|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 1:51 am
Интересно бордче, на интересна цена....
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Интересно бордче, на интересна цена....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Сеп 09, 2008 2:38 pm |
|
 |
|
3aek
|
да бе ама без никакъв софтуер  Texas Instruments не поддържат линукс а те прехвърлят към 3rd-party и онези ти казват $100 000 за годишен съпорт
и си оставаш с $150 вътре освен ако не искаш да мигаш светодиоди с IAR-а
|
| Вто Сеп 09, 2008 6:25 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Епа това е борд за ентусиасти  Да си портнат линукса бе, нали е ARM. За 150$ всичко да е на готово и фри, де ги дават тия работи 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Сеп 09, 2008 7:47 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Това не е съвсем така. Явно не си погледнал и тук: http://beagleboard.org/project
|
| Вто Сеп 09, 2008 9:24 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
От една седмица си играя с тази платка 
|
| Вто Сеп 09, 2008 11:32 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Ами не изглежда зле платката, но както в друга тема споменах атома им разказа играта. Верно че за моент аза атом няма добър чипсет, но и това ще е факт скоро, а цена от 60$ за MB не е никак лошо, и като размер го гони. Иначе който иска си портва линукс или пък CE квото му е кеф, като цяло по-интересен ми е Davinci на TI.
|
| Сря Сеп 10, 2008 12:14 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
А бе за парите си е добре, ако и да няма (май така ми се видя) ethernet.
И за игра сигурно става.
Но никога не ми е било ясно за какво се ползват такива платки, нали
в крайна сметка за крайния продукт се прави друга - конкретна - платка.
Идеята, че софтуерът може да бъде тестван на evaluation платката е доста
крива, защото единствената файда ще е, че някои работи ще се правят
два пъти (ако има истински да мразя нещо то е да се връщам към вече
направени неща). И тъй като платка за крайния продукт така или иначе
човек ще прави, играта с полуфабриката си остава загубено време...
Срещал съм аргумента, че ако повече хора работят по даден проект,
може докато някой прави специализираната платка друг да пише и
тества софтуера на демо платката; това може и да го повярвам, ако
някой ми потвърди, че наистина се е получавало и е спестило време
(подозрението ми е, че ще се загуби повече време в синхронизацията
на двамата души отколкото ако един свърши цялата работа; а и
наблюденията ми досега са били май все такива  ).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Сеп 10, 2008 12:16 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами понякога става, ама рядко май  Но пък нека дапредположим че има да се портва ОС, това до голяма степен няма да касае нещата които не са тук, примерно имаш си твоя платка щото ти трябва някаква периферия, но преди това трябва да билднеш нещо линукс, боза няма значение. За това ърво билдване тая платка е ОК, през това време някой друг си се занмава с истинската. Също така спестява време и средства изразходвани за да установиш че тоя чип нее за теб, щото нали знаеш пише жени, пък вътре тоалетна .......
|
| Сря Сеп 10, 2008 12:20 am |
|
 |
|
tgi
|
> ...
> щото нали знаеш пише жени, пък вътре тоалетна .......
LOL, айде стига бе, откъде го измисли това... Добре, че не пиех
кафе в момента, щеше да си отговорен за изпръскването на една клавиатура
и един екран.... (още не мога да спра да се смея - може да е старо, ама
не бях го чувал/чел...).
Отношението ми е вероятно повлияно от моя начин на работа, аз като почвам
нов проект обикновено съм го планирал и умувал в background - докато
работя по други неща - с месеци. Като резултат знам доста добре какво
да очаквам от смисъла на разните табелки с надписи или картинки по
съответните врати .... А ако трябва да скалъпя нещо набързо просто ползвам
само познати места... 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Сеп 10, 2008 12:29 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
tgi, сори ама ти си някакъв вълк-единак, времето на които вече е безвъзвратно отминало. Никоя сериозна фирма, която аз познавам няма да си организира работата, както ти го правиш. Теб те виждам само в някакви супер тесни ниши, които са полу-академични, полу-комерсиални (в която сфера предполагам, че и работиш). В днешния пазар, който е толкова динамичен, че трябва да се реагира с дни и часове почти никой не може да си позволи да ползва такива титани като теб  .
|
| Сря Сеп 10, 2008 2:37 am |
|
 |
|
tgi
|
> В днешния пазар, който е толкова динамичен, че трябва да се реагира с
> дни и часове почти никой не може да си позволи да ползва такива титани
> като теб  .
