Отговори на тема  [ 102 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
Капсулно приземяване 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
И какво толкова ?

Подпалили стърнището, но за сметка на това няма умрели. :D

Пет Юни 20, 2008 2:37 pm
Профил ICQ

Мнение 
Едва ли си мислите че тоя техник си е обул така обувките щото му е по удобно, все пак да не забравяме че това не става н апалубата на самолетоносач ил ив някоя база а в средата на нищото, а там е ткаов анищо че идея си нямате, и ви гарантирам че ходенето в това нищо с така обути обувки може да хрумне само на някой крайно екстремен мазохист.
Явно има причина да ги е събул ... твърде млад и без белези изглежда за екстремален мазохист.
А относно техниката ... в космонавтиката Русия са мноооого по напред от всички останали, и американчовците колкото и марс станции да пускат все ще си останат едни недодялкоци в тая сфера ..... якога са пратили хора на луната и това им е всичко. Совалката е нещо което както видяхме братушките го направиха и зарязаха, едва ли само заради перестройката, по скоро от практична гледна точка.
Аз принципно съм русофил, но не съм фен на всичко правено от руснаци, но става ли въпрос за авиция и космонавтика и най-големите им дървета са си отлични, същото важи и за оръжията им.
А аз да ви кажа на границата ифдваха някакви смешници, та с ровъри ли не беше, та вранглери, кво ли не, но там където минаваше Уазката нищи друго не минаваше, верно вратите се отваряхаз сами, возеше катокаруца но вършеше това за което е направена. Руснаците обикновенно правят нещата таа че да вършат работа, и не инаги мислят за удобство.
А относно руския, явно няма много родители тук, иначе шяхте да знаете че в момента руския е един от предпочитаните езици за децата, и много родители с акъл в главата записват децата си в такива училища, но това е не само в БГ а и като цяло на запад.
А за русофобите какво да кажа ..... определено не са на страната на единствената реала сила, защото това е положението. САЩ ще загинат за месеци ако им спре петрола, а и не само с петрола са свързани, китай и те с ана това дередже, а и технологично са много назад тъй като там има работници ноне и инжинери и учени, много са назад. За другите няма смисъл да говорим, нито могат да с емерят като икономика нито като армии ..... може много хора да не с екефят но това е положението.

Пет Юни 20, 2008 2:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Руснаците са много добри инженери, НО:

- Прекалени индивидуалисти са, трудно сработват в екип. Ако някой се е опитвал да промени мнението на руснак убеден в нещо, ще знае за какво говоря. Руснак, началник не ебава. В момента в който се обърнеш и той ти тегли майната.

- Друга отвратителна черта им е да газят наред правилата. Руснака по дефиниция мрази стандарти и практики. Мрази да му се дава акъл.

- Много пият.

- Гражданското им общество е на ниво 19 век. Шепа тарикати владеят всичко, останалите обират трохите и са щастливи.

Затова въпреки безпорните им научни и инженерни възможности, хората по света карат немски и японски коли, предпочитат да летят с американски и европейски самолети, ползват жълта техника, пият френско вино, носят швейцарски часовници, пият финландска водка, натискат се да учат в американски и английски университети. Руснаците общо взето присъстват в световните новини предимно с това, на кого са се дървили с оръжие или петрол, или с поредната изцепка на гениалните бизнесмени натрупали по 10 - 20 млрд. на 20 години.

Общо взето като нация се държат като пъпчиви, перманентно пияни тинейджъри. Имам чувството че на обществено развите са спрели някъде малко след феодалния строй. Даже и социализма им беше такъв - феодален.

Въобще Българите и Руснаците имат много общи черти. За съжаление.... все лоши. Ако не бяха природните богатства, Русия щеше да е една голяма България. Т.е. едно голямо НИЩО. Но извадили са късмет. Някой от тях. Другите... абе като им харесва да си живеят тъй, халал да им е :)

Иначе за тия дето ще ми скочат на въпреки сега, ще кажа че много се имам с руснаци. Добре се разбирам с тях. Близка ми по държание и душевност. Гени, какво да правиш.....

