| Автор |
Съобщение |
|
Мартин
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:20 am Мнения: 61 Местоположение: София
|
 DSP Starter Kits
Някой знае ли откъде може да се купи DSP кит на Texas Instruments или на Analog Devices и какви са цените?
|
| Вто Апр 26, 2005 10:41 am |
|
 |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
TI - Акерман
Analog - К1.
Цените не са високи според мен (около 100-200$), но това е за едната платка и компилатор с ограничени права. Ако решиш да си закупиш лицензен софтуер - там цените са с една нула повече. Разните му там сериозни развойни средства - емулатори и пр. и те са скъпи. Ама като за БГ - DSP стартер кит и кракнат софтуер не са кой знае какво капиталовложение. Ако ще правиш нещо сериозно де.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Апр 26, 2005 10:52 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
И аз се оглеждам към DSP тата напоследък ама като гледам може да се мине и с самоделка за начало и така и смятам да направя.
А софт бог дал 
|
| Сря Апр 27, 2005 12:56 am |
|
 |
|
Мартин
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:20 am Мнения: 61 Местоположение: София
|
Цецо, благодаря за бързия отговор!
Питах в Акерман, те ми казаха да съм гледал в сайта на Texas Instruments. Разгледах сайта, има много китове, но цените са от $395 нагоре.
На сайта на К1 намерих ценова листа ( http://k1-bg.com/stock.html), продават един кит - Analog Devices ADDS-2181-EZLITE за $301.47.
Поразрових се в интернет за други DSP китове, и най-евтините които намерих са на една индийска фирма Frontline Electronics, продават всичко за по $120 - http://www.frontline-electronics.com/html/DSPDiamondBoards.htm
Цената ме устройва, но не знам колко ще се оскъпи с разходите за доставката. Някой поръчвал ли е платки от чужбина, дали ще трябва да плащам някакво мито?
|
| Сря Апр 27, 2005 10:18 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
ДДС, зависи как го внесеш, ако успееш на частно лице и не пратят фактура с пратката няма проблем, но иначе всичко над 50$ се начислява с ДДС, въпреки че пък на летището може до 200 лв .... ха сега де ... но както и дае. Оскъпяването е различно , от порядъка 20-30$ .. до 50, зависи от куриера.
|
| Сря Апр 27, 2005 11:00 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
300 долара??? Че в К1 преди 2 години имаше някви EZ китове за DSP около 120$. Вярно че това панчо разправяше купи си, щото са на промоция, ама аз не му вярвах, в цял свят развойните средства поевтиняват.
Ама то DSP-тата са малко шашава работа, не за друго, а щото ги правят определн кръг от фирми - монополисти значи.
А и то първо трябва да решиш какво точно DSP гониш. Щото то там - плаващи, фиксирани, много мипсове, малко мипсове - много си зависи от задачата.
В меито навремето бяха купували нещо като това:
http://focus.ti.com/docs/toolsw/folders/print/tmdsdsk33.html
Ама не знам дали ще ти върши работа, май е за най слабичките.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Апр 27, 2005 11:33 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
По изложенията всички продават на примоция, но не продават на самото изложение а те записват и после пращат ...... ако ходиш по изложения .....
|
| Сря Апр 27, 2005 12:48 pm |
|
|