Отговори на тема  [ 15 мнения ] 
Почистване на контакти 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Почистване на контакти
Налага ми се да почиствам контакти на галетни превключватели които са със сребърно покритие.Номера с гумата за молив е приложим отчасти.На места действам и с водна шкурка номер 2000 ама има и още по загубени места дето немога да бръкна за да почистя окиса.Някакви идей как може да стане?На някого да му е попадал препарат за целта който да не вреди на електрониката около превключвателя ако по невнимание попадне върху нея?

Съб Фев 16, 2008 10:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
в конрад имат едни спрейове които са точно за това

Съб Фев 16, 2008 11:11 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
ми и моето мнение е , да се ползват спрейове - с уговорката, че контактите имат само нагар, а не"язви"т.е.неравности от искрене и т.н
в офиста имам някакви на филипс(точно за таз работа), и на 3М(ама трябва да видя да не би да бяха за почистване на флюс)...

Нед Фев 17, 2008 12:22 am
Профил
Аватар

Мнение 
Контактите имат окисно покритие.Него искам да почистя.@MYXATA - утре ще може ли да видиш името на този спрей на Филипс и да кажеш кой точно е?

Нед Фев 17, 2008 10:24 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
ok

Нед Фев 17, 2008 1:48 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
На моят пише PHILIPS а отдолу 390CCS - един кафявосив. Има го в магазините с резервни части за електроника. Доста е добър но аз ползвам също и една стара рецепта, която дава също много добри резултати. Керосин с машинно масло пропорция 4/1.

Нед Фев 17, 2008 11:17 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Аз ползвам WURTH - Contact SW. Много съм доволен от него, но е малко по-скъпичък. Има и други модели например Contact OL (за автомобилни приложения). SW-то е за електроника и не оостава нищо след като се изпари.

Пон Фев 18, 2008 10:11 am
Профил

Мнение 
Нямам мнение за конкретен продукт, но да спомена за продуктите на WURT, не малко а са доста по скъпи, а реално няма защо, реално това не са техни продукти а те само слагат надпис и доста товарят цената. Преди година накупих много оборудване от тях уз защото е читаво, в последствие намерих фирмата която го произвежда, всичко е същото 1:1, но цената е почти двойна, и имат неща които във WURT ги няма та ...

Пон Фев 18, 2008 6:31 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
Със силиконова паста и меко парцалче ще лъснат като нови.

Тони, я кажи отде "пазаруват" вюрт?

Пон Фев 18, 2008 8:12 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Там където са контактите мястото за парцал е недостъпно.Трябва ми нещо сигурно и изпитано щото не ми се рискува.Имам цяло чекмедже химикали и почистващи препарати ама са за двигатели и не стават за такава финна работа.

Пон Фев 18, 2008 8:25 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Я да се изцепя, че поне от това разбирам:
WURTH е най-евтината (и менте) марка която ползвам. От цялото им производство единствено спрея за контакти заслужава внимание но чудеса не прави. Че бил скъп не пречи - докато го изпръскаш...
Обаче ако имаш силно окислено сребро и искаш без търкане да го излъскаш както си е на платката - забрави! Освен ако не знаеш как се чисти платка ама това е друга тема.
Ако се навиеш да вадиш превключвателите бих ти тал 100 идеи но най-доброто е да отскочиш до златарски магазин, да си вземеш скъп препарат за сребро дето капка джам прави, след това миене, спирт, духане и чак тогава спрей за контакти.

Пон Фев 18, 2008 10:02 pm
Профил

Мнение 
Има едни ултразвукови кутийки за правене на мъгла в водни басейнчета за заведения (7 лева -около).
Взима си почистваща течност и си прави първобитна ултразвукова ваничка.

Чет Фев 21, 2008 9:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
В края на крайща искам да почистя контактите на галетен превключвател на осцилоскоп БЕЗ да съсипя осцилоскопа.Всякакви щуротии от сорта на правене на ултразвукова баня или мазане с препарати дето не се знаят какви са ги пропускам.Трябва ми нещо качествено.

Чет Фев 21, 2008 11:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ки4о написа:
В края на крайща искам да почистя контактите на галетен превключвател на осцилоскоп БЕЗ да съсипя осцилоскопа.Всякакви щуротии от сорта на правене на ултразвукова баня или мазане с препарати дето не се знаят какви са ги пропускам.Трябва ми нещо качествено.

ми с това почни - осцилоскоп, защото сигурно скоро щеше да се пръкне идея - да свалиш контактните пластини и да ги тръкнеш с флекса :)
ползвай този шпрей на филипс и тва си е...

Пет Фев 22, 2008 12:12 am
Профил
Аватар

Мнение 
MYXATA написа:
ми с това почни - осцилоскоп, защото сигурно скоро щеше да се пръкне идея - да свалиш контактните пластини и да ги тръкнеш с флекса :)
ползвай този шпрей на филипс и тва си е...

:) :) :)
WURTH де, после щракане и подсушаване, ако се налага: още веднъж-два. И внимание: маслото леко променя капацитетите!

Пон Фев 25, 2008 10:17 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 15 мнения ]