Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Косово 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Косово
Интересно ми е, какво е мнението на нашего брата за независимоистта на Косово. Трябва ли да ги признаваме ?

Нямам позиция :oops: , имам нахвърляни бележки :)

Сърбия тепърва ще разбере какво й е било на България, когато бившите съюзници ни отнемат Вардарска Македония, Егейска Тракия и Северна Добруджа. Досега се отделяха бивши републики, сега режат мръвки от самата Сърбия. Дори не са достойни за съжаление. Силата им стига да счупят прозорците на 1-2 посолства. Дългите години на сърбизация на Словения, Хърватска, Босно и Херцеговина, Черна гора и Косово не дадоха желания резултат. Само май в Македония успяха. Южна панславянска нация не бе създадена. Интересно е, че преди ВСВ, ВМРО и Усташите от Хърватия са си сътрудничели активно в борбата срещу сърбите. Само че Хърватия винаги е претендирала за хърватско малцинство в Босна-Херцеговина и Войводина, докато след ВСВ ние само си душим пръдните. Сега е нормално македонците да не искат да чуят за България. След нашето Съединение, Сърбия обявава война на България. Сега защо ние да им цепим басмата ? Това е едната ми гледна точка, точката на око за две, чейне за Македония ...

Другата е, че се слага началото на опасен прецедент - унгарците от Трансилвания ще искат да се отцепят от Румъния, сърбите в Босна и Херцеговина, албанците в Македония, албанците в Гърция, баските в Испания, италианците в Словения и Хърватия, монголците в Китай, Абхазия, Ингушетия, ирландците в Британия, кюрдите в Турция ( мисля, че САЩ вече активно работят по този въпрос, т.е. прилагат изпитаната римска политика разделяй и владей ), племето Лакота в Северна Дакота ( кой знае, може Русия да ги подстрекава :) ), българите от Западните покрайнини, турците в България, българите в Гърция, българите в Румъния, руснаците в Украйна.... От друга страна ние точно по същия начин, в нарушение на всички международни спогодби ( никой не ни е питал за тях, ама ... ) сме направили Съединението.... Балканското буре с барут отново разделя и събира бивши съюзници, победители и победени. А разправят, че падали границите в Европа :) , глобализация и тинтири-минтири.

Вто Фев 19, 2008 1:50 am
Профил WWW

Мнение 
Твърдо НьЕ!
За какъв чеп ни е да ги признаваме? Пътя ни за Европа минава през Сърбия ,не през Косово. Те и без туй са в голяма издънка, пък и тепърва има да правят золуми и в Македония.Вярно е че сърбите са доста самонадеяно племе ,ама вече достатъчно им натриха носа и това идва множко. Косовските албанци с нищо не са доказали ,че са по-добри, така че не виждам за какво да им се пуска такава аванта. Можеха да са някакъв вид вътрешна автономия, обаче тогава нямаше да могат да приемат чужди военни бази (познайте чии).
Ама то е решено от Големия Брат , нашия Мечок Фози е инструктиран и вече шикалкави, така че все тая.

Вто Фев 19, 2008 2:50 am
Профил
Аватар

Мнение 
Не съм много добре запознат, ама да не би случайно някой газопровод или нефтопровод да е начертан да минава през Косово :? ?

Вто Фев 19, 2008 5:06 am
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Не съм много добре запознат, ама да не би случайно някой газопровод или нефтопровод да е начертан да минава през Косово :? ?

Да бе, все едно да го пуснеш през някое гето да минава :)

Причината е много по проста, на западняците им е писнало да се занимават с Косово. Предолно ясно им е че тая област винаги ще си остане язва на Балканите, сърбите никога доброволно няма да го дадат, а косоварите винаги ще си искат независимостта. И решиха да ги пуснат на "самотек".

Дали е правилно или не. Едва ли ние можем да съдим. Това ще се знае след 100 години. Аз съм негативно настроен, но на кой му пука....

Всъщност на нас сега ни е лесно. Откъде на къде ще имат право някакви цигани на самостоятелна държава. Горе - голу същото си е мислил и Осман Паша за раята дето искат да се цепят от империята...

Но сега не сме 16ти век. Цяла Европа се обединява, тия седнали да се цепят...

Иначе ако турнат бази на Нато в Косово ще е екстра. Аз лично друг начин да се цивилизоват тия малоумници не виждам.

