Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 15 мнения ] 
programirane na asm iz osnovi 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Аватар

Отговори с цитат
Мнение programirane na asm iz osnovi
Molq vi neka koito znae da pi6e.Az sum mnogo nov po otnoshenie na asm zanimavam se s elektronika no nikoga s programirane.Uchih asm za mikrokontroleri ama pochti vsichko e na angliiski i tova do nqkude me spira,ne che ne znam angliiski prosto mnogo tehicheski termini ima. Ako moje tova da e nachaloto na cql edin razdel"Programirane na asm za mikrokontroleri,ot nachaloto do kraq" shte sum mnogo blagodaren. Neka vseki, koito, kakvoto znae stiga da e dobre formulirano i na mqsto da pishe.

Съб Юли 26, 2008 12:02 am
Докладвай
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
Всъщност разликите от асемблер до асемблер в зависимост от архитектурата могат
да бъдат толкова големи, че не може да се говори за "програмиране на асемблер".
Програмиране на асемблер за 68k например е лесно и бързо, докато на оригиналния
асемблер на някой RISC процесор - напр. PPC - човек няма да стигне много
далеко. И куп градации между тия двата, че и извън интервала... от по-удобни
от езиците от високо ниво до неизползваеми.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Юли 26, 2008 12:10 am
Докладвай
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
Da razbiram, 4e kolkoto arhitekturi su6testvuvat tolkova i asembleri ima.No vse triabva da ima neshto obshto mejdu tiah, kato struktura ,komandi i pr. puk veche samata arhitektura, kakvo pozvolqva sthe se uchi po vreme na rabota i taka.Dobre ako assemblera e tolkova slojen to togava da minem na C, do kolkoto znam bi trqbvalo da ima embedet C ili ne6to ot sorta deto da moje da mi pomogne.Jelanieto mi e da se naucha da porgramiram i sa mi nujni materiali po temata no na BG.

Съб Юли 26, 2008 11:04 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Мнение Eх
staria_jak написа:
Da razbiram, 4e kolkoto arhitekturi su6testvuvat tolkova i asembleri ima.No vse triabva da ima neshto obshto mejdu tiah, kato struktura ,komandi i pr. puk veche samata arhitektura, kakvo pozvolqva sthe se uchi po vreme na rabota i taka.Dobre ako assemblera e tolkova slojen to togava da minem na C, do kolkoto znam bi trqbvalo da ima embedet C ili ne6to ot sorta deto da moje da mi pomogne.Jelanieto mi e da se naucha da porgramiram i sa mi nujni materiali po temata no na BG.

Нямаш ли кирилца на компютъра че с тази шльокавица трябва човек да се мъчи докато разбере какво е написано !!!
Като за начало купи си книжки за целта виж тук има относително евтини :
http://constructor.bg/shop/default.php? ... dee10afd17

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Съб Юли 26, 2008 11:08 am
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
staria_jak написа:
...
Jelanieto mi e da se naucha da porgramiram i sa mi nujni materiali po temata no na BG.

Не можеш да се научиш да програмираш преди да свикнеш да четеш и пишеш на английски.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Юли 26, 2008 11:19 am
Докладвай
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
http://www.mikroe.com/en/books/picbook/3_chapter.htm E takova ne6to tursq. Prevedoh si go v po golqmata chast no pak povtarqm ne sum programist i niakoi neshta sa mi meko kazano nerazbiraemi.
:D Shte se iadosam i shte platia na niakoi da prevede celia sait ot prepratkata.Otnosno knigite chel sum purvata chast, neznaia kakvo ima vuv vtorata, no ne mi pomogna osobenno,pretupano e siakash chasta s programiraneto.

P.S. Ne uspiah da si crack-na flextype-a a kirilicata na win-a deto e vgradena ne raboti sled kato zasiakoh virus vednuj, tui che ne nqmam kirilica.

Съб Юли 26, 2008 11:45 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Мнение Хъх
staria_jak написа:
http://www.mikroe.com/en/books/picbook/3_chapter.htm E takova ne6to tursq. Prevedoh si go v po golqmata chast no pak povtarqm ne sum programist i niakoi neshta sa mi meko kazano nerazbiraemi.
:D Shte se iadosam i shte platia na niakoi da prevede celia sait ot prepratkata.Otnosno knigite chel sum purvata chast, neznaia kakvo ima vuv vtorata, no ne mi pomogna osobenno,pretupano e siakash chasta s programiraneto.

