|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:43 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|
Да се гледат едновременно два TV канала
| Автор |
Съобщение |
|
teglicho
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Фев 09, 2005 11:08 am Мнения: 245 Местоположение: Blagoevgrad
|
 Да се гледат едновременно два TV канала
Здравейте
върти ми се една идея за такова чудо, но колко е приложима не съм сигурен. Идеята е да има два TV тунера и очила за 3D кино от тоя тип дето са едното око е закрито след това другото. Очилата ще се преработят да закриват едновременно и двете очи. Та единия полу кадър от изображението се подава примерно на LCD матрицата като през това време едните очила са отворени а другите затворени като в същото време полукадъра от другия канал се запаметява в някаква си аналогова памет. Като мине единия полукадър от първи канал се превключват очилата на другия зрител и се извлича кадъра от паметта като дръгия полукадър се записва...и така се редуват. Само незнам как ще е с бързодействието и дали няма да се размазва от двата кадъра.
Дайте да мислим за патент 
|
| Вто Юни 24, 2008 9:54 am |
|
 |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
с далеч по-малко средства си купуваш дрога, боцваш се и получаваш подобен ефект:!:
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Юни 24, 2008 12:34 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Ако се патентова дрогата, добри пари могат да се направят 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Юни 24, 2008 4:19 pm |
|
 |
|
bongo-bongo
Ранг: Почетен член
|
А за звука какво ще кажеш
Идеята за 25-я кадър винаги ми е звучала посегателствено.
Иначе: можеш предварително да пробваш идеята си с накоя добра Videoedit програма, май AviSynth-а го правеше автоматично.
А аз лично предпочитам някой-друг литър водка пред дрогата
Edit: пак се сетих със закъснение: навремето в любимия ми рок-бар на една имитация на африканска маска поставих зелени светодиоди-очи светващи само за около 0.1сек през 11сек. Само след минута наркоманите застанали пред нея започваха да се държат странно и после си тръгваха 
_________________ Тя простотията по хората ходи
|
| Сря Юни 25, 2008 1:11 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
звука може да се разпредели по кадри.
по уши е много тривиално.
примерно 1-5 кадър единия канал, 6-10 - другия.
10-20 няколко радио канала
21-25 програми за учене на език: японски, китайски, суахили
|
| Сря Юни 25, 2008 12:13 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
мдаммм
може да се публикува статия по въпроса  ....
статията да се озаглави "Как да станем шизофреник за 24 часа"....
с рекламни шотове на по-известните психиатрии в страната...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Юни 25, 2008 1:07 pm |
|
 |
|
setoy
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Хм, какво значи "да се държат странно"? И само на наркомани ли действа? Какъв все пак е ефектът от това изобретение?  Защо зелени, а не друг цвят и защо точно тези времена? 
|
| Сря Юни 25, 2008 4:58 pm |
|
 |
|
bongo-bongo
|
 setoy , подробен отговор СПЕЦИАЛНО ЗА ТЕБ:
1. "какво значи "да се държат странно": амии, всеки 11сек. подскачаха на високата бар-табуретка, прекарваха длан по лицето си и почваха да гледат съсредоточено и смислено маската.
2. "И само на наркомани ли действа": не, ама другите схващаха номера преди да си изпият пиенето.
3. "Какъв все пак е ефектът от това изобретение": винаги имах място на бара за мен и някой приятел.
...все пак използвах само 2 или 3 транзистора (не помня но не съм изгубил схемата) и с обикновена батерия 9В издържаше поне 3 месеца.
4. "Защо зелени, а не друг цвят": ако бяха сини щяхя да са прекалено извънземно-красиви. Пък и тогава сини LED нямаше... Червените щяха да са прекалено "апаратурни" а жълтите ще се бъркат с обикновени лампички. А истината е: в близкият магазин само зелени силносветещи LED имаше - най-подходящото за очи на африканска маска
5. "защо точно тези времена": 0.1сек се оказа най-добрата видимост за схемното решение (енергията се натрупваше в кондензатор от RC група и изведнъж се подаваше на LEDовете) а 11сек го експериментирах с дни за да установя границата между явно повтарящо се и просто незабелязано събитие. Въх, пак помогнах на рекламите
А аз идеята с години я мелих в главата си...
|
| Чет Юни 26, 2008 2:32 am |
|
 |
|
setoy
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Мерси за подробния отговор, bongo  Сигурен съм, че е е било забавно 
|
| Чет Юни 26, 2008 9:42 am |
|
 |
|
bongo-bongo
|
Още ме е срам дето така набързо сдъвкахме teglicho, сън не ме лови!
Той човекът просто искаше да си гледа мача докато жена му рони сълзи пред поредната сапунка. Аз бих му препоръчал за по-евтино да й сложи ТВ в кухнята - току виж най-после се научила да готви като майка му. Още по-евтино ще му излезе ако се научи да псува, особено ако е подменил предварително сервиза в хола с нещо по-всекидневно.
Тази седмица правих профилактика на машините на тенекиджиите, шефът много ги разглези, а как воня на горивно-смазочни материали...
Така, де, имат си електронни маски за заваряване с LCD "стъкла"... Това пак ме подсети за идеята teglicho.
Всъщност, мнооого ще е ефектен подобен "киносалон" или "зала за забавления". На входа ти дават очила+слушалки, вътре се предлага консумация, влизаш с компания и т.н. Избираш си съответния канал, чуваш звука с избраната от теб сила в зависимост от това дали искаш да коментираш (има си лампичка червено/зелено). Видеото се прожектира на огромен екран, няколко канала, лазер или радио+оптика управлява очилата. Ако вдигнеш глава към екрана виждаш само кадрите на твоя канал, ако не - очилата са прозрачни за да си умериш чашката или мацката.
Добре дошли в 21и век!
P.S.: Става дума за заведение подобно на така популярните в интернет "клубове по интереси" или к'вото друго излезе на мода...
|
| Нед Авг 10, 2008 5:47 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|