| Автор |
Съобщение |
|
todorov8001
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Нед Юли 24, 2005 3:35 pm Мнения: 62 Местоположение: Стара Загора
|
 PLC
Колеги имам проблем с един PLC контролер на Telemecanique. PCL е TSX Nano.Налага ми се да възстановявам една машина чието управление е реализирано с този контролер до сега никога не сам се занимавал с PLC на Telemecanique, а сега ми се налага защото това PLC още с включването минава в ERR и изобщо не прави нищо като изключим че входовете му функционират ако съдя по индикацията. Ако някои от вас се е сблъсквал с PLC на Telemecanique бих бил много благодарен да сподели опит. Сега се мъча да разбера този PLC как се свързва към PC че не е като всички други а е с някакъв странен конекшан. Трява и да си търся и софтуер за него.Евентуално да разбера от какво е тази грешка.Че ако се окажи че е загубена програмата или пък че контролера не е читав трябва да правя наново цялото управление на машината. Ако някои знае нещо по въпроса на свързването към PC или има софтуер за него моля да помогне.Благодаря на всички предварително.
|
| Нед Фев 10, 2008 9:16 pm |
|
 |
|
gicho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Не че е някаква помощ, но индикацията на входовете едва ли значи нещо - обикновено са светодиоди на самите входни терминали и показват, че има ниво. Дали влизат навътре не може да се каже по тях.
|
| Пон Фев 11, 2008 1:17 pm |
|
 |
|
sthx
|
Не смея да твърдя, че съм компетентен и не познавам тези контролерчета, но вероятно става въпрос именно за това - прецакване на програмата. В някои случаи грешка може да се индицира и поради повреда във вътрешните захранвания, но щом е нано- - едва ли е такъв случая. Ако няма сервиз машината, направо си е за ново управление. Броят на входовете и изходите няма да е голям и няма да е проблем да се възстанови логиката.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пон Фев 11, 2008 9:51 pm |
|
 |
|
zmej
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Нед Ное 28, 2004 10:02 pm Мнения: 141 Местоположение: София
|
Ако не си се оправил, звънни в Ехнатон - имат си поддръжка, би трябвало да помогнат.
|
| Сря Фев 13, 2008 7:38 pm |
|
 |
|
JoroS
Ранг: Популярен
Регистриран на: Съб Юли 09, 2005 12:49 pm Мнения: 306 Местоположение: София
|
Най вероятно ти е заминала батерията, а оттам и паметта. Прати една свясна снимка на контролера отпред, и на етикета отстрани, да се опитам да го идентифицирам. Имам програматори за доста от сериите на Телемеханик
|
| Чет Фев 21, 2008 10:14 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Не съм се занимавал много-много с PLC-та ама преди две-три години ми бяха подарили един OMRON който си е с клавиатурка и дисплей - може да се програмира директно без комп. Много тарикатски ама програмирането му голям гърч - се не ми остава време да се позанимавам с него
Та мисълта ми е ако е толкова оплетено с телемеханика и програмата не е сложна може да се мине и към този вариант. А и не беше много скъпо това. Иначе си е стандартно - 8 входа 4 изхода. С възможност за каскадно свързване и др. подобни
|
| Чет Фев 21, 2008 12:13 pm |
|
 |
|
todorov8001
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Нед Юли 24, 2005 3:35 pm Мнения: 62 Местоположение: Стара Загора
|
Проблема си го реших наистина PLC си беше "забравило" програмата. Направих си управлението наново написах си програмата програмирах си контролера и всичко тръгна OK. Колкото до софтуера за това PLC се използва PL07-07 намерих си го. Ако на някои му потрябва да пише че е обемисто да не качвам за сега. А колкото за връзката към PC намерих информация в едно pdf дето изкопах с малко зор че за това старо PLC вече трудно се намира. Ако на някои му потрябва и него мога да дам.
Благодаря на всички за мненията.
|
| Вто Фев 26, 2008 11:33 pm |
|
|