Иначе относно космическите програми истината е една и е мнооооого проста:

От края на студената война насам, света заряза по-далечния космос. И руснаци и американци го отебаха. Няма я тръпката. На практика полета на Гагарин или разходката на Амстронг са колосолни постижения сравнени с днешните полети на совалки или руските товарни кораби. Просто от 20-25 години насам няма развитие. Е гледаме снимки и проби от Марс, ама това са дребни крачици.

Пет Юни 20, 2008 3:35 pm
Профил ICQ

Мнение Хаха, ходили на луната хамериканците ама някой друг път !!!!
Цецо написа:

От края на студената война насам, света заряза по-далечния космос. И руснаци и американци го отебаха. Няма я тръпката. На практика полета на Гагарин или разходката на Амстронг са колосолни постижения сравнени с днешните полети на совалки или руските товарни кораби. Просто от 20-25 години насам няма развитие. Е гледаме снимки и проби от Марс, ама това са дребни крачици.

Това да повярваш че Хамериканците са ходили на луната е все едно да повярваш на някоя религия.
Тогава по време на студената война са правени такива измами и лъжи да излязат с едни гърди напред че това е може би най голямата измама на века, в сравнение с другите тази изпъква най много!!!
Ако вземеш и се поровиш малко ще намериш повече доказателство че всичко е кино и фалшификат от колкото реалност!!!
Факт е че тогава техниката е била на ниво лампи тъкмо са навлизали транзисторите, и ми кажи моля каква автоматика ще са имали дори било с транзистори, като ги изключим в графа ненадеждни средства за автоматична навигация остава ръчно управление за прилуняване а това е равносилно да скочиш от 5000м без парашут. Всичко е духа да си едни гърди напред няма значение дали ще излъжеш, не стига че са лъгали ами и са го повторили няколко пъти :evil:

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Пет Юни 20, 2008 4:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо,с това
Цитат:
Руснака по дефиниция мрази стандарти и практики
малко не съм съгласен с теб.Когато кажеш на руснак стандарт - наистина се дърпа,ама като му кажеш ГОСТ еди кой си веднага включва ;) Правил съм си експерименти: на едно устройство почвам да му сменям чиповете - по точно едни тригери и броячи.С руските чипове от която и да е година и каквото и да е производство - всичко работи.С другите - майко мила един работи друг не.При това нови чипове! Оказа се че братушките си държат на стандарта :)

Пет Юни 20, 2008 4:46 pm
Профил

Мнение 
Защо да са нямали ... аз не виждам никакъв проблем, освен това голяма част от автоматиката наистина е била автоматика а не електроника. Не знам дали е измама, никой не го е доказал толкво аубедително че НАСА да си признаят. А руския луноход и той ли е измама, малкко след американското аполо, в никакъв случай руснаците са нямали по напреднала електроника по това време от американците, но е там и е кацнал ....
Относно Руснаците Цецо е прав за много неща, много трудно се работи с руснаци, всеки се пише знаещ и нико не ебава да ебава, случвало ми се е да ме учат как работят неща правени от мене и как не съм ги сглобявал правилно, при все че аз съм измислил конструкцията :) Не пият чак толкова много колкото си мислят хората, а в някои отношения са много по напред от нас като общество.
Истината е че повечето гениални неща саправени от един човек, не от екип, екипната работа е много популярна днес, но рядко е толкова ефективна, за сметка на това е по предсказуема и лесно контролируема. Да не би совалката, или аполо или байнг да са проектирани от екипи .. глупости, проектирани са от личности, тези личности вече ги няма, и няма кой да проектира нищо .... това е истината.

