| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 феритни пръчици?
някой да знае в София да се продават по тъчнички феритни пръчици? Иде реч за нещо с диаметър 3-4мм и дължина около 20мм. Ферит за до 100Khz, към 2000 мю, нещо от сорта на К2006 на Кашке.
По принцип Комет имат разни позиции на Кашке, но простите пръчици (S4/200 например) не подържат на склад. А на мен ми трябват 1-2 бройки да пробвам нещо по спешност.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Фев 18, 2008 10:02 am |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
Потърси в стари телевизори или каква да е радио техника, където има настройваеми бобини...
|
| Пон Фев 18, 2008 10:23 am |
|
 |
|
Цецо
|
Е на мен ми трябва нещо с дефинирани параметри все пак. 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Фев 18, 2008 10:29 am |
|
 |
|
rednikmarto
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Чет Окт 18, 2007 1:00 am Мнения: 27 Местоположение: Пловдив
|
 магазин с много геометрии ферити
скоро обикалях из центъра и срещу магазините на Електронинвест на ул."Княз Борис I" (буквално насреща им) има един магазин в който има голямо разнообразие ферити.
Доколкото видях там за специфициране на индуктивни фактори, видове материал на ферита / предназначение не е наблегнато. По-скоро на многообразието. Беше надвечер и в магазина няма добро осветление, по феритите по принцип има означения но са ми слаби очите  и незнам дали тези там имаха.
|
| Вто Фев 19, 2008 5:27 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
за какво ти трябва такъв ферит и за каква честота?
|
| Вто Фев 19, 2008 9:36 am |
|
 |
|
Цецо
|
За оня приемник на 5КХз. Сега го ловя с една бобина от тия кометските SW-68, става ама... ми се щеше и по-добре да стане. Искам да пробвам с феритна антена как ще се държи, да видя мога ли въобще да разчитам на нещо по..... Но в кутията имам място за нещо не по голямо от 4x20 пръчица. А такова по магазините в БГ не намирам... Комет ако им кажа да ми поръчат две пръчици от Кашке, ще ме заобичат много и ще ми ги донесат догодина. 
|
| Вто Фев 19, 2008 10:00 am |
|
 |
|
Цецо
|
Въпроса пак изникна и пак е актуален. Пусто никъде не мога да намеря феритна пръчка 3мм x 20mm или нещо от сорта, с дефинирани параметри на ферита и да е що годе сигурна като доставимост. Comet казаха че могат да ми доставят семпъл на kaschke, ама само до там, бройки не могат
В никой от каталожните доставчици не мога да открия подобно нещо. То верно че подобни неща вече радко се ползват, ама чак пък толкоз....
|
| Пон Сеп 07, 2009 11:45 am |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Това - с дефинираните параметри - просто нямаш шанс да го намериш по магазините.
Преди време имах подобен проблем - убедих се, че каквото и да купиш - не е това, което очакваш.
Начина е, да купиш модул, в който има такъв ферит, да го разкостиш и да извадиш ферита.
|
| Сря Сеп 09, 2009 11:46 am |
|
 |
|
Цецо
|
Е не ми се връзва ценово. А и тоя модул след 3 месеца вероятно няма да има от къде да го купя 
|
| Сря Сеп 09, 2009 12:16 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
нов тип поведение на търговец? то сайта им е пълен с линкове към производители, от които не могат да ти доставят.
ако искаш малки бройки - можели много. ако искаш много - само семпли можели.
на други от 1000 позиции доставят само 2.
на кривия космос всички ракети са му криви май.
|
| Сря Сеп 09, 2009 1:34 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Има и друг - най-добрия начин, но той работи само при достатъчни количества и дълга доставка.
Поръчваш си точно каквото ти трябва, на производител, и като му обезпечиш количествата, получаваш най-доброто за теб
|
| Сря Сеп 09, 2009 2:44 pm |
|
 |
|
kasparov
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Сря Апр 05, 2006 9:52 pm Мнения: 877 Местоположение: Разград
|
http://www.pramiz.com/frambgp.html
мисля, че могат да ти го направят, формата му не е сложна
или поне да ти доставят от друго място такива феритчета.
|
| Сря Сеп 09, 2009 4:10 pm |
|
|