|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 11:54 pm
| Автор |
Съобщение |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
да събудя темата...
тия тексасци ми харесаха....
петък поръчах едни неща (battery charger BT2000t ) и сега(вторник) ми кацнаха и федекс ми ги доставиха до вратата  това досега за free samples не ми се беше случвало все по 2 седмици нагоре ми беше доставката - когато идваше де, имаше моменти, когато без всякакво инфо отказваха ...
отначало като си проследих пратката... че трябва да дойде днес... малко се позамислих дали не става дума за грешка... .. но не би...
направо съм доволен...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Апр 15, 2008 4:46 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Тъй, тъй.... разтръби го хубаво. И след един месец, ще получаваш съобщения от типа - "сори ама....."
Щото ей сега браточките като напоръчат по няколко DSP-та и MSP-та, от тия по скъпичките.... И пак ще трябва да чакаме по 2 седмици от digikey.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Апр 15, 2008 4:56 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Стига сте ги оплаквали производителите, охарчили се били за пощенски разходи, няма такова нещо, така си пробутват боклуците за безплатен тестинг . Освен това нали не си мислите, че ще се намери частна фирма, която ще прави благотворителност ? Всичко е премислено и пресметнато предварително, пясък + производствени разходи излиза под $1 кой да е чип, индиеца и китаеца са го проектирали за без пари. Така че, щом има келепир, яко семпъли и това е, който не се е уредил, сори. Който е производител и иска да тества някой чип, след което ще използва 1000 от същите чипове, ще се бръкне за $16 за чип, нали е капиталист, ще избие от печалбата.
Ако знам, че няма да ми направят проблем на границата, цяла торба семпъли ще пренеса, без никакви скрупули 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Апр 15, 2008 5:04 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Хич не ми пука за бюджета на каубойците. Но просто след определено време, като видят че куцо и сакато поръчва семпъли в БГ, а продажбите са на смешни нива, просто спират семпълите. Случвало се е всеки път досега. Повечето фирми пращаха семпъли навремето. Сега повечето те препеащат към дистрибутора. А там е такава разправия...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Апр 15, 2008 7:35 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Цецо,
прав си
да де , ама сега погледни от друга страна:
Защо всеки куц/кьорав/смрадлив германец/англичанин/французин/рОмънец и т.н. да поръчва с чиста съвест, а на мен да ми е неудобно
Щом са го изтъпанили на сайта, че е свободно-> на който му требе да поръчва.
От друга страна, аз си мисля, че е глобално зарибяване... Представи си ако бяха вместо по 1.5$ по 40-50$, и доставка 1 месец и после 1 месец на митница...аз какъв проект мога да спретна  и какви прототипи да измътя
кой щеше да се сеща за тексас  всичко щеше да е Хуй-вей,Чайна...
А така седмица след като ми се е пръкнало в главата, мога да извадя читав прото-борд и да си го изследвам да го замразявам/стоплям и т.н
Помня, че тексасците първи почнаха и документация да дават за контролерите, дсп-тата, и прочие логики, докато аналог-девиците се стискаха... и кво стана-> народа почна да заглежда къде тексас... само по-богатите фирми или с държавни субсидии, можеха да си позволят съпорта на девиците.. и те съответно засмукаха въздух(говорим за '96г.-'98г.)
И аз така-> едно 70% от дизайните са ми почвали от тексас, и вече ако се цепи ст'инката на 4, минавам и на по-Хуй-вей производители.
Та по темата ->аз бях съгласен и доставката да си платя(даже във федекс-бг се обадих ама те ми казаха без пари  )... - минах метър.
то това си ми е за RC-Спитфайерчето(че е с металхидридни батерии), да му направя свястна зареждачка.. но и в службата ще свърши идеална работа... защото позволява и лиитеви и никел кадмиеви и металхидридни за зарежда.
И последно-> дистрибуторите в милата ни родина са странно жувотно... мен ведъж ми продадоха свободни семпъли- поне да бяха махнали лепенката мамка им(фирми няма да споменавам -"Е......н И....т")...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Апр 15, 2008 11:04 pm |
|
 |
|
¶
|
Не разбирам защо ще ги криеш ? Да трупаш омраза в себе си ли ? Просто кажи фирмата XXL Електроникс от село Долно Потурково ми продаде семпли, т.е. направиха си 100% печалба на мой гръб. Утре друг ще се оплаче от тях, в други ден трети и накрая Долно Потурняци ще си загубят клиентите. Разбирам да са ти искали пари за доставка, ама да плащаш безплатните семпли, просто е дебелашка търговия. Такива фирма рано или късно ще потъне, но колкото по-рано, толкова по-добре.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Апр 16, 2008 3:27 am |
|
 |
|
Цецо
|
Ей хора, аз не казавам че е неморално да си поръчвате семпъли. Просто казвам че количеството отпуснати семпъли за БГ са крайно число и като свърши - нема. Затуй си траем и си поръчваме тихичко. Знам че звучи егоистично, ама на клона няма достатъчно място за всички маймуни.