Вто Фев 19, 2008 9:50 am
Профил ICQ

Мнение 
Абе .. има наччин ... ако Сърбия учтиво помоли Русия да и осигури 10-на хил военно присъствие Русия ми с еструва яма да откаже ... тъй де не военно, аз пък какво пиша, миротворци, да пазят реда в провинцията ...... а мисля това е еидн от малкото начини САЩ да си затворят плювалника, а покрай тях французите и англичаните .... абе м-у другото .. тия французи много отворени ..... те имат половин война спечелена за цялата си история, и веднъж по случайност, щото се появил някой дето не цепи много басма, станали империя, та сега много отворени .... ще ми е интересно чернилките във франция ако почнат да се цепят какво ще стане .....

Абсолютно не за Косово, не че съм привърженик на Сърбия, но не ми звучи никак добре. Унгарците в румъния вече ндали вой, вчера и някакви отворковци от приднестровието надали глас ..... те и Пермска област отдавна плачат че генерирали половиата от приходите на Русия а всичко отивало в Москва ....

Вто Фев 19, 2008 10:07 am
Профил
Аватар

Мнение 
най-вероятно е така с газопровода и големитя братя не искат да имат разправия със сърбите. много по-лесно се справят с българи, македонци и косовари 8) с кинтите напред на определения човек и може връх на планина да ти дадат даже.

според мен националния интерес на българия е да има бърз коридор към европа. такъв не е румъния. в момента между калафат и тимишоара на места няма даже път (само насипан чакъл). а оня грохнал шлеп, дето минава дунава, струва колкото преминаването с голям ферибот през адриатическо море. мост сигурно ще има 2178 година, ако някой не обжалва процедурите. минаването през гърция и италия е оправдано ако ще ходиш по средиземноморието, иначе е отчайващо дълго и времеотнемащо.

но това многоНЕуважаемите министри и комисарката не ги интересува - те си летят с айроплан първа класа. много ги кефи да се правят на геополитици, ма поне да вземат да вникнат в укзанията на батковците, че да не мънкат по талавизора.

Вто Фев 19, 2008 10:22 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Re: Косово
¶ написа:

Другата е, че се слага началото на опасен прецедент - унгарците от Трансилвания ще искат да се отцепят от Румъния, сърбите в Босна и Херцеговина, албанците в Македония, албанците в Гърция, баските в Испания, италианците в Словения и Хърватия, монголците в Китай, Абхазия, Ингушетия, ирландците в Британия, кюрдите в Турция ( мисля, че САЩ вече активно работят по този въпрос, т.е. прилагат изпитаната римска политика разделяй и владей ), племето Лакота в Северна Дакота ( кой знае, може Русия да ги подстрекава :) ), българите от Западните покрайнини, турците в България, българите в Гърция, българите в Румъния, руснаците в Украйна.... От друга страна ние точно по същия начин, в нарушение на всички международни спогодби ( никой не ни е питал за тях, ама ... ) сме направили Съединението.... Балканското буре с барут отново разделя и събира бивши съюзници, победители и победени. А разправят, че падали границите в Европа :) , глобализация и тинтири-минтири...

... мангалите из Кърджаалийско и Рязградско... и тн. Няма да се учудя.

Вто Фев 19, 2008 10:37 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Тука сме на кантар малко. По птинцип турците тук държат не малка част от бизнеса, но тия които го държат осъзнават, че сами няма да могат да се справят. Между другото при нас отношенията ни са доста по-добри отколкото в кърджалийско. Земеделието е 50-50 горе долу. Пак не става. А и като количество не може никой да се нарече малцинство. Аз лично не се чувствам като малцинство. Без тах също не можем да се оправим - те са една доста добра работна сила - мирна и тиха и най-вече работлива - за разлика от някой българи. И колкото и тривиално да звучи - хляба дето го ядете се изработва именно от турците - в добруджа предимно те са по нивите. В общи линии симбиоза : от нас акъла от тях бачкането, а парите по равно от двете страни.
Колкото до Косово - ами ще се превърне в още една Албания. Само че вече вкусили от благинките на цивилизацията съвсем скоро ще започне да не им харесва много-много.

