Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
акумулаторна батерия? 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение акумулаторна батерия?
Става въпрос за следното, преди година си закупих ак. бормашинка http://ocs.skileurope.com/skilocs-bg/Pr ... rod_id=139
не съм я ползвал често, но батерията/NiCd/ вече и сдава багажа /с бързо зарядно е ... в батерията има термоелемент следящ температурата и/,
оригиналната батерия ми казаха че струва 70-80лв, възпира ме малкия и капацитет -1,2Аh , но и малкия брой цикли, които изкарва.
Сега си мисля дали ако и сложа литиеви елементи 4х3,7В - 14,8 няма да е по-добре..мисля и за вариант с NiMh с голям капацитет 12х1,2.., естествено зарядното ще трябва да го модифицирам съобразно тези батерии.Ще съм благодарен на каквато и да било идея.

ПП Ако решите да си вземате бормашина - Хилти, Макита, Хитачи, за хоби - Еinhell 18V.

Пон Сеп 01, 2008 9:28 am
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение 
при акумулаторите на тия машинки не е проблем капацитета, а максималния ток който може да се черпи от тях, акумулаторите които ползват в тях са предназначени за голям ток, а не за голям капацитет, обикновен акумулатор едва успява на празен ход да развърти
веднъж намерих евтина резервна батерия за някаква друга марка, смених само елементите

Вто Сеп 02, 2008 2:34 pm
Профил

Мнение 
:? представителя на Скил - нямат батерии в наличност, но и цената им е 69 срещу 25 лева за обикновените /вътре са едно към едно като елементи NiCd 1.2Ah, разликата с оригиналната е в опаковката и в термостата JRM A50 , за същия не намерих никакви характеристики, само сайта на производителя../
Онзи ден на един обект след 18-20 винт му клекна батерията , теглих му една.. и добре че наблизо имаше майстори на окачени фасади, услужиха ми за 5мин. с тяхната Макита... разлика от небето до земята.Май скила ще гледам да го продам на фирмата и да си взема нещо по-прилично.След обстоен преглед на много от моделите и производителите се спрях на това- http://www.amazon.com/Hitachi-DV18DL-18 ... _pr_sims_t определено не повярвах на цената в амазон - с две батерии 3Аh Li-ion , fast charger, е 219 зелени гущера в Хамерика, а тук най-евтиния модел е по-скъп 8O , :? Тия дни ще видя дали един познат ще може да ми вземе и колко ще се оскъпи - мито, ДДС, доставка...представа си нямам.

Пет Сеп 05, 2008 11:48 am
Профил

Мнение 
ама и ти си намерил какво да сравняваш... скилл и макита... трабанче и мерцедес
ако с това си изкаваш хляба макита или девалт, другото е ала бала

Пет Сеп 05, 2008 8:07 pm
Профил

Мнение 
nik написа:
ама и ти си намерил какво да сравняваш... скилл и макита... трабанче и мерцедес
ако с това си изкаваш хляба макита или девалт, другото е ала бала

:wink: две мнения по въпроса няма, но когато я взимах прецених, че няма да я ползвам често /личен инструмент за частна работа/ а и я сравнявах с със служебната - POLY 18V ..30лв ., това бе добър /цена-качество-ползване/ избор към онзи момент , тц без увъртания казано- работата не бе толкова много /оттам и доходите/ , че да си купя лична машина струваща колкото няколко скила.
Както и да е темата определено се изчерпа , лошото е че шефовете ми никога няма влязат в какъвто и да било подобен форум за да проумеят , че не става от една страна да искаш техника да ти пусне обект във възможно най-бързи срокове, а от друга да му предоставяш боклуци за работа.

Съб Сеп 06, 2008 9:39 am
Профил

Мнение 
Ако е за работа има две марки които са ОК, Festool или Hilti, макита също не са лоши но са им по слаби батериите.
От първите две марки Hilti са по като за монтажна работа, фесто е по за дърводелска ... тоя тип, да завиваш гайки, големи винтове .. хилти са идеални ако се прави монтаж със винтове в бетон, фесто са с доста повече екстри в комплекта, но и цената им е доста по солена. В офиса ползвам само хилти, а у нас си позлвам някаво менте, ама не е скил де, тия съвсем ментета.
Моя съвет посмени го, има не мог скъпи бошове, по добре са от скил-а.

Съб Сеп 06, 2008 7:40 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Само да напомня, че никел-кадмиевите имат (д)ефекта "памет" и е желателно отвреме навреме да се разреждат докрай. Свържи батерията към 1-2КВатов реотан да се разреди добре, изчакай я да изстине, зареди я и виж дали не се е оправила.

Казват, че по принцип NiCd са за най-голям ток, след това NiMh и накрая литиевите. Скоро си купих луксозна китайска отвертка с литиева батерия заради кутийката. Пробвах я от любопитство и се оказа доста прилична като сила и продължителност.

Иначе: най-високо отношение цена/качество имат германските от неизвестна марка. Доближават доброто китайско по цена а качеството си е немско.

Нед Сеп 14, 2008 12:18 am
Профил

Мнение 
bongo-bongo написа:
Казват, че по принцип NiCd са за най-голям ток, след това NiMh и накрая литиевите.

По принцип тока си зависи от капацитета основно. Всички ги сертифицират при определен разряд. Ако не греша за ли-оните беше 0,2С, но и другите бяха нещо подобно.
Това не значи че литиевите дават малко ток, напротив даже пусат прекалено голям, че чак понякога става бууум, те и затова е задължително да имат токова защита в пакета.
В крайна сметка важно е да вземеш голям пакет, за да му ползваш целия капацитет. Примерно ако 1А/h го разрездаш с 200мА ще издържи 5 часа и ще получиш 1А/h. Обаче ако го разреждаш с 1А няма да издържи един час - пада някъде с 20% капацитета. Ако го разреждаш с 5-10C капацитета може да падне и с 80%.

Нед Сеп 14, 2008 2:06 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8 мнения ]