Отговори на тема  [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Ел. Кеп за Риба 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение 
Защо да не става със защита по ток с SG3525 ?Нали като се подаде 1 волт на 10 краче интегралата се отключва .Имам две направени устройства по този начин и за сега се държат.С UC3825 също става само че трудно се намира а и е скъпа .Видях схемата с 494 добре си я измислил проста и лесна за изработка .Само мощноста на импулса ли управляваш ?А честотата как я изменяш и в какви граници ?

Нед Мар 04, 2007 10:38 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение Mda
uraz написа:
Защо да не става със защита по ток с SG3525 ?Нали като се подаде 1 волт на 10 краче интегралата се отключва .Имам две направени устройства по този начин и за сега се държат.С UC3825 също става само че трудно се намира а и е скъпа .Видях схемата с 494 добре си я измислил проста и лесна за изработка .Само мощноста на импулса ли управляваш ?А честотата как я изменяш и в какви граници ?

Импулса трябва на осцилоскопа трябва да ти изглежда нещо като игла с напрежение около 600 V ,имаше доста информация в руските сайтове как трябва да е, едни казват 600 други 1000V че и повече , управлява се от тримера в схемата с 7400 и честотата може да се мени плавно от 10 до 200Hz, като импулса трябва да се запази с една и съща ширина в целия диапазон .
В този вариант най добре стана доста схеми съм пробвал ,но с другите схеми не може да получиш такъв импулс и добра мощност :)
Трябва опитно да си установиш обратните връзки по напрежение и по ток , може би тази по ток най вече че не съм я тествал само я дорисувах :?

Пон Мар 05, 2007 12:36 pm
Профил

Мнение 
С формата на импуса съм съгласен .Ще тествам и твоя вариянт на ключа.За сега за ключ съм най доволен от схемата с уц3842 .Има защита по ток а и може да се настрой освен честотата и мощноста на импулса .Твойя ключ убива ли рибата или само я шемети? С 494 много трудно ще настройш защитата по ток (казвам го от личен опит).Най-важното е устройството да е надеждно .За това си мисля че с пик ще е най-добре.Съгласен съм че схемата се претрупва и това което прави пика се прави и с тиристор и динистор.

Пон Мар 05, 2007 10:57 pm
Профил

Мнение 
Какво мислите за тази схема ?

Прикачени файлове:
Коментар на файл: ел. въдица
udachka.zip [22.66 KiB]
441 пъти
Вто Фев 05, 2008 3:37 pm
Профил

Мнение Re: Ел. Кеп за Риба
Бихте ли казали работеща схема с нужните настройки?

Сря Окт 17, 2012 11:19 am
Профил

Взимаш един разклонител, вкючваш го в контакта, хващаш другия край и влизаш при рибата.

Сря Окт 17, 2012 5:13 pm
Профил

radionov написа:
Бихте ли казали работеща схема с нужните настройки?

Мисля че се губи удоволствието от риболова когато се зайграваш с такива играчки. А и има опастност да си сложиш край на живота без да разбереш :wink:
Един познат за малко да свърши там под водата парализиран, добре че не е бил сам та авера му го измъкнал навън когато го е пернал импулса :mrgreen:
Най добре се запаси с бира и мезе и малко повечко материал за въдичката(те) и едно хубаво рибарско столче, лека музичка в ipаd(андроид)-чето и така :wink:

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Съб Окт 20, 2012 9:36 am
Профил

имам няколко добри схеми :)

Сря Дек 05, 2012 6:18 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3