Наистина все още не ми се налага да съм на разположение на търговския отсек
от индустрията, дето преопакова нещо и го препродава (преопаковането включва
малко cut & paste, някой друг ред код и айде), та и не знам много за него.
Нови разработки отнемат поне три месеца, по-често 6 и нагоре. Успявал съм
да бия по време за даден продукт много по-големи конкуренти (почвайки, когато
те обявяват продукт съм стигал до реален продукт на пазара преди тях), обратното
не ми се е случвало.
А пропо, това с отминалото отдавна време на вълците единаци е песен, дето
е пята и преди древните гърци... засега все сме оцелявали някак, как ще е следващите
няколко хилядолетия предстои да видим  .
|
| Сря Сеп 10, 2008 3:21 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Така е - ще видим  . Между другото, за да не останеш с грешно впечатление - аз много ти се кефя. Вдъхваш ми една надежда  .
|
| Сря Сеп 10, 2008 6:08 am |
|
 |
|
tgi
|
Бе щом вдъхвам надежда, все е нещо  . Бих предпочел да сея зараза от борбеност и
други подобни, ама и така бива  .
Мерси за хубавите думи.
|
| Сря Сеп 10, 2008 8:12 am |
|
 |
|
ToHu
|
Значи от части и при мен е така, има проекти дето токова ми се мъдрят в главата че вече и платката е опроводена на ум, и доставчиците избрани че и печалбата инвестирана .... обаче тия проекти някак отстъпват място на по ежедневни и спешни нужди от днес за утре та и работещо. Е има едно проектче, изделие базирано на друг продукт който правим, та няма ещо сложно, не copy/paste но схематично и като алгоритъм всичко е изчистено. Вече съмму направил 2-3 дизайна на железариите, платки по едно врме успяхме да разработим и поръчаме, вече имам идеи и за развитие и цялата система ми е така избистрена та е чудя това само в главата ми ли е или го виждам, обаче .... не остават врме да се оправи .. та за таква неща и при мен са избистрени, но често ми се налага да се почва в движение. То не че написаното до тук има много общо с темата  ... но като цяло се случва подобни платки да са полезни, въпреки че лично аз не обичам да работя с китове, предпочитам кавото се прави да си е във вида в който ще се произвежда, неведнъж ми се е случвало на кит или прототип да работи а после се указва че има куп проблеми, много често не директни ... да речем избрал си си платформа тествал си правил си развой и хоп изникват някои въпроси, я кутията малка и не мое събере тва захранване, ама тая платка била с PCIE има друга по икономична но пък е с PCI, да ама ти си направил нещо на PCIE, вземаш малката ама де там да го вържеш и се почва ... това все при неща които се вземат готови и им с еправят само допълнения, PC модули визирам, ама и с много други неща ситуацията е подобна ... като хубаво сме направили с един принтер, ама той не може да влезе в у-вото, я сега дай да видим по малък .. и с еоказва че нямат нищо общо  , та за това аз съм за да се работи с хардуер максимално близко до реалното изделие.
|
| Сря Сеп 10, 2008 7:33 pm |
|
 |
|
3aek
|
ей затова няма да си купя американска кола
досега всички американци с които съм работил са на принципа: абе това знам как се прави но нямам време и сега трябва много бързо за свършим тази работа, ей тук още пари бонус, ако може да ми замажеш нещата и да подкараме изделието че клиента с парите чака
при японците системата е съвсем друга, онзи сяда и ако трябва да прави например платка и има задание ще си пренапише ако трябва и библиотеките но ще го направи по най-добрия възможен начин и следващият път времето което е инвестирал(за американеца - загубил) ще му позволи да направи пак изделието перфекно и много по-бързо а американеца за новия проект пак ще плаща някой да не му губи времето
германица пък изпада в стрес ако всичко не му е описно и написано отначало, подредено с табелки и етикетчета
|
| Чет Сеп 11, 2008 5:28 pm |
|
|