Когато една далавера стане масова - престава да бъде далавера  Просташко и егоистично, ама такова е положението.
Относно дистрибуторите в БГ - о продават и още как. Аз ще им кажа името - КОМЕТ. В интерес на истината поръчвал съм семпъли през тях - не са ми искали пари. Но веднъж ми трябваха 2 PIC 18F2520 (тривиално), бях супер на зор, а някой ги беше обрал преди дни. И ми продадоха 2 семпъла които никой не си бил прибрал. Аз понеже бях на супер зор, не се двоумих, платих. Тъй да се каже участвах наравно в престъплението  На всички отгоре се оказаха супер стара ревизия... с бъгове. Добре че бяха за неангажиращи неща.
|
| Сря Апр 16, 2008 7:35 am |
|
 |
|
3aek
|
печалба от семпъли, айде стига бе хора ще ме скъсате
какъв бизнес ще очаква този производител от някой който няма 10лв да си плати 2 семпъла
|
| Сря Апр 16, 2008 10:15 am |
|
 |
|
Цецо
|
Ами факт е че фирми в БГ го правят. В моя случай с Комет, предполагам че имаше логистичен проблем. Т.е. поради някаква причина те бяха заведени в склада им (явно понеже никой не си ги е потърсил....ба ли му мамата), щото излизаха на монитора на продавача като складова наличност. А за да ги изкарат от там - най лесно им беше като ми ги фактурират. Не че е въпрос за 10те лв., по скоро на софтуер  и организация. Иначе когато лично съм поръчвал семпъли през тях не съм плащал.
Но и други хора са ми се оплаквали, че са им продавали семпъли. Не от Комет, беше от някой от малките, ама не помня точно и няма да клепам без да съм сигурен.
|
| Сря Апр 16, 2008 10:36 am |
|
 |
|
¶
|
А какъв бизнес бе хора очаквате от доставчик, който няма 10лв. за да ти даде 2 семпъла ?
Заек, не е въпроса в скъсаните два лева, въпроса е принципен. Ела да видиш тук как се пазарят хамериканците и за центове по разпродажбите и не им прави въобще вЧепетление, че издребняват като дръти евреи.
|
| Сря Апр 16, 2008 2:08 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Колегата според мен говореше за Електрон Инвест, за мен те не участват в списъка на вносители и доставчици на компоненти, по скоро резервни части, цените им са тройни и четворни, компонентите обикновенно пълно менте. Два три пъти съм се пробвал да взема нещо от тях, т.е. да ги накарам да го доставят пълно дърво. От тях пазарувам инструменти, имат някои интересни неща, най вече клещички и пинсети, скоро взех една Ерса и тя не е лоша и до там.
Аз пък с риск да прозвучи реклама мога да похваля една фирма, Универсал 98 ... петрекс, или колкот тма фирми са. В момента работя по един проект, успяха да ми докарат доста добра цена на Ренесас, а когато си поръчах 10 броя за тестове ми ги продават на цена 0 лв, това не трябва да знчи всеки който иска аванта да ходи да лъжи хората. Преди време помня, доста отдавна, едни логики щяхме да позлваме CoolRuner-и, и тогава осигуриха мостри съвсем безплатно въпреки че аз исках да си ги купя, определено имат добър подход. Не че 10 безплатни мостри биха повлияли избора на компоненти за проект който трябва да се произведе общо в 100 хиляди тираж в следващите 4-5 години, но просто показват сериозно отношение. Да се надяваме че и нататък ще са все така сериозни.
п.с. в случая аз съм несериозния, не мога да се наканя да си взема мострите, плащам за клонинг 
|
| Сря Апр 16, 2008 2:42 pm |
|
 |
|
MYXATA
|
Тони, и по двата въпроса(за електронинвест и за петрекс) си прав 
|
| Сря Апр 16, 2008 3:53 pm |
|
 |
|
3aek
|
ами то и моето впечатление е че повечето чужденци са абсолютни мизерници, просто тук в българия има една романтично наивна представа насадена от книги и филми
не казвам че няма свестни просто мизерниците преобладават, постоянно се гони авантата, промоцията то май им се насажда от постоянните реклами, май и тук ще станем такива след 10-20 години, например жена ми като чуе промоция и лайно да и дават е готова да го вземе
чувал съм анекдот за едно село в Швеция (аналог на Габрово) които са толкова пестиливи че дори когато ходели до тоалетна плачели че нещо излизало от тях 
|
| Сря Апр 16, 2008 5:07 pm |
|
 |
|
¶
|
Преди около година, пощенските марки в САЩ станаха от $0.39 на $0.43. Съответно седмица преди поскъпването се е отчело бум на писмата, да оползотворят старите марки, в противен случай се губят $0.04 
|
| Сря Апр 16, 2008 8:40 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Аааа... това вече е прекалено 
|
| Чет Апр 17, 2008 10:02 am |
|
|