Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Сигнали на устройство за мускулна електростимулация? 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член

Мнение Сигнали на устройство за мускулна електростимулация?
бях взел едно такова устройство преди време но както си е стояло и е умряло, и сега няма откъде да измеря параметрите.някой занимавал ли се е с подобни джaджи, иде реч за тези дето постоянно им тече рекламата по ТВ-то, долепяш го до теб и мускула почва да подскача :)
каква форма имат сигналите и какви са честоти им, каква е амплитудата?

Сря Яну 12, 2005 4:29 pm
Профил

Мнение 
Здравейте!
Гледам тая тема е доста стара - ама сега и на мене ми се наложи да се занимая с нещо подобно. На един приятел му се случи "случка" и сега се налага да му се прави рехабилитация - ама ние живеем на село и е доста неудобно за човека да ходи все до града - при условия че не може да ходи. Та вика - ти не можеш ли да ми спретнеш едно такова устройство - дето там го ползват. Та съм се замислил по въпроса. Генерирането на сигнали с каквато и да е форма няма да е проблем с процесорче да стане - ама идея си нямам какво трябва да му представлява изходното стъпало на едно такова устройство. То до реален проект май няма да се стигне - че много неща не са ясни - ама любопитството си остава. Та някой знае ли какво му е изходното стъпало на такова устройство за електростимулация. Предполагам че принципите са горе-долу еднакви. На някаква примерна схема - много ще се зарадвам :)

Съб Авг 02, 2008 8:24 am
Профил WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
http://www.redcircuits.com//Page42.htm
и внимателно с тези работи:!:

Съб Авг 02, 2008 5:54 pm
Профил

Мнение 
Един мой познат продава такива... незнам цена, ако те интересува ще ти дам номер да се разберете.

Вто Авг 05, 2008 12:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Някой във форума се занимаваше с дефибрилатори май и трябва да знае ама сигурно ще каже да не си и граем с високите напрежения :)

Вто Авг 05, 2008 3:19 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ами със стимулатори нямам много опит, общо взето това дето съм подочул в школото. Това което знам е че тока е милиампери, ама колко точно беше не помня. Мисля че 10тина би трябвало да е безопасно и безболенено за опити :) Принципно съм пробвал 50мА на собствен крак, не беше приятно, но не се мре. Виж върху торакса ... в близост до сърцето, може и да е опасно.

Иначе импулсите са различни видове. Фронтовете имаха някаква зависимост спрямо дразненията. Със заоблени май се понасяше по леко, докато правоъгълните болят, но пък прага за задействане на мускула е по нисък. Времето е милисекунди, ама колко точно... и това не помня. Ползват се единични и на пачки. Отдавна съм го учил, забравил съм. В интернета трябва да има информация. Гледам че има разни лекции ама иска регитрация : http://download.pomagalo.com/35861/elektrostimulatori/

Схемотехниката не би трябвало да е проблем. Транзисторни ключове. Напрежението задължително през маломощен траф, че да не стане беля. Ако е от мрежата де. Аз даже по навик от дефибрилатора, бих го направил да черпи енергия от кондензатор, който пък да се зарежда от батерия, така е сигурно че не може да пусне кой-знае колко.

Принципно има кого да попитам, но другата седмица. Тогава ще дам повече информация.

Само да уточним - става въпрос за електростимулация на мускул с цел рехабилитация нали?

Защото, до разни хора ползват електростимулация за всевъзможни неща - казват приложена на слепоочията лекувала депресия и безсъние. Но там е малко шаманска история и не мога да помогна.

Вто Авг 05, 2008 10:20 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ето набързо ровкане в гугъла какво изкочи:

http://www.osha.gov/SLTC/etools/constru ... rrent.html
http://www.allaboutcircuits.com/vol_1/chpt_3/4.html

Бъдете внимателни в тия игри, че тока не се шегува...

Сря Авг 06, 2008 9:38 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]