P.S. Ne uspiah da si crack-na flextype-a a kirilicata na win-a deto e vgradena ne raboti sled kato zasiakoh virus vednuj, tui che ne nqmam kirilica.

Офф хайде като начало си оправи кирилицата , нямаш нужда от този платен боклук флекс нещо си не съм го ползвал никога и на никой не бих го препоръчал, винаги съм имал кирилица и то фонетика ако щеш и нормална, прочети тук как се оправя фонетика и т.н. :
http://injinera.bgplus.com/wxp/xp_bul.htm
Относно книгата на конструктор БГ какво и е ?
Първо ориентирай се какъв контролер ще ползваш изтегли си компилатор за него , купи си или си сглоби програматор, купи един чип и почвай с програмирането. Правиш си някаква схема и програма за чипа и тестваш какво си сътворил , не винаги това което си написал като програма работи после !!!!!
Успех, не е лесно може и години да мине докато се научиш да пишеш програми за контролери :P

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Съб Юли 26, 2008 12:12 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
Dobre, boleshe me bubreka ti mi opravi zubite(Pak e neshto). Emm iavno pak otnachalo pochvame.Blagodaria vi vse pak za pomoshta (Sled 3 godini kato se naucha da programiram pak she se obadia,puk i kirilicata moje da si opravia :D ).

Съб Юли 26, 2008 12:23 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Мнение 
staria_jak написа:

Ti za recnici ne si li chuval? Naj-dobre se uci kato vzemesh edin gotov proekt i razgledash kak e naprawen i naj-vazhnoto e da razberesh koe za kakvo e. Pone pri asemblera nqma mnogo izlisni neshta. A tova 4e ne si programist ne e problem - povecheto programisti nishti4ko ne wdqwat ot asm.

Съб Юли 26, 2008 1:16 pm
Докладвай
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Отговори с цитат
Мнение 
Виж "staria_jak", явно ще ти се помогне, но са нужни елементарни усилия от твоя страна - започни да уважаваш условията на форума и колегите в него!

Съб Юли 26, 2008 2:47 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
staria_jak написа:
:D Shte se iadosam i shte platia na niakoi da prevede celia sait ot prepratkata.

Колко даваш ? :D
Хората навремето направиха С-то, за да не пишат на асемблер, че хардуера дръпна, проектите станаха големи, почна да се работи е екипи и т.н. Познавам един(не е програмист), дето предпочита да пише на асемблер с мотива, че има само няколко десетки инструкции и това е. В С-то вика, трябва да науча един куп глупости, па типове, структури, укаатели, масиви и какви ли не измишльотини на някой, дето се е правил на интересен да прави засукани езици :lol:

Съб Юли 26, 2008 7:50 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Мнение 
Предлагам Рек да изтрие цялата тема а пича първо да научи буквите а след това да пита :( Нищо лично, иска asm да научи а грам старание и уважение към хората които четат постовете му :evil: :evil: :evil: То не става само с ядене или mIRC иска и акъл...

Съб Юли 26, 2008 10:31 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
Obache zabeliazvate li che umnite hora se opitvat da pomognat , a drugite samo mogat da pluiat.Kef mi e da si pisha na latinica ne smiatam che e ubida, viarno niakoi psihicheski izkriven bns-djia she mi napravi zabelejka.No vuprosite sa mi korektni i vsichko si e v normata.

P.S. Ne e sramno da pitash sramno e da pitash i da ne ti otgovoriat.
To veche stana mazalo cialata tema tui che ako smetne admina neka ia mahne.

Нед Юли 27, 2008 11:47 am
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
staria_jak написа:
Obache zabeliazvate li che umnite hora se opitvat da pomognat , a drugite samo mogat da pluiat
айде да бъдем точни - когато някой се опитва да помогне се нарича отзивчив, а не умен. умен се нарича онзи който навлизайки в нова материя се оправя с лекота, без да търси помощ. :)

Нед Юли 27, 2008 12:56 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
:arrow: коша.

http://2cyr.com/ с тази страница нямаш повече извинения. А това какво на теб лично ти харесва тук не го интересува никой. В този форум се пише на Кирилица.

Нед Юли 27, 2008 1:19 pm
Докладвай
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 15 мнения ]