Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Дебитомер за млеко 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Дебитомер за млеко
Търся подходящ дебитомер за млеко.
Ако някой има готово решение с дебитомера и показващия уред към него, мога да го закупя, или да му дам адреса на клиента.

Пет Мар 14, 2008 11:49 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Преди време почнах да правя нещо такова, но клиента се отказа (не плати!)
Би ли казал, какво точно се търси?

Нед Мар 16, 2008 10:48 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Имаме.... ама е за мляко, незнам дали ще работи с млеко..... :D

Пон Мар 17, 2008 12:27 am
Профил ICQ WWW
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
млЯко, колега не млЕко :!:
да не навлизаме в дебрите на любимия нам БГ език.. но малкото дето съм запомнил е , че се казва млЯко и млЕчни изделия

Пон Мар 17, 2008 12:08 pm
Профил

Мнение 
Колеги, благодаря за забележката. Наистина съм направил грешка - пише се и се произнася "мляко". Извинявам се за причиненото раздразнение.
Клиентът ми, който е собственик на малка мандра търси един дебитомер, заедно с регистратор, който да се постави след помпата. Необходимо е да се регистрира количеството мляко, което влиза в мандрата. Не съм се зинтересувал от възможностите на помпата и от други технически подробности. Разчитах, че ще се намери човек, който е вече е монтирал подобни системи и е запознат с проблемите.
Не съм сигурен, дали за едно изделие си струва да се хвърлят толкова усилия за разработка и евентуално за узаконяване.
Въпреки всичко, ако някой счита, че има интереси в тази област, мога да съдействам.

Вто Мар 18, 2008 11:13 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Виждал съм такова нещо каквото търсиш направено си е с контролерче в кутийка, както трябва (всъщност това не е дебитомер а разходомер). Обаче има много проблеми които трябва да се решат. Ако беше вода - лесна работа, ама не. Млякото има едно нещо млечен камък му викат, същото като котления ама по гадно - мие се с азотна киселина. Като се затлачи турбинката и става да си е... ...та. После вискозитета сигурно също оказва влияние. Големи грижи им създава де. Даже ме занимаваха един път с него ама проблема му си е чисто механичен. Освен това има сума изисквания за материалите (тръбопроводите) през които минава млякото. Предполагам че това което ти предлага relsys си е направено както трябва и ще свърши работа.

Сря Мар 19, 2008 12:31 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Cekins написа:
Виждал съм такова нещо каквото търсиш направено си е с контролерче в кутийка, както трябва (всъщност това не е дебитомер а разходомер). Обаче има много проблеми които трябва да се решат. Ако беше вода - лесна работа, ама не. Млякото има едно нещо млечен камък му викат, същото като котления ама по гадно - мие се с азотна киселина. Като се затлачи турбинката и става да си е... ...та. После вискозитета сигурно също оказва влияние. Големи грижи им създава де. Даже ме занимаваха един път с него ама проблема му си е чисто механичен. Освен това има сума изисквания за материалите (тръбопроводите) през които минава млякото. Предполагам че това което ти предлага relsys си е направено както трябва и ще свърши работа.

В днешно време такива работи се правят без механичен контакт с течността,
ползва се ултразвук. Било доплерови, било time of flight (по-точно и малко по-скъпо).
Клиенти да има, техника всякаква :-).

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Сря Мар 19, 2008 9:32 pm
Профил WWW
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Привет,

Siemens предлага разходомери за мляко. Това е специална серия предназначена за хранително-вкусовата индустрия.
За връзка с тях:
Сименс ЕООД - Индустрия
София 1309
ул. Кукуш 2
тел: 02/8115584
факс: 02/8115662

Поздрави

Пон Мар 24, 2008 11:46 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8 мнения ]