Вто Фев 19, 2008 12:39 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Аз друго се замислих. Косово всички го знаем като свърталище на мафия, наркотрафик, проституция, контрабанда на оръжие и пр....

Далеч съм от мисълта че това не е вярно. Вярно е сигурно и то поне 200%. Но после се замислих колко косовски албанци съм чувал да се появяват като имена по хрониките (черните).....Ми не се сетих ни един. Всъщност преди години бяха ми посочили едни, грозна картинка са тия шиптъри ей, ама дребни риби бяха.

После се сетих за имена като Земунския клан, некъв Куьович сега дъвчем, имаше един голям бандит дето не му помня името, дето даже бате Гойко го беше страх от него (Йосич нещо ми се мота...)... Една певичка имаше, дето мъжлето и беше главорез от класа.....Преди времем цяло семейство от техните кланове изтепаха в Белите брези.....все сръбски герой някак си се чуват. Ама за сметка на това никой не говори че Сърбия е свърталище на .... ония там лошите работи :)

Вто Фев 19, 2008 12:57 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Cekins написа:
Между другото при нас отношенията ни са доста по-добри отколкото в кърджалийско.

и аз имам такива наблюдения. вчера някой ми каза че в кърджалийско било много зле, което в началото помислих за някакво преувеличение, но май е така. в разград поне на тоя етап не се усеща етническо напрежение, не знам в кърджали кой ги подкокоросва.

Вто Фев 19, 2008 3:27 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Против! Най-малкото защото е подкрепяно от САЩ.

Вто Фев 19, 2008 4:23 pm
Профил
Аватар

Мнение 
http://www.focus-news.net/?id=f8418 , в пълната с глупости статия на Дарина Асламова има доза истина. На Запада му е писнало от косовските бежанци и иска час по-скоро да им свалят статута на бежанец, за да ги депортират обратно в Косово. Това е основната причина да признават независимостта на Косово. А сърбите са тежко болни, топка им е приседнала на гърлото. Обстановката там в момента е точно такава, каквато е била в България след ПСВ, разорени, изиграни, унижени... Чета в пресата, че щели да загубят $220 млрд. от независимостта на Косово. Десетки години вършеха само мръсотии на България, сега историята им го връща без наша намеса. Те и досега се имат за много повече от българите, поне такова впечатление оставят сърбите в Хамерика. Имаме две сръбкини в класа, търпях ги до едно време, един ден ги насметох, къде на ингилизки, къде на българо-сръбски. Носеха си кучките с кучки дискове със сръбска музика да си слушали в междучасието, сякаш са на пъпа на Бееооград.

На Русия не й дреме за сърбите, колкото навремето й е дремело за България. Те си гонят техните си интереси.

Вто Фев 19, 2008 6:36 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
¶ написа:
Те си гонят техните си интереси.

всички си гонят технте интереси. само ние гоним михаля...

Вто Фев 19, 2008 7:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Изграждайте бункери, господа, ядрената война наближава. :)

Сря Фев 20, 2008 4:40 am
Профил

Мнение 
Косово, както и другите проблеми на балканите са следствие на разпада на турската империя и чертането на границите от другите империи - английска, руска, австрийска. Историята на Сърбия е доста по-противоречива от нашата. Както има някои нашенци да си посипват главата с пепел, заради историята и народностния манталитет, така сърбите трябваше да си посипват главите с лайна. Сърбите са мразени много от всички свои съседи и бивши съдържавници.
Русия не веднъж е продавала интересите на сърбите. Така и сега си гледа преди всичко своите интереси.
Показателен е начина на действие на албанците в Косово. Сигурно им е писнало много, та преди 20-30 години са бойкотирали всички държавни институции - чилища, съдилища, болници. Учениците са се учили в килийни училища - избрани къщи. Не са ходили в югослваските болници. Всяко семейство е имало задължение да ражда по 6 деца. Изключение - само за висшистите. От семейството на всеки гурбетчия се е взимал определен данък ( в зависимост от професията). Следва късогледството на Милошевич, партизанска война и войната на САЩ срещу Сърбия. Имат основание сега косоварите да се радватда се радват. Извоювали са си независимостта с много усилия.
Недолюбвам ги шиптърите.
Какво ще следва по-нататък и особено с най-големия гювеч - Македония, не е ясно. Там объркването е пълно.

Сря Фев 20, 2008 9:03 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 28 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща