|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 12:16 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8397 Местоположение: София
|
Значи аз от тия 1А ще ползвам има-няма 1/3, точно с цел да не грее. По принцип си играя с 2575, който не грее при такова натоварване. От линейните регулатори знам само 78ХХ, но той грее бая. 
|
| Вто Юли 15, 2008 2:49 pm |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
стават 2 W това е общо бобина +диод+2575.
Със времето топлината ще се натрупва ако няма достатъчно обем или ако кутията не е алуминиева.
Там ще ти трябват лоу ееср 105 градосови кондензатори а те са си обемни.
Абе имаш проблем.
Опиши подробно постановката на задачата може да успеем да променим нещо по концепцията.
|
| Вто Юли 15, 2008 3:43 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5678 Местоположение: София
|
Рек, за твоя случай има много решения, но кое е оптималното зависи от цена, количество, разполагаема площ/обем, ефективност ... Не е проблем всичко да е SMD. Ако вдигнеш честотата, ще ти трябва малък дросел, а и лесно ще филтрираш изходното напрежение с кондензатори с малък капацитет - малки размери.
Ако захранваната схема е чувствителна по отношение на захранването е желателно да добавиш LDO на изхода.
Така като си задал въпроса, няма как да получеш "твоя" отговор.
В тази връзка и аз да питам. Трябва да изключвам захранването (Li-Ion/Pol батерия) на GSM-модул. До момента ми идва идея за PMOSFET с монооого малко Rdson, или buck-boost/SEPIC конвертор (обикновено съответните ИС имат ON/OFF или SHDN вход). В момента тествам един SEPIC, но не ми достигат тоци. Някаква идея, като се има предвид, че цената не е от първостепенно значение. По-важно е надеждност, достъпност (5/50/500 или 5000бр.) и КПД.
|
| Вто Юли 15, 2008 8:04 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Hех
 |  |  |  | Desert Leo написа: Рек, за твоя случай има много решения, но кое е оптималното зависи от цена, количество, разполагаема площ/обем, ефективност ... Не е проблем всичко да е SMD. Ако вдигнеш честотата, ще ти трябва малък дросел, а и лесно ще филтрираш изходното напрежение с кондензатори с малък капацитет - малки размери. Ако захранваната схема е чувствителна по отношение на захранването е желателно да добавиш LDO на изхода. Така като си задал въпроса, няма как да получеш "твоя" отговор.
В тази връзка и аз да питам. Трябва да изключвам захранването (Li-Ion/Pol батерия) на GSM-модул. До момента ми идва идея за PMOSFET с монооого малко Rdson, или buck-boost/SEPIC конвертор (обикновено съответните ИС имат ON/OFF или SHDN вход). В момента тествам един SEPIC, но не ми достигат тоци. Някаква идея, като се има предвид, че цената не е от първостепенно значение. По-важно е надеждност, достъпност (5/50/500 или 5000бр.) и КПД. |  |  |  |  |
А защо не ползваш реле има такива малки с малък ток на бобината, когато е на нормално захранване е с натоварена бобина, като отпадне бобината минава на батерия като мудула ти е вързан на средната точка на контакта!
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Сря Юли 16, 2008 2:05 am |
|
 |
|
Ники
Ранг: Почетен член
|
това чипче ST1S03PMR преди време го издирих, с подобни на твоите изисквания.
|
| Сря Юли 16, 2008 8:31 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5678 Местоположение: София
|
Реле не става - решението трябва да е smd задължително! Освен това консумацията варира от десетки до стотици мА средна стойност с пикове до 2А.
Захранването е само от батерията и ми трябва много малък пад във включено състояние.
|
| Сря Юли 16, 2008 9:33 am |
|
 |
|
Taner
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Юли 08, 2005 3:46 pm Мнения: 112 Местоположение: Пловдив
|
Здравейте,
пробвайте и MIC4690 на Micrel,
изпробвано е и работи, до 1А