| Автор |
Съобщение |
|
dumfree
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Пет Юли 01, 2005 10:46 pm Мнения: 229 Местоположение: Гложене/София
|
Такаа, вчера отново се спрях за известно време в нас и има развитие по въпроса.
Сложих RC филтър на входа (стойностите за резисторите и кондензаторите ги копирах от схемата за CD-IN на едно SONY) та ефект нямаше никакъв.
В крайна сметка просто пуснах заедно с кабелите за сигнала, още една жица 1.5mm2 която един вид дублира оплетката (от масата на буксата за слушалки, която пъхам в PDA-то/лаптопа до корпуса на радиото).
Резултата - с PDA-то нямах възможност да пробвам, но с лаптопа където бръмчането беше убийствено - сега вече е съвсем слабо и като пуснеш музика не се чува.
Обаче ме притеснява да не взема да опукам нещо.
|
| Нед Юли 13, 2008 4:37 pm |
|
 |
|
bongo-bongo
Ранг: Почетен член
|
Да не би случайно Line In на лаптопчето да не е на Mute?
Повече акъл без да видя не мога да дам... Пък и доколкото разбирам си направил половината за което писах, че даже и обратното за оплетката. А с масите майтап не бива, питай чичко Ленин ако не вярваш 
_________________ Тя простотията по хората ходи
|
| Вто Юли 15, 2008 12:00 am |
|
 |
|
dumfree
Регистриран на: Пет Юли 01, 2005 10:46 pm Мнения: 229 Местоположение: Гложене/София
|
@bongo-bongo - пробвах вашия вариант - точно според препоръките - но нямаше никакъв ефект 
|
| Вто Юли 15, 2008 7:59 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Разбира се може да опукаш нещо. Например слагаш торба пуканки в микровълновата и опукваш.
Бива ли толкоз неграмотност
Туй младо поколение съвесем хвана гората вече
Даже съм ти го написал това за дебелата маса още в началото.
Ама като гледам и bongo-bongo какви групости ръси май и старото не отстъпва 
|
| Вто Юли 15, 2008 11:55 am |
|
 |
|
dumfree
|
Мисълта ми беше след като определено има разлика между "-" на лаптопа и "-" на касетофона при включване/изключване на зарядното и/или кабела за звука да не стане някой фал.
|
| Вто Юли 15, 2008 1:17 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Пробвай с тази лека модификация на схемата която си дал. R103/203 ги свържи към неинвертиращите входове на ОУ (мързеше ме да ги коригирам на схемата)  , а не към С101/201. Сигналната маса (веригата към инвертиращите входове) не я свързвай към платката с ОУ, а само към аудио-масата на покета.
Това със средната точка не го схванах, но би трябвало да подадеш 1/2 от захранването, филтрирано, към неинвертирашите входове на ОУ, през R103/203.
Редакция:
Не съм обърнал внимание, че в твоята схема С101 и С102 са с различни стойности.
С101/201 и С102/202 трабва да са по 10u.
Последна промяна itso.t на Сря Юли 16, 2008 2:51 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Юли 15, 2008 7:35 pm |
|
 |
|
bongo-bongo
|
 Защо да е просто като може да е сложно и пак да не става...
Извинявайте, че се правя на художник но напоследък изгорих повече устройства и аудио-видео жици отколкото през целия ми живот. И не защото съм забравил нещо съществено а защото новите "професори" вярват повече на недочетеното от нескопосаните им учебници отколкото на старото. Апаратурата си е тяхна ама срамът е мой...
Картинка 1: вариант с дебееела и нескопосана маса. Представена е с пунктирни линии. Образува се голяяма намотка по която тече Iнезнаен съдържащ всички индуктирани смущения. Поради естеството на жиците масата на компютърчето е най-хвърчаща. Не случайно попитах дали входните му букси са на Mute.
Картинка 2: това имаше предвид дъртият простак Бонго х 2. Дано да разберете разликата, аз искам само да допълня, че резисторите на L и R са от 150 до 1000 Ома, резисторът на масата-0 е 10-33 Ома а кондензаторите са 1-1,5нФ. Оплетката е прекъсната в единия край и се внимава към коя маса на входа се свързва.
Основният закон е масите да са в схема "дърво" щото ако зациклят - и чичко Ленин не си го е представял точно така
Ш*баните картикнки излязоха в обратен ред!
|
| Вто Юли 15, 2008 11:49 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Кво да те правя и на теб ще обясня.
Това е най кривия вариант който може да се измисли. Пада в GND връзката усилвател захранване ти се явява входен сигнал за усилвателя.
Пада на напрежение в GND връзката захранване 7805 също ти се явява входен сигнал за усилвателя.
Дано да си разбрал
Пък чичко Ленин спокойно си почива в мир и не му пука за твоите гениални схеми според мен 
|
| Сря Юли 16, 2008 12:15 am |
|
 |
|
bongo-bongo
|
 Re: Защо да е просто като може да е сложно и пак да не става
Виж "MCU-2.jpg" и "MCU-1.jpg". Според мен в "MCU-2.jpg" масата е МАСА.
|
| Нед Юли 20, 2008 12:40 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
Да разбрах от горния ти пост.Това което ти казах е точно за MCU-2.jpg
|
| Нед Юли 20, 2008 10:44 pm |
|
 |
|
Комбинатор
Ранг: Новодошъл
|
Я по добре погледни какво излиза от тоя аудио изход на това PDA(със скоп) . Щото китайците правят всякакви дивотии.
Какви ли не неща съм виждал.
|
| Сря Юли 23, 2008 11:11 pm |
|
 |
|
bongo-bongo
|
dumfree, нищо не пишеш, бре! Борбата със смущенията си е жива алхимия и като не знаем резултатите...
А аз пак ти напомням да дадеш на Mute Line In, микрофона и к'вото имаш там...
|
| Пон Юли 28, 2008 4:29 am |
|
 |
|
dumfree
|
Ами нищо не пиша - щото нещата се развиват мнооого бавно, много рядко ми остава време да си играя с това.
|
| Пон Юли 28, 2008 9:40 am |
|
|