| Автор |
Съобщение |
|
upr
Ранг: Минаващ
|
 Дебитомер за млеко
Търся подходящ дебитомер за млеко.
Ако някой има готово решение с дебитомера и показващия уред към него, мога да го закупя, или да му дам адреса на клиента.
|
| Пет Мар 14, 2008 11:49 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Преди време почнах да правя нещо такова, но клиента се отказа (не плати!)
Би ли казал, какво точно се търси?
|
| Нед Мар 16, 2008 10:48 pm |
|
 |
|
relsys
|
Имаме.... ама е за мляко, незнам дали ще работи с млеко..... 
|
| Пон Мар 17, 2008 12:27 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4916 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
млЯко, колега не млЕко
да не навлизаме в дебрите на любимия нам БГ език.. но малкото дето съм запомнил е , че се казва млЯко и млЕчни изделия
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Мар 17, 2008 12:08 pm |
|
 |
|
upr
Ранг: Минаващ
|
Колеги, благодаря за забележката. Наистина съм направил грешка - пише се и се произнася "мляко". Извинявам се за причиненото раздразнение.
Клиентът ми, който е собственик на малка мандра търси един дебитомер, заедно с регистратор, който да се постави след помпата. Необходимо е да се регистрира количеството мляко, което влиза в мандрата. Не съм се зинтересувал от възможностите на помпата и от други технически подробности. Разчитах, че ще се намери човек, който е вече е монтирал подобни системи и е запознат с проблемите.
Не съм сигурен, дали за едно изделие си струва да се хвърлят толкова усилия за разработка и евентуално за узаконяване.
Въпреки всичко, ако някой счита, че има интереси в тази област, мога да съдействам.
|
| Вто Мар 18, 2008 11:13 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Виждал съм такова нещо каквото търсиш направено си е с контролерче в кутийка, както трябва (всъщност това не е дебитомер а разходомер). Обаче има много проблеми които трябва да се решат. Ако беше вода - лесна работа, ама не. Млякото има едно нещо млечен камък му викат, същото като котления ама по гадно - мие се с азотна киселина. Като се затлачи турбинката и става да си е... ...та. После вискозитета сигурно също оказва влияние. Големи грижи им създава де. Даже ме занимаваха един път с него ама проблема му си е чисто механичен. Освен това има сума изисквания за материалите (тръбопроводите) през които минава млякото. Предполагам че това което ти предлага relsys си е направено както трябва и ще свърши работа.
|
| Сря Мар 19, 2008 12:31 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
В днешно време такива работи се правят без механичен контакт с течността,
ползва се ултразвук. Било доплерови, било time of flight (по-точно и малко по-скъпо).
Клиенти да има, техника всякаква  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Мар 19, 2008 9:32 pm |
|
 |
|
Mozfet
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 4:33 pm Мнения: 273 Местоположение: София
|
Привет,
Siemens предлага разходомери за мляко. Това е специална серия предназначена за хранително-вкусовата индустрия.
За връзка с тях:
Сименс ЕООД - Индустрия
София 1309
ул. Кукуш 2
тел: 02/8115584
факс: 02/8115662
Поздрави
_________________ Adios
Mozfet
|
| Пон Мар 24, 2008 11:46 am |
|