|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:16 pm
За компютрите вкъщи <--- Edit
| Автор |
Съобщение |
|
bongo-bongo
Ранг: Почетен член
|
MYXATA, вярно, че не си признах всичко ама и ти съвсем в в оркестъра ме хвърли с www.cisco.net
Става дума да си оправя Home Network-а да е бърз и сигурен. Геополитическите причини са: "гео"- намирам се на 50м от интернет доставчика и "политически"- че съм в чужденеция и всичките си връзки осъществявам по интернет
А с рутъра се набутах ама няма да купувам друг: TP-Link TD8841. Спрях се на него щото бе единствения с USB и ми обясняваха, че мога и само като модем да го ползвам. Да ама USB-то се оказа версия 1 и така не го ровичках.
Иначе за Gateway си имам компютър който да следи, да прави и Download, VPN и ако се наложи за кратко някое FTP или видеострийм.
Понеже досега не съм ползвал рутър пък и не съм спец ме интересува какво означават имената на настройките и как се бутат и някой-друг трик. Фирмата не си признава нищо. Искам максимална защита отвън щото съм си патил и да изстискам скоростта.
Edit: тъкмо разгледах клюките по аборигенските форуми и паднах от коня: намекват за потайно прекарване на оптични влакна из страната. Само преди няколко месеца местният кмет обеща безплатно WiFi и оптични влакна в цетъра за най-скоро време но беше прекалено хубаво да е вярно. А от няколко седмици тук неизвестни фирмички копаят каналчета и полагат кабел само на 20-30см под асфалта. Ако е оптичен кабел значи компа ми е на 5м от магистралата! И май пак ще купувам техника. Желания за сървър услуги?
Edit2: 20-30см - грънци! Тъкмо излязох да се полюбувам на пресния канал и гледам как едногодишен котарак ходи в него. На ширина му пасва обаче на височина: половината му тяло стърчеше отгоре. Да живее оптиката и 21-и век!
_________________ Тя простотията по хората ходи
|
| Сря Мар 12, 2008 7:21 pm |
|
 |
|
bongo-bongo
|
 За Comodo Firewall 3
Пробвах Comodo Firewall 3. Тенденцията е да се доближи до стандартните Internet Security Suite, все още не напълно ама го прави по оригинален и ефикасен начин според мен. Наблегнато е на повишена леснотия и сигурност но за сметка на това така и не намерих свръхподробните логове и някои Firewall Settings от версия 2.4. Иначе изискванията към хардуера продължават да са си все така ниски.
P.S. Аз пиша малко offtopic тука, не се слагам за спец, но следя няколко списания месечно и имам компове за експериментиране  . Ако досаждам: обадете се.
|
| Пон Мар 17, 2008 11:09 pm |
|
 |
|
plameniv
Ранг: Форумен бог
|
 Re: За Comodo Firewall 3
Да не би да бачкаш за пентагона че си слагаш свръх защита от себе си
Най добрата защита е като угасиш компа от тока и си сипеш чаша ракия за дизинфекция от вируси !!!
Иначе по лесно е да си дръпнеш кабела на нета и да го ползваш само при нужда и в момента в който ти замирише на вирус пак го изключваш, иначе за удобство може да си сложиш едно ключе на кабела близо до теб че да не се развали буксата , другия вариант е да си напишеш софтуер който да ти включва някакво реле при заявка за ползване на интернет и после като няма заявка да го самоизключва, така ще изглежда малко по интелигентна защитата 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Вто Мар 18, 2008 2:11 am |
|
 |
|
bongo-bongo
|
Пламене, обясни го на жената!
Пък и на мен понякога ми трябва 24 часа интернет...
|
| Вто Мар 18, 2008 11:33 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Ха
----------------------------------------------------------------------------------
|
| Сря Мар 19, 2008 1:02 am |
|
 |
|
bongo-bongo
|
 Чичко Гугъл!!!
Той чичко Google пак ни направил предложение на което не можем да откажем: Google Pack. Аз половината от програмите така или иначе ги ползвам а част от останалите отдавна ги търся във free/pir*te вариант. На ти, булка, Спасов ден!
P.S.: извинявам се, че темата е или за "PC програмиране" или за "Общи лафове" ама не знам как да я преместя...
|
| Вто Юли 08, 2008 8:23 pm |
|
 |
|
bobyper
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Яну 31, 2006 11:11 pm Мнения: 295 Местоположение: София
|
Понеже темата е за сини екрани и ZoneAlarm:
Windows XP update KB951748 предизвиква спиране на интернета поради конфликт със ZoneAlarm
Който ползва ZoneAlarm да внимава
|
| Сря Юли 09, 2008 8:17 am |
|
 |
|
bongo-bongo
|
 Майната му на Zone Alarm /// Споделен опит:
Не ви ли писна от древния, бавен и малък системен диск?
На мен отдааавна, но едва сега предприех мерки щото нямах място дори едно DVD да презапиша както трябва.
Цярът е лесен и безплатен: http://www.xxclone.com . За разлика от другите програми работи под Windows и няма тъпи ограничения.
Какво направих:
1. Изкарах жиците от 2-рия диск и ги свързах към чисто нов.
2. Чрез Administrative tools -> Disk Management му направих Partitions: PART1 = 25Gb за системата която ще създам, PART2 = 20Gb за копие на досегашната система и всичко останало префасонирах във второстепенна Partition PART3 за общи нужди. Забел.: форматът отнема време
3. Чрез XXClone направих копие на системната Partition в PART2. След това от Tools я направих Boot и за по-сигурно й фраснах серийните номера от оригинала.
4. Изключих компа, поставих 2-я диск на мястото на 1-я и стартирах - идеално!!! Нов диск със старата система, без грам проблеми!
P.S.: Програмката е идеална за Backup на системата. Препоръчвам ви Dual Boot на старата и копието ама да внимавате с System Restore и къде се намира Page File и други подробности, т.е. за по-запознати. Копира Partition в Partition, не прави стандартен Backup.
За "по-ежедневна" обрабока на Partitions от години ползвам Partition Magic 8 със съответното лекарство. Анти-програмите не са й намерили кусур досега, който иска ще му я пратя щото напоследък само троянци има из нета.
|
| Нед Авг 24, 2008 12:59 am |
|
 |
|
bongo-bongo
|
 WinXP SP3 изграден от Pack 0 по торентите...
Мноого съм доволен! То из торентите варианти много и повечето са троянски ама аз си харесах 2-а. Тествах първия и сега минавам на втория - нали трябва да ми работи мозъкът докато зяпам тИлИвизията...
Тест машините ми са: 1. Pentium 200МХц и 128кБ РАМ 2. Celeron 633МХц и 64кБ РАМ...
Инсталацията си мина съвсем нормално, без излишни въпроси за сер. номер, всичкият хардуер се опозна и направих каквито настройки си искам. След това ги включих към интернет и почнаха да си зареждат Updates нормално. С Комп.2 дори изнахалствах да отида при M$ да питам за Updates. За валидацията ми каза, че я имам заредена и ме чака и аз забраних да ми я споменава повече. След това си продължихме съвместната работа.
Въпреки древността на хардуера и двете машини вършат работата на която са способни без да вадят нерви, напр.: интернет, музика, сървър, а Комп.2 и DVDта показва. Шоуто е, че имат почти 2-а пъти по-бърз старт от 3ГХц-вия 2-3 годишен задръстеняк от който пиша сега.
Варианта който изпробвах напълно се казва Windows.xp.pro.sp3.5512.RTM.corporate.with.driver.packs и е ISO image 930MB. Точният линк на торента го загубих.
|
| Пет Окт 24, 2008 11:15 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Re: WinXP SP3 изграден от Pack 0 по торентите...
Що си губиш времето с лудории ми е чудно па и на тия баби яги, комп под 1000 става само за антиквариата. Дори и за рутер не бих се прежалил да го сложа.
Иначе аз си карам на SP2 вече годиан с тоя комп дори антивирусна не съм си слагал , нито вируси нито проблеми, чат пат кат се присетя и ме хванат бесните минавам с някоя AntiSpy . Eдин колега се беше оплакал за проблеми точно от SP3 и се върна на версия SP2 и сега е доволен. !!!
|
| Съб Окт 25, 2008 3:05 am |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
|
| Съб Окт 25, 2008 10:17 am |
|
 |
|
plameniv
|
Ако знаеш че много фирми се връщат на XP заради скапаните измислици на чичко Били тая Виста пък каква бозичка е
Във фирмата дойдоха 2 чисто новички готини ПЦ-та и познай пише DELL ама с прейнсталирано от виста на ХР.
|
| Съб Окт 25, 2008 10:47 am |
|
 |
|
bongo-bongo
|
Аз си играя да се намирам на работа. Тоя на 200МХц не го хвърлям щото е живо доказателство докъде могат да ни докарат калпавите програми  Пък и работи добре, само с DVD не може да се справи, а е рекордьор по икономичност и тишина - единствения вентилатор е на захранването ама и него ще хакна на 5В.
Целерон633 го тъкмя за един приятел да се ровичка из нета (сега пиша от него). К'во му е на компа, отлично се справя, на практика не се забелязва колко е дърт. Сега е с 192КБ RAM а проца е леден и според гугъла се докарва до над 1ГХц, платката е с джумпъри и позволява всичко. Значи и мултимедията му е вързана в кърпа. Що да дава човека 500 евро за да си чати по скайпа? С почти чиста система се стартираше за по-малко от минута вкл. писането на сложна парола и се изключваше мигновено. Добавянето на PC Tools Firewall Plus не промени времената (за пръв път я ползвам но се влюбих в нея) а Avira Antivir Free ги удвои но пак се ядва. Тия програмки ги избрах след доста ровичкане в гугъла.
SP3 на WinXP: да не сте сложили някоя бета версия? Ръгнал съм го на над 10 компа без грам проблем. Вече се продава и готов, де. Аз обаче ви говоря за хакната версия, по-добра от оригинала. Идва с някои настройки, инструменти и богат набор от драйвъри.
P.S.: Новият TCPIP Patch се казва tcpip-patcher-hwrms.exe , работи безотказно и Anti-xxx програмите не го имат за съмнителен. Не помня откъде го заредих но гугъла знае. <--- да ти премахне тъпото ограничение на half...connections до 10, де.
|
| Пон Окт 27, 2008 5:14 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Направи ми впечатление че на 3 места си объркал размера на RAM-а. Едва ли е случайна грешка, по-вероятно е систематична.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Окт 27, 2008 9:11 pm |
|
 |
|
bongo-bongo
|
Миии, ike , и ти да съживяваш такива древности и ти ще се пренесеш в ерата на килобайтовете
Обаче резултатът покрива усилието с лихвите, чувстваш се като Mith Booster или както там му се викаше.
Да уточня: "Пентиум200МХц, 128МБ РАМ не се справя с ДВД" означава, че му е трудно да се справи с видео от този сорт, нищо повече. Иначе яде VideoCD като топъл хляб. И то под Windows... А до преди година ми беше сървъра, разкарах го щото програмите остаряха морално а и вече уж нямам нужда. Днешните програми за да вършат същата работа искат Р4 на поне 1.5ГХц и 1ГБ РАМ...
Мъка, мъкаааа! Къде е Правчо 82 да им налее акъл в главата
Ама наистина: ако махнеш красивите графики (и мултимедията, де) и харддисковете, т.е. хардуерни подобрения, с какво днешните компове превъзхождат Правчо?! Основните програми правят все същото само дето е малко по-бързо щото хардуера стана хиляди пъти по-бърз.
Майка ми ме бъзика: "спомняш ли си как първият ти син натискаше клавишите (на Правчо) и компютърът разговаряше с него". Да, за няколко часа скалъпих програмката. А в днешно време дори не се опитвам щото то едни "говорещи програми"...
|
| Вто Окт 28, 2008 12:32 am |
|
|