Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
2 x 100 W class-D audio power amplifier 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 2 x 100 W class-D audio power amplifier
Здравейте колеги,
Имам за раздаване аудиоусилватели TDA8920BTH на NXP (PHILIPS).

Ако проявявате интерес, моля пишете на mladen@akermann.bg.
Поздрави.

Сря Апр 30, 2008 11:59 am
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Да се изцепя:
Прегледах набързо даташийта и не останах с лоши впечатления - почти като доброто аналогово дето го имам с тази разлика, че няма да иска огромни радиатори. Ся, при 4Ома мостовото свързване почти няма смисъл ама 100вата синусоидална ще ги изкара качествено а това значи, че или ще горите говорители или ще чупите джамове и комшиите ще ви бъдат вечно признателни :) За домашни условия говоря, за дискотека - забрави!
Аз се зазяпах щото тука са луднали да правят от колата дискотека и дават щури пари за усилватели с по 2000вата на канал :) . Наистина вдигат голяма олелия ама музика не се чува пък зимата включват парното :)
Обаче чипа иска мноо външни чаркове а и с LC филтъра на изхода (и на захранването) майтап не бива. Ако идваше като някакъв набор (готова платка или кит за сглобяване) щях да се замисля. Оставаше ми да изкопая захранването а кутийките има кой да ги прави.

P.S: Все пак аз навремето аз съм правил концерт на малък площад с 2x50W (синусоидална) качествен усилвател и 4 говорителя. Сносничко беше.

Чет Май 01, 2008 8:42 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Да се изцепя:
Цитат:
P.S: Все пак аз навремето аз съм правил концерт на малък площад с 2x50W (синусоидална) качествен усилвател и 4 говорителя. Сносничко беше.

Щом се е чувало ... представям си колко човека публика си събрал :))))

Чет Май 08, 2008 10:11 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
valioman, амии... един малък площад :)
Всъщност ми трябваха 2х100вата от същата марка за да се чувствам удобно ама с това разполагах :o
А концерта (не беше на AC/DC) се състоя няколко пъти през различно време и само добри отзиви се чуха.
Ай да не се заяждаме сега щото и ти си виждал касетофонче с надпис "300W!!!".
Това дето го пишат по рекламните лепенки го забравяш. Следващото е P.M.P.O. което повечето фирми го интерпретират също толкова свободно. Единствено със синусоидалната няма майтап но същите тези фирми казват, че не отразявала реалните качества на усилвателя. Донякъде е вярно но аз предпочитам 2x20W синусоидална пред 300-500W P.M.P.O

P.S.: доколкото си спомням: РЕАЛНАТА музикална мощност е 2 пъти над синусоидалната а ЕФЕКТИВНАТА е най-малко 2 пъти под синусоидалната в зависимост от сигнала/музиката. А обикновено P.M.P.O. = Iout_max x 2 x Ucc :)

Пет Май 09, 2008 12:19 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4 мнения ]