|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:19 pm
кучефилът - дегенерат на човешкия род
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
оловната. на барутена основа. дава моментален резултат 
|
| Вто Фев 19, 2008 7:28 pm |
|
 |
|
lz
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Фев 02, 2007 2:57 pm Мнения: 139 Местоположение: София
|
Странно мислене. "Нещо не ни харесва и хайде да го забраним, убием, изгорим и т.н."
Много е лесно да решаваме проблемите с праисторическо мислене, ако ме разбираш какво искам да кажа
Според мен това да гледаш куче е най-вече отговорност към животното и околните.
На теб не ти ли се е случвало да нарушиш някое правило просто защото в момента много бързаш или поради друга причина, като например да си изхвърлиш фаса, да спреш някъде на забранено място на аварийки за 1 минутка

_________________ LZ
|
| Вто Фев 19, 2008 7:30 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|

да бе Цецо,
така е, кучето хич не е виновно. Това си е природа(и мен като ме напъне.. става страшно  ). но идеше реч за почистването... ето ти си един от малкото дето ги дразни мърсотията и правят нещо, щото повечето люде мрачно псуват, но не си мърдат пръста.....
ама поста верно беше за "любителите" на помиярите  отнесох се като си спомних болонката от моя случай...
Мисля си аз, ако обичаш кучетата и видиш бездомно такова... то със жалостивото си сърце трябва да го заведеш у вас и да го изкъпеш, нахраниш и после да го заведеш някъде да го обезпаразитят и кастрират хора знаещи
но любов към животните не е да сваляш прокиснали манджи на некое мъсти пред блока, и да гониш тези от общината дето се опитват да го хванат и да го водят в приют:!: такъв случай имах тука в Павлово един дедо с тесла отиде да защитава мастията на входа ...- защо не си я взе в апартамента не можа да ми каже, а аз го питах
да не говорим, че разните болести, като краста, тения и т.н почти бяха изчезнали (не казвам напълно  ), но защо -
защото още от едно време като има някое болно(краста, киха, кашля, пърда и т.н) псе, стражарят или полицаят на съответното населено място(от село до малък град и чак до София) го застрелва и хвърля на бунището  Говоря от преди 9-ти 1944, след това е същото... но с появяването на нашата нова демокрация вече мислим за животните.. демек всяко куку може с пяна на уста да защищава една торба с бълхи и болести, други хитреци да пощипват от фондовете за защита на животните(дето други кукувци от запад са ги основали защото са нямали деца на които да завещаят парите си...)...
а това време ла=йната ни засипват отвсякъде 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Фев 19, 2008 7:30 pm |
|
 |
|
lz
|
Тук мисля, че никой не оспорва факта, че контрола върху бездомните кучета трябваа и е редно да бъде безкомпромисен! Дори и да включва умъртяване в някои случаи. Факт е също че голяма част от проблема с бездомните кучета произтича от домашните с несъвестни и безотговорни собственици кучета.
Но това всичко произтича от неспазването на съществуващите закони. Лошото е че не само с кучетата е така, а и със всичко в тази държава.
_________________ LZ
|
| Вто Фев 19, 2008 7:37 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
ааа LZ,
стига бе
да наистина не ми харесват ЛАЙНАТА по улиците и поне малко да се намалят, е необходимо да се озапти популацията на уличните кучета и да има много жестоки глоби за хората дето имат такива домашни любимци и не им почистват нечистотиите
снощи гледах по телевизията за Ямбол(като че ли) дето коне има в жилищен квартал... много хора се възмущаваха но един човечец - не циганин бял беше каза какво като е кон нека си пасе тук под балконите не ми пречи че "трупа купчинки"...
да ма на мен ми пречи...
така че ако спадаш към любителите на кучешки изпражнения ходи..... некъде си не ме занимавай с плоски разсъждения
за каменна ера и т.н
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Фев 19, 2008 7:38 pm |
|
 |
|
lz
|
Прочети предния ми пост
Искам да кажа, че проблема далеч не е толкова прост колкото някои се опитват да го представят.
_________________ LZ
|
| Вто Фев 19, 2008 7:41 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Определено тябва да се намали популацията,за да няма инциденти с нахапани.Как да се намали - ами то има един начин.Кастрацията не решава въпроса - има топки,ама хапе  Навремето като имаше виетнамци човек трудно откриваше кучета свободно да щъкат .Но и за любителите на кучета трябва да има санкции ако питомците има са без каишки в парка.И да си носят лопатки да събират "произведенията" им,щото поляната в парка не е тоалетна.Като искаш да си разхождаш кучето без повод - отиди в гората.
|
| Вто Фев 19, 2008 8:11 pm |
|
 |
|
zaphod
|
праисторическото мислене е единственото мислене с което могат да се решават управленски проблеми. цивилизованото мислене не е способно да се справи и най-елементарните казуси. ако някой космат дивак от преди 4к години го пренесат в наше време, с гъза си ще се смее като гледа колко импотентно и некадърно се "решават" и най-елементарните работи. ако попиташ някой цивилизован импотент да посочи реални резултати от глупавите концепции които проповядва, то трудно ще намери такива, но пък с охота ще ти посочи виновника, който е провалил иначе "блестящото" решение на проблема.
|
| Вто Фев 19, 2008 8:59 pm |
|
 |
|
lz
|
Ами да вземем тоягите и да решаваме проблемите. А дали ще ги решим  Ще тръгнем ние с тоягите за справедливата кауза, ами те ако извадят по-големите тояги  Нещо не ми звучи много ефективно.
_________________ LZ
|
| Вто Фев 19, 2008 9:53 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Вто Фев 19, 2008 9:55 pm |
|
 |
|
zaphod
|
да. след обстрела с камъни псетата избягаха, а пацифистите нека се опитват да ги вразумят с думи. 
|
| Вто Фев 19, 2008 10:11 pm |
|
 |
|
lz
|
Браво! Героична постъпка! Голяма победа
Всъщност и аз бих постъпил по подобен начин. Но притеснителното в случая унверсализирането на подобен род решаване на проблеми
_________________ LZ
|
| Вто Фев 19, 2008 10:23 pm |
|
 |
|
bongo-bongo
Ранг: Почетен член
|
Вий сте луди за връзване, бре!
Тук, в тази иначе ш*бана обстановка, бездомното куче е най-приятелското нещо което можеш да срещнеш на улицата. Когато съм на кеф събирам цяла глутница и си играем за ужас на всички наблюдаващи.
Обаче тук в ресторантите дори остава храна за боклука...
При последното посещение на родния ми град видях как куче ръфа свежите игли на елхите в парка. На другия ден забелязахме, че всички елхи са оглозгани докъдето може да стигне едно куче.
Кучешки живооот!
_________________ Тя простотията по хората ходи
|
| Вто Фев 19, 2008 11:42 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ако иглите са били около селската кръчма, може и местните пияндета да са ги помислили за марулки
да не си от тука?
http://www.nikolovo.hit.bg
|
| Вто Фев 19, 2008 11:50 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|

