Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
LED текстови дисплеи 
Автор Съобщение
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение LED текстови дисплеи
Здравейте, някой знае ли какъв е интерфейса на тези дисплеи, нали се сещате дето показват текстови съобщения и ги скролират хоризонтално и т.н.
нямам никакъв опит с тях и никога не ми се е налагало да се бъзикам с подобни. Искам да ползвам евентуално един такъв дисплей за показване на информация която да се сменя от разстояние което предполага някакво управление от комп. Няма идея от къде да купя а и дали има разновидности тези дисплеи или са нещо като стандарт!

Съб Апр 12, 2008 12:02 am
Профил YIM
Аватар

Мнение 
Невероятно е но май наистина информацията за тези дисплеи се предава само на посветените в тайната :-), тук адреса на голям доставчик за БГ но за инфо и дума не може да става, поддържка се занимава с клиента само ако е закупил продукт от тях... Хмм ...

Сря Апр 16, 2008 10:58 pm
Профил YIM
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Преди си бяха с RS232 и се управляваха с команди - имаше си и книжка към тях с описание.
(това преди десетина години)
Не вярвам да са надскочили себе си и да са сменили интерфейса.

Чет Апр 17, 2008 8:45 am
Профил ICQ

Мнение 
Не знам да има стандард, всеки производител си ги прави както му хрумне, на някои се записва по RS други имат клавиатури, трети се записват по още по тайнствен начин, за четвърти трябва да се програмират буквално, всякакви съм виждал :)

относно мегатекс .... имам толкова много резерви та няма да ми стигне диска на рек та да ги изложа, само ще ти кажа че повечето то тия LED дисплеи дето няма момент да имат 100% работещи ледове са техни, то лошото е че и 90% немат :)

Чет Апр 17, 2008 5:58 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
Не знам да има стандард, всеки производител си ги прави както му хрумне, на някои се записва по RS други имат клавиатури, трети се записват по още по тайнствен начин, за четвърти трябва да се програмират буквално, всякакви съм виждал :)

относно мегатекс .... имам толкова много резерви та няма да ми стигне диска на рек та да ги изложа, само ще ти кажа че повечето то тия LED дисплеи дето няма момент да имат 100% работещи ледове са техни, то лошото е че и 90% немат :)

така е Тони, щото искат да им се работи за под 1000 лв...... хехе

Чет Апр 17, 2008 11:04 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
Не знам дали е за това, според мен проблемите им са конструктивни, а не може да ме убедиш че конструктор който работи за 600 лв ще направи по лош дизайн от този ако работи за 3000, ако е така то това за мен не е констуктор, не виждам как човек който знае как трябва да станат нещата може да ги направи както не трябва да станат.
Иначе не се съмнявам че купуват менте компоненти, може би и диодите изобщо не са за тази цел, но въпреки това тия дефекти които се получават не са от изгорял светодиод ....

Пет Апр 18, 2008 7:28 am
Профил
Аватар

Мнение 
Примерно проектче със LED дисплей:
имаме дисплей, имаме контролер, нямаме юзер който да гледа какво се пише по дисплея, за да има гаранция че всичко е точно и няма някаква простотия изписана на таблото контролера би трябвало да може да прочете текста на таблото , или може би не е нужно да чете от дисплея, щом е минала комуникацията това дали е гаранция че всичко е наред? Ако нещо се омота таблото как ще разбере контролера, или периодично трябва да му дърпа шалтера и т.н.

Пет Апр 18, 2008 4:26 pm
Профил YIM

Мнение 
forest_gump,

Преди около 12-на години работих за малко в мегатекс... Бях почнал с ясната идея да се занимавам с хардуер, те пък се опитаха да ме напрвят програмист, даже за малко писах симулатор на С за да се тества програмата преди да се зареди в дисплея именно за случаи като твоя - когато зареждаш от разстояние и нямаш пряка видимост какво точно се е получило... Тез табла за които говориш комуникират по RS-232 с компютъра и вътре бяха с 68HC11 и определено контролера няма как да разбере какво точно се показва на дисплея... Ако нещо се омота (в смисъл забие контролера) външен WDT бие шалтера (ресетва системата) за да не изпукат диодите и по таблото почва да излиза служебен надпис, че паметта е празна... Незнам дали са сменили (а и не ми се вярва да са) концепцията от тогава...

Съб Апр 19, 2008 10:18 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Общо взето започнах да придобивам представа, за което благодаря, последен лаишки въпрос, има едни дисплеи които пак са LED , но не са текстови а графични, вървят разни филмчета с реклами обикновенно, някой знае ли какъв е входният им сигнал, направо виде от компа ли се подава или има някакъв конвертор или софтуера за управление се грижи за всичко? И дали има по малки размери от тези табла, от порядъка на 50 на 15 см. ориентировъчно?

Пон Апр 21, 2008 11:23 pm
Профил YIM
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 9 мнения ]