Отговори на тема  [ 47 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Честито на всички балъци дето се осигуряваме съвестно....:) 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Ами масово се строи с банкови заеми, дори и големи играчи строят с банкови заеми. Повечето малки кооперациийки съо се строят с банкови заеми, също и повечето от големите хотели. Има банки, няма да споменавам кои, които само дебнат някой с добра идея и място, отпускат му заем, а след това му намират цаката така че да му вземат това което е построил, по този начин са натрупали доста собственост, същите тия банки не се славят като големи кредитори. Иначе кредитирането не е никак малко в стоителството, а като имаш в предвид че почти всичко което се продава се купува с кредит, реално банките финансират директно строителите.
Фалити ще има, според мен процентът на фалиралите ще се покачи с много повече от 50%, по скоро 500%, но като общ брой няма да са много, в момента не знам дали и колко фалирали има в този бранш, освен ако не са хора строящи нещо за себе си. Иначе относно печалбите не са по 300-400% в повечето случаи. Аз сега гледам как един със строителна компания строи собствената си къща, и като гледам и се плаша как строи чуждите къщи, и то при условие че жеа му всеки ден ходи да контролира ... само ще спомена че два пъти изкъртиха мрамора, и 3 пъти махаха външан облицовка от естествен камък ...... колкот и да изкарваш ..... не знам амъка, ама мрамора цената му е около 60 ЕУР, а къщата не е 100 кв ..... тия на шефа си къщата не могат да направят като хората представям си какви са им сградите дето строят.

Вто Мар 04, 2008 9:43 pm
Профил

Мнение 
Цецо написа:
Но ми мирише че ще е прекалено разпокъсана за нещо сериозно.

Абе кво ти пука, да не я копаш ти ;-)

Сещам се за оня виц дето се продавал един кораб с риба. Първия бизнесмен звъни и пита по колко е рибата - по 1лв, добре казал - купувам я. Веднага след това звъни на друг и му я предлага за 2лв. Оня се навил и той от своя страна върти телефона. И така по редичката докато един не му хрумнало да отиде да види кораба и кво да гледа - рибата вмирисана. Звъни той обратно
- Абе колега, май рибата нещо развалена?
- Е чи кво ти пука, тя тая риба е за търговия, да не е за ядене!

Та така и мойта земя е пръсната, даже нямам идея къде и как. При нас у добруджата арендаторите се спасяват сами и сами си правят комасация. Никой не ти гледа реални граници. За мен е важно колко декара общо имам и с кого ще се спазаря за рентата, демек важно е търговията да върви ;-)

Вто Мар 04, 2008 10:02 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 47 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4