помогнала в случая, но за мен отговорът е съвсем прост- Рицин. От личен опит ще кажа, че това растение помага най-много. Не само срещу къртици, но и слепи кучета и попови прасета, въобще всякакви подземни пакостливи твари. Бягат като от чума от него. Растението е силно отровно за тях и не се весват в двор, където го има... пък и е доста красиво с неговите зелено-червени окраски и става доста голямо- около 2 метра, че и повече (за растеж от няколко месеца), през есента дава семе и загива. Засявате си 3-4 из градината (аз дори и повече) напролет и мирна ви главица. 
|
| Нед Ное 02, 2008 1:39 am |
|
 |
|
ELIN
|
За това растение чувам за първи път.Рицина да не би да се използва за отрова.Да не а един висок Троскот дето наесен дава едни бодили пълни със семена и по нашия край му викат Кърлеж 
|
| Чет Дек 11, 2008 7:37 am |
|
 |
|
bongo-bongo
Ранг: Почетен член
|
Не го бъркайте с татул, с него майтап няма!
От рицина се прави рициново масло - средство за изтезаване на подрастващите щото някой казал, че е полезно. Семената му са като пъстър боб а не дребни и черни като на татула. Рицинът наистина е красиво зелено-червено растение с розови цветове и червени бодили със семена. Тук е многогодишно дръвче, също както пиперът е многогодишен храст...
Снимката не е много сполучлива защото от 2а дена вали и я правих на голям zoom с видеокамерата...
_________________ Тя простотията по хората ходи
|
| Нед Дек 14, 2008 9:44 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Щото с пък с рицина бива шега ... В семената се съдържа смъртоносен токсин, който при температура 40 градуса се разгражда напълно. Убива бързо и не оставя следи - Георги Марков е убит с рицин. Маслото се извлича по термичен път и токсина се унищожава по този начин. Колкото до татула той има свойството да натрупва радиоактивни материали в себе си. Използват го при почистване на заразени територии, най-вече покрай бивши уранови мини.
|
| Пон Дек 15, 2008 12:43 pm |
|
|