Ами незнам. Както казах това че вътре се бият интереси - не е проблем за коалицията - ще си разделят баницата, както са го правили много пъти досега. Доган и царчето са изпечени картоиграчи. Първия е вън от всякакво съмнение, че е в час със ситуацията, а втория е наясно че следващ парламент няма да види, ако Доган не го поеме под крилцето си. Станишката няма избор - слуша и изпълнява, защото иначе го чака съдбата на Виденов

Въобще интереса крепи феса. Много подходящо, а?
Няма го катализатора. Събития не са достатъчни за да обърнат тренда. Трябва друг политик с жажда за власт който да амбицира стадото и да катурне коалицията. А такъв засега няма. Гойко явно е наясно, че нещата икономически не са на добре и изчаква това правителство да обере максимум негативи, за да може той после да е светец на фона на тях
Най-лошото което може да се случи е да падне коалицията без да има подходящ човек да поеме властта. Аз лично мисля, че Гойко е една от най-неподходящите кандидатури в момента, а друга просто няма. Така че на политическо ниво нещата са си ..... мамата....
Аз тия дни се замислих за друго. Направи ли ви впечатления следната хронология
...В Бг има корупция. На всички е ясно, включително на ЕС.... ЕС си затваря очите и ни приема.... Започват да гърмят скандалите по програмите... ЕС ни прави "строга забележка", плаши че ще сезира ОЛАФ. Нищо съществено обаче не прави... Организира се визита на Путин за да се подпише за Беляне и тръбите.... ЕС комисари се изказват негативно, особено за едната тръба която конкурира Набуко.... САЩ се изказват в полза на Набуко и ни казват да внимаваме в картинката.... Нашите се правят на треснати и подписват въпросните договори.... Остри, но неофициални изказвания от страна на ЕС комисари.... Остро, но дипломатично изказване от американския посланник.... В ЕС ни погват за ИСПА.... Нашите им се дървят.... В ЕС ни погват и по САПАРД.... САЩ излизат с доклад че корупцията в БГ е повсеместна....
Мисълта ми е че БГ не станала корумпирана от вчера за днес. Въпросните скандали дето гърмят са се знаели в ЕС комисиите поне от няколко години. Но те си траеха. Докато ние не решихме, че сме много отворени и независими и можем да им правим сечено. Е направихме им
До сега ЕС се отнасяше с нас като с добрата мащеха. Ама след тая демонстрация дето им направихме... мисля, че трябва да забравим за всякакво толерантно отношение от тях. Оттук насетне ще ни гледат строго, мноооооого по строго от останалите лоши деца в семейството. Вече ще ни вадят всяка кирлива ризичка и ще ползват и най-малкия повод да ни порежат за субсидии. Така де ако искаш да си в клуба играеш по правилата наложени от ръководството на клуба. В момента има бой между големите за геополитическо влияние. И ние типично по български се нявряхме между шамарите и типично по български ще извлечем всички възможни негативи и минимум позитиви