Зейфод,
Ти ми падна в очите... След такова приключение, сам срещу глутница от ДВА "изнаглели" улични помияра и една квартална лелка. И така живо обрисувано от тебе, аз със затаен дъх очаквах как накрая всичко свършва с лелката с разбита глава просната на паважа, псетата на суджуци, а ти славно се оттегляш в гората като един нашенски Рамбо преследван от еколози и пацифисти.
Омекваш Зейфоде, омеквааш. Вярата в мракобесието е отслабнала нещо в тебе. Вземи се в ръце. Утре току виж си започнал да засаждаш дръвчета в парка.
Не знам дали сте засекли по новините преди седмица две даваха репортаж за една възрастна жена изпохапана от глутница кучета. Женицата беше се борила с голи ръце и душила едното псе до смърт. Борба на живот и смърт също като в разказ на Джек Лондон. Останало ми е в главата че е било някъде далеч извън града май беше Велико Търново. На такива места и на глутници псетата са вече опасни. Но в градовете и то някакви помияри... трябва да си много голям задръстеняк за да ти се наложи да ги обстрелваш от дистанция.
Нямам куче въпреки че обичам кучетата(т.е. аз съм един кучефил), защото според мен е направо извратено да държиш затворено едно животно, което е така устроено, че да е постоянно в движение. Да те чака на вратата с каишката в уста, когато е надушило, че ще има разходка. И да боледува от разните болести типични за заседналия градски живот...
Имам две деца и живея близо до Морската градина тук във Варна, но не ги извеждам сутрин и следобед там за да пишкат и дрискат. Така че кучкарите да внимават с обвиненията към грижовните татковци.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Сря Фев 20, 2008 1:04 am |
|
|