Пет Юни 20, 2008 4:57 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Хаха, ходили на луната хамериканците ама някой друг път
plameniv написа:
Цецо написа:

Това да повярваш че Хамериканците са ходили на луната е все едно да повярваш на някоя религия.
Тогава по време на студената война са правени такива измами и лъжи да излязат с едни гърди напред че това е може би най голямата измама на века, в сравнение с другите тази изпъква най много!!!
Ако вземеш и се поровиш малко ще намериш повече доказателство че всичко е кино и фалшификат от колкото реалност!!!
Факт е че тогава техниката е била на ниво лампи тъкмо са навлизали транзисторите, и ми кажи моля каква автоматика ще са имали дори било с транзистори, като ги изключим в графа ненадеждни средства за автоматична навигация остава ръчно управление за прилуняване а това е равносилно да скочиш от 5000м без парашут. Всичко е духа да си едни гърди напред няма значение дали ще излъжеш, не стига че са лъгали ами и са го повторили няколко пъти :evil:

:):):)

Задай си само един въпрос. Явно доказателствата, че американците не могат да отидат на луната са крещящи, след като даже и ти (обикновен човек) имаш достъп до тях. Как в условията на студена война и жестоко идеологическо противопоставяне, американците са накарали руснаците да си затраят за тяхната голяма лъжа.

На луната са ходили ред космически апарати и ред хора. Включително и съветски луноход щъка по луната. Ако управниците на тогавашния източен блок имаха и най-мъничкото доказателство, че американците не са ходили по луната, щяха да го използват.

Е освен ако световната конспирация която чертаеш не включва и задкулисна игра на тогавашните противници. Което е смешно.

Оставяме настрана купищата изследователски материал който е носила всяка мисия и който според твойте теории би трябвало да е изфабрикуван в хангарите на НАСА. Интересно как са накарали хилядите учени от целия свят имащи достъп и в момента до каманаци от ония полети да си траят че всъщност това е най-обикновен чакъл. :)

Да изфабрикуваш една мисия... може и да го бъде... някак си. Но 6 пилотирани кацания..... И още сигурно 20 непилотирани.... при това и врага е кацал там... Това са 10 години на всекидневна надрепвара кой е по-по-най. Летели са всяка година. Е няма как да изфабрикуваш толкова лъжа и да заблудиш целия свят.

А забелязали ли сте че всички които поставят по съмнение кацането на Хамериканците на луната, изтъкват доводи и прилагат "доказателства" отнасящи се само до полета на 11ката. Че знаменцето се клатушкало не както трябва, че се виждала светлинка някъде дето не трябвало да я има и пр. А че след това още 5 аполо са кацнали с хора там, ... за тях не говорят. Всъщност аз скоро си спорих с един такъв теоретик на конспирацията, ама спора ни много бързо приключи като установих, че според него единствения пилотиран полет до луната е Аполо 11. Всъщност по моя преценка повечето хора, знаят кой е Амстронг, знаят че е първия, но си мислят, че е единствения.

Последна промяна Цецо на Пет Юни 20, 2008 5:20 pm, променена общо 6 пъти

Пет Юни 20, 2008 4:57 pm
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
И на мен леко не ми се вярва да има смисъл от 11(!?!? нека някой ме поправи) полета до марс в началото на 70-те. 1-2-3 разбирам. Колко пари са тоВа само? Да не говорим наистина за нивото на техниката тогава. Приземили са се със някаква капсула, а как са излетели, как са се скачили с основния модул? Че трябва и да се приберат освен всичко. То имало е транзистори и чипове ама чак пък толкова умни... Съмнителна е работата като цяло, не че не може. Гледайте ZEITGEIST и ще погледнете малко различно на света изобщо. ;)

Пет Юни 20, 2008 5:01 pm
Профил

Мнение Хъх
ToHu написа:
Защо да са нямали ... аз не виждам никакъв проблем, освен това голяма част от автоматиката наистина е била автоматика а не електроника. Не знам дали е измама, никой не го е доказал толкво аубедително че НАСА да си признаят. А руския луноход и той ли е измама, малкко след американското аполо, в никакъв случай руснаците са нямали по напреднала електроника по това време от американците, но е там и е кацнал ....

