| Автор |
Съобщение |
|
zaphod
Ранг: Форумен бог
|
1w в баркод четец просто не го вярвам. лазера на баркод четците излиза свободно навън и ако е ват продавачката направо я брой ослепяла, а пакетчетата с пуканки ще се запалят. за лазерния принтер не знам, листа излиза топъл, ама то е от фурната, не е от лазера. гледал съм в каталог едноватов инфрачервен лазер, беше хиляди евра.
|
| Пон Мар 24, 2008 9:39 pm |
|
 |
|
DJSPOO
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Нед Фев 17, 2008 5:01 pm Мнения: 15 Местоположение: sofia
|
С баба лампа съм запознат доста отдавна, имам зад гърба си 3 SE TUBE AMP клас А.
Вce пак лазерният диод не е лампа а е тъп полупроводник
За фокусирането имам приятел които работи (поправя) доста по сложни оптики ще даде едно рамо, с материали и изработка на целия фокусиращ детаил и съответното охлаждане.
Имам предпазни очила истински подарък от пича с оптиката .
Темата несъм я пуснал хей-така на готово някои да ме светне как ставaт работите.
Постове от сорта аз знам ама няма да кажа щото.... мисля няма смисъл . Пък и мястото на темата мисля , че е на точното място. 
|
| Пон Мар 24, 2008 10:10 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Това не означава че може да се справиш с лазера ! Иска ти се,ама не е така
Може да имаш - но имат ли гаранция че ще спрат отразен мощен лазер - искренно се съмнявам че нямат.
Преди да се хвърлиш в каквато и да е област и да пишеш - правиш едно проучване по въпроса.Та ако си беше направил труда,щеше да разбереш че лазерите работят в импулсен режим,въпреки че голяма част от фабричните лазери имат сериозна охлаждаща система - отново работят на импулсен принцип.Ако си решил да пробваш - приготви си поне едно 1000 - 1500 евро за лазерен диод(преди време ползвах едни от порядъка на 20mW и струваха по 120 евро парчето).За импулсния източник на ток - ами доста ще трябва да се помъчиш докато го направиш.Не е лесно изпълнение- иначе може да изгориш диода.Авто-фокуса както ти каза @fittila е по 2 оси - трябва да си помислиш как при включване ще фокусираш лъча.Има и други подробности,ама като за начало си избери излъчвател.Успех и безболезнени експерименти.
|
| Пон Мар 24, 2008 11:23 pm |
|
 |
|
DJSPOO
Регистриран на: Нед Фев 17, 2008 5:01 pm Мнения: 15 Местоположение: sofia
|
 Не само инпулсен ток
|
| Вто Мар 25, 2008 11:44 am |
|
 |
|
Ки4о
|
Продължаваш да не четеш ! Като пуснеш максимален ток през лазерния диод,колко време ти се гарантира че ще работи на максимална мощност?Къде ти е графиката продължителност на работа при максимална постоянна мощност в зависимост от времето? Графика на температура в зависимост от работния ток през лазера ? Време на "живот" в зависимост от режима на работа? Като погледнах няколко файла,тези неща липсват.
|
| Вто Мар 25, 2008 12:27 pm |
|
 |
|
Иво
Регистриран на: Чет Окт 06, 2005 3:08 pm Мнения: 98 Местоположение: София
|
Я хвърлете едно око тук:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.11315
Изобщо разгледайте и другите неща на сайта 
|
| Вто Мар 24, 2009 11:47 pm |
|
 |
|
FiTTiLA
Ранг: Професионалист
|
Гледай сега колега, като ти казвам да прочетеш малко книги, сигурно има защо. Преди 8 години работих за българо/швейцарска фирма, проекта беше DVD записвачка. С наш хардуер + малко помощни средста от чужди фирми успяхме да пишем и четем от DVD, с още един колега ни беше поверена задачата да управляваме лазера по време на запис, мноооооого специфична задачка. Говориме за лазери с мощност около 100mW, което е достатъчно за запис около 8/12 скорост. Така, че като ти казвам да прочетеш малко, сигурно има идея в това, едва ли бих си губил времето да си чеша езика с тебе.
|
| Сря Мар 25, 2009 10:39 am |
|
|