Благодаря за отговора. Ще го разгледам тоя нет кат - доста съм бос в това признавам си. Предполагам че ще стане. Аз ползвам UDP за сериен тунел, но конфигурирането си е TCP.
В случая при мен се свързваш с
telnet x.x.x.x 9999 (конфигурирането му е сетнато на порт 9999)
след което ти казва здрасти и излиза хардуерния адрес на Хпорта. Ако натиснеш ентер, влизаш в текстова среда, ако пък натиснеш М влизаш в Команден режим. Но това не можах да го направя от BAT файл, или поне при менюто на Лантроникса. Ако можех конфигурирането е абсолютно линейно - просто задаваш скорости, режими, адреси и накрая даваш команда за запис и изход.
Друго - например ако дадеш в команден режим GC(get configuration) ти излиза

xxxx

xxxx
в хекс, което е текущата конфигурация от няколкото флаш банки. Въпроса е как тая информация да се запише в текстов файл, и после с SC (set configuration) да се запише обратно когато е нужно.
Ако правиш същото нещо в графичната им среда DeviceInstallera-a, записваш всички или само флаш банката която ти трябва в някакъв измислен rec формат, след което можеш от тоя файл да заредиш само конфигурацията със или без да пипаш фърмуера. Като ти казва кога всяка банка е записана успешно и кога модула се е ребутнал успешно или не. Та си мисля, че трябва да има лесен начин, но съпорта им е малко бавен, иначе е полезен. И повечето неща ги има във FAQ то за разлика от даташитовете, където много неща пише, но после се оказва че не са точно така.
Продължавам да копая.