Едно е да прилуниш луноход друго е хора, грижата за едно парче желязо е едно а грижата да опазиш живота на хората друго, още повече че трябва и да ги върнеш обратно от където са тръгнали а това че ще свърши тока на батерията на тва парче желязо голяма работа работило няколко часа ми то стига изпълнило си е мисията, ако хората не се върнат е провалена мисията !!!
Не си мисли че там няма корупция и далавери и т.н. и че всичко върви и е вървяло по мед и масло, там толкова пари са потънали и сега сигуруно кой знае колко още повече, но едва ли някой от там ще си признае, признае ли си означава да иде на топло за дълго, а това никога няма да стане , на теб ти е лесно да седиш зад компа сега и да не искаш да си спомниш всъщност ако си достатъчно голям но за разлика от теб аз съм си кривил врата по това време за 1ч вечер да гледам чернобелия пирин дето едвам се виждаше , ако искаш мога да ти постна схемата на пирин да видиш какво представлява ако не знаеш. Ако държиш мога да ти изровя малко информация да видиш къде е истината!

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Пет Юни 20, 2008 5:10 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
plameniv,
ти ми приличаш малко на шопа дето го завели на зоологическа градина, и той гледал, гледал жирафа, поразсъждавал малко(..тяло на магаре, врат като стълба, рога като крава...) и отсякъл -> е такова животно нема :!:
та в този ред на мисли... какво като са били слаби средствата за изчисление... има една наука балистика.... едни големи формули се въртят из нея...
и с много предварителна умствена работа може да се опростят нещата така, че хората от екипажа да знаят... в толкова часа кацаме, след еди колко часа трябва да излетим с толкова товар, под такъв ъгъл и с много голяма вероятност ще се скачим с модула за връщане...
и т.н.
предполагам, че и с най-мощният компютър на пазара, няма да можеш да докараш изчисленията на хората(от Мария Кюри през Бор до Айнщайн) та на теория да докараш обстоятелствата за ядрена експлозия,
а хората от третия райх и после от проекта манхатън са го постигнали с молив и хартия :!: и акъл :!: неща които малко по малко отмират в днешно време...

Пет Юни 20, 2008 5:59 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение обаче
Хубаво се каза, че руснаците имали някакви напреднали космически технологии (на склад явно)... добре, нека да е така. Но е несериозно да се каже, че САЩ били назад, просто е смешно и жалко.
СССР искаше да скокне на нивото на совалките, но финансово рухнаха... хубаво, направиха по-добра и надеждна совалка, изчистиха проблемите на американския модел... в крайна сметка решиха, че ще им излезе по-тънко да заложат на утвърдената еднократна технология и с минимални средства да повишат надеждността й. Заложиха на това и не загубиха.
САЩ веднъж направили многократен апарат и заложили толкова много на него... и показа ли го пред света, са се молели да не гърмят често често... и също не загубиха.
Това са различни начини за постига на една и съща крайна цел. Както спора AK47 или М16. Всяко нещо си има специфични предимства и недостатъци.

И друго... САЩ много залагат на научни космически проекти. Нещо за Руски такива да се чува периодично?

Луната я пропускам - все едно нищо не са правили там, че темата е болна явно.
GPS системата... САЩ я пуснаха !работоспособна! отдавна... не че Руснаците нямат и те, но ич я няма вече "N" години.
Хъбъл....
Роботи на Марс
Стелити около далечни планети
Сателитно картографиране на Земята, Луната с много висока резолюция
и още какво ли не

Аре стига глупости... дребни неща били...

Оръжия... ясно е, че оръжията са приоритет на всяка голяма държава. Нека си ги имат и разработват - трябват си задължително.

Руснаците имат това което им върши работа, като се позамогнат ще започнат отново да си правят космически проекти и да ги реализират успешно. На този етап ще гледат как САЩ трупат опит и знания с всеки изстрелян в космоса апарат.
При положение, че няма реална надпревара САЩ са намалили темпото.

Нещо се пропусна промишления шпионаж... и САЩ и Русия(СССР) без този компонент щяха да изхарчат много излишни пари.
Без промишлен шпионаж техническия прогрес щеше да е доста по-бавен.
Най-вероятно и двете държави ползват споделени разработки но едните успяват да ги реализират докато другите ги заключват.

