Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Платена помощ за схема (цифровизация на част от схема) 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Платена помощ за схема (цифровизация на част от схема)
Имам част от схема включваща 4060, 4013 и 4001, 4053
Интерисува ме възможността тази част да бъде реализирана с помощта на микроконтролер (серия 68HCxx)
Ако има желаещи, пишете на лични за по-подробна информация.

Съб Юли 19, 2008 9:38 am
Профил

Мнение 
отзоваха се предостатъчно хора, ще изчакам отговорите на всички с условията им на работа
е ако все пак държите да видите за какво иде реч пишете, но и така имам голям избор
благодаря на всички :D

Съб Юли 19, 2008 4:47 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Интересно е защо избра да е този процесор.
Кажи го тук - въпроса е интересен по принцип.

Нед Юли 20, 2008 5:37 pm
Профил WWW
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
Syrius-B написа:
Интересно е защо избра да е този процесор.
Кажи го тук - въпроса е интересен по принцип.

как защо, като гледам базата...
това е курсова работа... мдаааа народа със сетни сили избягва да мисли :!:

Пон Юли 21, 2008 10:16 am
Профил
Аватар

Мнение 
кой народ?
учениците или даскалята? :D

а и за какво да мисли, дипломата е важна.
кат почне работа никой няма да му иска да мисли.

Пон Юли 21, 2008 10:46 am
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
Само прочетете заглавието в скобите!

Пон Юли 21, 2008 2:50 pm
Профил

Мнение 
Не е дипломна работа може да се успокоите вече.
Ако вие така сте си взели дипломата, браво.

Пон Юли 21, 2008 10:42 pm
Профил

Мнение Хъх
jorjivt написа:
Не е дипломна работа може да се успокоите вече.
Ако вие така сте си взели дипломата, браво.

Ако не е диплома значи е още по зле, вземи се появи в света на новите неща в 21век :!:
Правилния ти въпрос би бил : какъв професор ми трябва да заменя еди каква си схема и пускаш схемата :!: :idea:
Иначе така както си пуснал въпроса едва ли освен закачики други отговори ще получиш, много несериозно звучи :!:

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Вто Юли 22, 2008 2:05 am
Профил
Аватар

Мнение 
Пламене, ако си направиш труда да провериш ще установиш, че в DigiKey на 68HCxx филтър отговарят 270 контролера, които продължават да бъдат произвеждани. Е не са PIC32, ама са си от 21 век :) . Аз специално не виждам нищо нередно и смешно в искането на човека, пуснал темата :) . Един такъв контролер от въпросната серия (68HC11 - един от първите нейни членове) носи (и ще продължава поне още 5 г. да го прави) годишно милиони долари на нашата фирма, което е супер весело, но не и в аспекта, който ти влагаш в него 8) .

Вто Юли 22, 2008 2:54 am
Профил

Мнение Хъх
Dimitar написа:
Пламене, ако си направиш труда да провериш ще установиш, че в DigiKey на 68HCxx филтър отговарят 270 контролера, които продължават да бъдат произвеждани. Е не са PIC32, ама са си от 21 век :) . Аз специално не виждам нищо нередно и смешно в искането на човека, пуснал темата :) . Един такъв контролер от въпросната серия (68HC11 - един от първите нейни членове) носи (и ще продължава поне още 5 г. да го прави) годишно милиони долари на нашата фирма, което е супер весело, но не и в аспекта, който ти влагаш в него 8) .

Няма лошо като имаш готово изделие и пройзводствен цикъл да си продължаваш със такъв чип, но ако се замислиш реално едва ли е толкова лесно за един начинаещ да вземе контролер от тази серия първо с програмирането до колкото знам не е просто. Да не говорим за правене на програма и т.н.
Мога да ти подаря имам 3 подобни ми събират прах вече 16г но са от 20век :D
Абе най добре да пусне схемата да се обсъжда нещо конкретно, че сега само си чешем езиците и изтривеаме клавиатурата, вече буквите не виждам от писане. :P
Хубаво но някой ще каже ми защо не със ZyLog например и там има от 8 до ... изводи честоти и т.н. :D
Трябва да взема да ги пробвам да видя дали си заслужава :roll:

Вто Юли 22, 2008 5:14 am
Профил
Аватар

Мнение 
И аз лично не обичам 68HC, ама човека плаща, значи поръчва музиката. Музикантите пеят и свирят. Тъй е то. :) Ако иска и с CM601 ще му го направят, щом плаща....

Вто Юли 22, 2008 9:03 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Новите 68HC са 68HCS и са много читави контролерчета. И не отстъпват по нищо на PIC16/18 или AVR. Може да погледнете на сайта на Freescale за подробности.
Оделено IAR изкараха среда за HC(S)08 преди около месец което означава че тези контролери се използват масово и се очаква и в бъдеще да се ползват.

Моите лични наблюдения са че работят много стабилно и развойна дейност с тях се прави приемливо удобно. Code Wariior е доста дървен и това ми е основната забележка. Но при следващата версия на IAR вероятно ще си оправят проблемите с флашването които има сега с USB Мултилинка и ще може да се работи съвсем удобно с тези процесорчета.

Пламене знаем че в кухата ти пикоборска кратуна няма място за нищо повече от PIC и затова си трай.

Вто Юли 22, 2008 11:00 am
Профил

Мнение Хехе
Nikola Kirov написа:

Пламене знаем че в кухата ти пикоборска кратуна няма място за нищо повече от PIC и затова си трай.

Да не бях прав да говориш , ама и твойта е пълна с един бръмбар дето има за професор атмел и не ти дава мира нещо :D
Аз казах че минавам на ZyLog значи съм ZyLogo-борец ли :P :D
За всеки влак си има пътници, така че всеки сам си избира на кой да се качи, важно е какво ще ти коства удоволствието. Нека да не разваляме темата със излишен спам за кой е по по най или по по не :?
Човека ще си каже ако е упорит да е на 68... няма да му чупим хатъра сега , ще се мъчем да помогнем до колкото е възможно

Вто Юли 22, 2008 12:21 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Човека не иска да му се помага а иска да си плати някой да му свърши работата.

И като цена HCS08 са съизмерими с PIC/AVR. Така че не си плаща удоволствието да ползва малко разпространен по нашите земи контролер. :)
Както човека си каза си има много кандидати да му свършат работата което ще рече че има достатъчно хора в форума които работят с чипове на freescale. Като вероятно има и още които като мен работят с тези контролери но си имат работа и не са се кандидатирали.

Пламенчо сигурно се чустваш пренебрегнат но това е съдбата на пикоборците и ще става по зле :):):)

Вто Юли 22, 2008 1:14 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Хехе
plameniv написа:
... ZyLogo-борец ...

е, не е толкова звучно и пикантно като пикоборец. а и се пише Zilog.
но е още по-безсмислено и от пикоборството. все пак HC11 или дори HCS08 e по-добре.

верно, за всеки влак си има пътници.
колко струва возенето, дали е приятно да се возиш във влака, дали си плащаш дори, и т.н. са детайли.
понякога са важни, понякога не са. ако ходиш на вилата с мотика и се връщаш потен, няма да ти пука на какво мирише в купето.
но ако си туроператор и ще качваш твои клиенти на въпросния влак, трябва да ти пука за всички аспекти на превозването.
и стигаме дотам, че за всеки пътник трябва да се намери подходящ влак, а не обратното

Вто Юли 22, 2008 2:27 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща