|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 10:13 pm
Могат ли от кабелната да ми засекат 3те приемника
| Автор |
Съобщение |
|
Lupus
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
|
| Пон Мар 17, 2008 7:13 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Ами ние направихме следното - кабела който идваше го пуснахме през един сплитер 1 вход-2 изхода.От единия изход подадохме сигнал към цифровия приемник,от другия директно към антенния вход на телевизора(както си е стандартното).И почнахме: вземаме сигнал от цифровия приемник пълним чащите и гледаме каква е картината; сменяме източника на сигнал и пак гледаме.И стигнахме до изводите,че качеството е едно и също и от двата източника и виното си заслужава.
|
| Пон Мар 17, 2008 7:20 pm |
|
 |
|
stargate
Ранг: Новодошъл
|
Добре ,а какъв сплитер ще ми трябва ? То сигнала идва по един кабел , и чрез декодера става "цифров" , така ли ?! Обяснете как действа
Абе 5лв отгоре за 2ри приемник няма да им дам 
|
| Пон Мар 17, 2008 7:25 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Абе вие се радвайте че поне не ви "изнудват" както нас тука в Разград (става дума за CableTel - а за съжаление няма и приемливи алтернативи освен сателитните). Та преди 3-4 месеца позавъртяха антените с половин градус и като излязат облаци или завали сняг първо започват да изчезват интересните програми (тъпните и турските си стоят де). Даже в момента AXN я няма (има облаци над града). Обаждахме се - мън мън мън.Преди месец наглеците направо почнаха да махат по една по-читава програма на седмица (независимо че пише че ги има в пакета). В събота нова телевизия цял ден беше без звук. Е както и да го смятам, ще взема един цифров приемник, пък 5-те лева ще ги прежаля. Като стана дума, един приятел чул че можело с един цифров приемник да се гледат различни неща на повече от един телевизора. Малко (много даже) невероятно ми звучи ама все пак ...
|
| Пон Мар 17, 2008 7:46 pm |
|
 |
|
Lupus
|
Сплитерите са си сплитери - делят равномерно сигнала в две посоки, като затихването е 3.5dB във всяко рамо. Тези които не делят равномерно се наричат Tap-Off. Имат вход, изход и няколко отклонения. В отклоненията може да има различно затихване -8dB, -9dB, -12dB, -16dB, -20dB, -24dB.
Цифровите и аналоговите сигнали си вървят едновременно по коаксиалния кабел. Цифровия сигнал в декодера се декодира и кум TV приемника се подава A/V.
|
| Пон Мар 17, 2008 7:51 pm |
|
 |
|
bongo-bongo
Ранг: Почетен член
|
До 2014г. всички ЕФИРНИ европейски ТВ трябва да станат цифрови. Кабеларките могат да правят к'вото си искат, дори и да пускат ИНТЕРНЕТ!!!
Иначе цифровото трябва да се помести долу-горе в рамките на аналогов канал - познайте кое е по-качествено...
Ако кадърно крадеш аналогов сигнал няма кой да те хване докато не дойдат за поддръжка или нов абонат - изпитано! Става дума без да плащаш нищо. Цифровият е гаден: приемник на телевизор. Обаче цената на приемниците е сравн. ниска и пада главоломно...
Аз тук имам няк'ва пробна ефирна цифрова, мога да я хвана с компа ама ме мързиии
Просто исках да кажа, че ако ще е кабелна без интернет: по-добре сателит!
_________________ Тя простотията по хората ходи
|
| Пон Мар 17, 2008 11:43 pm |
|
 |
|
Lupus
|
Е ти така ги омеша... че си е*а мамата....
Интернет по кабелната в БГ има от 2001г
Каналите на цифровата са различни от тези на аналоговата, а в един аналогов се вкарват 5 цифрови.
В София вървят 5-6 ефирни цифрови....
Отдавна не се консумират доматите с колците.... 
|
| Вто Мар 18, 2008 12:08 am |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Пускат се:
а) в зависимост от качеството на мрежата (използвана модулация)
б) в зависимост от желаното субективно качество на програмите (компресия)
Може да варира от една програма на стрийм до много.
|
| Вто Мар 18, 2008 2:03 pm |
|
 |
|
plameniv
|
Сигурно имаш в предвид че на 1 честота се пускат до 5 програми, на това му казват цифров пакет и за твое сведение не е аналогов сигнала и програмите могат да бъдат поне 10-12. Е естествено е да има ограничения в броя програми който могат да се пуснат не е фиксирано но и не е желателно да надвишават 15 защото няма да могат да се предават както трябва, ако има много бързи движения по картините ще се получават едни прескачания и едни квадратчета което е свързано със скороста на предаване на данните , абе дълго е за обясняване пък няма смисъл да се навлиза в подробности
Мога да спомена че тук в ОЗ има 5-6 ефирни пакета от няколко години а за кабелната да не говорим дори не знам колко пускат там и хората си ги предпочитат, качеството на картината е друго, въпреки всичко си има и няколко аналогови , но кой знае това е като някаква мода , един ден и тук може да ги изхвърлят след някоя година аналоговите , те вече взеха да минават дори и на HDTV та не знам 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Вто Мар 18, 2008 3:27 pm |
|
 |
|
bongo-bongo
Ранг: Почетен член
|
Не знам за какво приказвате ама явно БГ продължава да бяга встрани за да се вземат парите и после да се искат още пари щото Европата така искала...
Аз исках само да кажа, че кабеларка без интернет не си струва. Обаче изненадващо голям брой кабеларки не предлагат интернет
А иначе стандартите за ЕФИРНА цифрова ТВ са си добре известни, честотите са разпределени за всяка държава и т.н.
Аз лично не бих си разкарал аналоговото за да гледам квадратчетата и ореолите на Low Bitrate цифрово!
_________________ Тя простотията по хората ходи
|
| Сря Мар 19, 2008 12:01 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Тука върви зарибяване в момента (за кабеларките става дума) - аналоговите сичките са де със снежинки, къде пуснати от източник с изключително нисък битрейт. Цифровия пакет, за сметка на това, с много добро качество. Като приключат със зарибявката сигурно и там ще отсвирят.
|
| Сря Мар 19, 2008 12:13 pm |
|
 |
|
stargate
|
Днес ми я пуснаха
Като ги попитах за 2ри ТВ , единият ми каза че че за консумативи се заплаща 10лв (и няма такси) ,ама как ми го каза ,ей така помежду другото (само дето не намигна)  Така че всичко е ОК, качеството на цифровата перфе (гледам на 21инчов Панасоник от 90та  ) ,а тази система EPS е супер , виждаш какво гледаш в момента и какво ще дават 
|
| Сря Мар 19, 2008 9:08 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
EPG се се казва.  Би трябвало да можеш да си слагаш напомнялки за неща, които те интересуват и даже автоматично да превключва програмата като дойде време.
|
| Чет Мар 20, 2008 1:59 am |
|
 |
|
stargate
|
A няма начин да ме буди сутрин ,щото ТВто нямам как да се пусне ?
Искам обаче да си разместя програмите , като на тунерите на ТВтата ли е принципа ?
|
| Чет Мар 20, 2008 11:48 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Ще те разочаровам, но май няма да можеш.  Зависи от софтуера, разбира се, но от тези които съм виждал няма начин.
|
| Пет Мар 21, 2008 1:56 am |
|
|