Пет Юни 20, 2008 6:20 pm
Профил

Мнение 
Ами и чернобял пирин см гледал, а съм ремонтирал и пирини, и опери икво ли още не беше вече им забравих и имената, и руските 709 и 714 ми изглеждаха толкова модерни ... а за рубина с тия сензорни бутони да не говорим ... помня и телевизорите и мого други неща. Но ето вижда се как хората вс еповече усложняват и усложняват живота си, за да се пробват да изчисляват и управляват както Св.Скромни беше писал някъде летателни апарати с точност до н-тия знак, при условие че самите процеси са толкова непредсказуеми и трудно моделируеми, а точноста на изработка на аеродинамичните елементи е токова малка . .....
както и по горе се писа, по това време човешкия живот и за американци и за руснаци е струвал точно 0, по важен е бил резултата, та бъди сиурен че хората отишли и върнали се до луната, а и тези които амо са били в космоса едва ли са вярвали че ще се върнат когато са тръгвали. Едва ли някой е писал кода ако изобщо може да се говори за код на С++, те това са били истинските инжинери. А не сега да плаче че не му стига памет, бързодествие или I/O-та.
http://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_Guidance_Computer ... ето малко за който го мързи да търси, хорта са имали лукса да позлват 3 входови NOR-ве ... спомням си едно време когато не се занимавах с контролери и процесори едно щото бяха кът и второ защото нямае никава литература как правих само на ТТЛ-ки какви ли не неща. Та това че ние не можем да си представим нещо не значи че няко не си го е представил и реализирал. А м-у другото повярвай по времето на аполо въпроса е бил на пристиж, не на подкупи, комисионни и т.н. както в момента.

Пет Юни 20, 2008 6:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
stanleyhacker написа:
Колко пари са тоВа само? Да не говорим наистина за нивото на техниката тогава.

не си в час. точно тогава нивото на техниката е било на върха. компютрите са били огромни и тромави, паметта е била малко, кода по принуда е трябвало да бъде малък, което е синоним на надежден. аз не се съмнявам че американците са ходили на луната, но се съмнявам че ако днес се опитат да идат ще успеят. днес корабът ще е оборудван със най-съвременен копютър, дори не един а по десет за всеки люк, и все един ще забие заради некадърен драйвер или нещо подобно и люкът ще се отвори в открития космос (въпреки че е специално защитен да не го прави). после разбира се ще се анализира подробно, ще се разбере че било заради недостатъчно тестване на софтуера и ще се въведе закон софтуера за совалките да се тества от 10 независими инстанции сертифицирани понай-строгото исо 80956, което разбира се няма да помогне, но ще вдигне разходите десетократно и стократно.
така че който ходил на луната ходил, вече има мощни компютри и ходенето на луната е невъзможно.
що се отнася до доказателствата за конспирации и монтажи - пет пари не давам. ако ще и снимките от луната да приличаха на рисувано филмче от хана и барбера, пак щях да ги приема за достоверни, понеже аз от фалшификации и детективства не разбирам, и като така приемам че щом врагът ти признава достиженията значи има за какво.

Пет Юни 20, 2008 11:06 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
Ами май не са толкова прости нещата и поради това, може би се разминават с очевидната логика. Тоя аргумент, че понеже руснаците не пищят и не алармират световната общественост за този нагъл фалшификат, значи са ходили, ми звучи точно толкова силен, колкото и един куп други аргументи, подкрепящи обратната теза.

Обаче, някъде чух и една интересна друга версия, която ми се струва що-годе правдоподобна :
Наистина са ходили американци на Луната, но филмчето е фалшиво. Просто е съдържало изключително секретна информация и хинтове за това, как се ходи до там и други неща, че са преценили, че е по-добре да скалъпят в Аризона някакво филмче за широката общественост и врага.

Пет Юни 20, 2008 11:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Те май и американците не се напъват много да доказват, че това е истина. Защото от тогава до сега на Луната са направени милиони снимки, а поне аз не знам за нито една, която да показва онова прословуто американско знаме, което би трябвало още да си е там. Ако то наистина беше там, такава снимка щеше да се размахва на път и под път като доказателство.

Съб Юни 21, 2008 8:30 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 102 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща