| Автор |
Съобщение |
|
FiTTiLA
Ранг: Професионалист
|
 Ха честито и да внимавате какво приказвате
|
| Пет Фев 01, 2008 10:32 pm |
|
 |
|
3aek
Ранг: Форумен бог
|
за който има какво да крие си има PGP
представям си какви и колко на брой спецове по интернет има в мвр
|
| Пет Фев 01, 2008 10:45 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
казвам ви аз, че ще ни накарат да си сложим лайномери, вие не ми вярвате.
щото така било в европата. даже ще ни накарат сами да си ги купим и да си ги монтираме.
в края на месеца ще подаваме декларация в ВНИСИЛ (великия национален институт за статистическо изследване на лайната), барабар с лайняната книга (оназе с дневните отчети, сещате се). на три месеца ще ни го калибрират уреда срещу скромна такса в АКО (агенция за калиблиране и омазване). на едната буза ще ни турят баркод с ЕЛИН (единен лайнян идентификационен номер), а на другата - холограмна лепенка от АКО. тоалетна хартия ще се продава само срещу бележка от ресторант, че си ял. а в ресторанта оставаш нотариално заверено копие от данъчната декларация. кмета на държавата пък ще сключи договор с египет да караме лайната в пустинята, щото тука само молове ще има.
така било в европа, не се дърпайте!
по-нататък ще обхванат и пикането. засега само слагат водомери на кладенците под надзора на басейновите дирекции (как зучи само - директор на басейн. като управител на фонтан... ееех). след като обхванат водния баланс наедро, ще подгонят и малките водоизточници.
пиите и яжте докато е свободия 
|
| Съб Фев 02, 2008 12:14 am |
|
 |
|
plameniv
|
Бе това е поредното побългаряване на закъснели идиотщини от америка дори не е от европа, не знам дали някои е слушал по новините но една фирма за интернет доставка в испания мисля че беше, спечели делото за отказ да предостави данните си за това че противоречи на закон за личната свобода и защита на данните , никой няма право да се рови в неща толкова лични дори и с мотив за тероризъм, изпечените престъпници си намират начини да си разменят съобщения , има толкова начини да бъде предадено без никои да разбере колкото и да се преслушва интернет то е все едно да търсиш игла в планина от сено.
Остава сега България да я натисне европа или пък да я вкара в някои черен списък за тоя закон , ако някои се оплаче или заспите от Интернет обществото се напънат и се оплачат в европа те тогава ще пада пак голям смях , и да си намират само на работа оглупелите и изкуфели политици да сменят закони 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Съб Фев 02, 2008 1:44 am |
|
 |
|
zz_stefanov
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Дек 26, 2005 3:19 pm Мнения: 336 Местоположение: Varna
|
То туй не е и закон. Как наредба на МВР може да задължи някого за това. Не съм юрист, но когато има подслушване на телефоните е необходимо прокурорско нареждане, а БТК само е длъжна да предоставя техническата възможност за това. Масовката обаче всички абонати да се предоставят на МВР е странно. Всичко ми напомня на напъните за спиране на тракерите - да не би да не работят
Накрая, ако се и докато се въведе, сигурно ще си получаваме нета директно по сателит, от компании извън страната, а държавата ще е обявила ползването на такава комуникация за незаконна
Направо криминализираха нета 
|
| Съб Фев 02, 2008 8:55 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе оня гологлавия инафантил си няма друга работа. Видя явно че с торентите не може да се справи и реши други глупости да мисли.
Да ме подслушва бе. В некриптирания трафик ще ги псувам до девето коляно, а в криптирания ще си казвам каквото не е за тях. 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Фев 02, 2008 3:47 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
|
| Пон Фев 11, 2008 1:00 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
незнам дали взимаш под внимание, че и за там си има билка
Щом е разрешено например в САЩ и Англия трябва да има key recovery и/или key escrow
да кварталният доставчик, не може да го чете, но при нужда други могат
дали нашите други могат е друга бира дето не ми се отваря
с две думи ако имаш нещо за криене, не го казвай/показвай - или както казват циганите - "в затворена уста муха не влиза"
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Фев 11, 2008 1:33 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
|
| Пон Фев 11, 2008 10:12 pm |
|
 |
|
bongo-bongo
Ранг: Почетен член
|
Понеже си изплаках очите за народите на Китайски Тибет и България да ви пусна все пак идеята за TOR: първият резултат в Google е: Tor: anon_mity online или http://www.t_rproject.org/ . <--- адресите са "невалидни".
Това не е прокSи а нещо доста повече: има хиляди сървъри на доброволци по цял свят, връзката се осъществява крипто и по случаен начин докато не те "изплюе" от някоя изходна точка.
Идеята произхожда от американските военни които като са си помислили малко са я подарили на южнокорейци да я направят световнодостъпна... В случая това НАС не ни касае
В момента с Тор е мнооого лесно да работиш, само V_dalia е леко бъгава понякога, ама питате ли ме мен като почнах от Тор версия 0.8 без графики и обяснения? И защо почнах: след няколко "неудобни" изказвания целият ми регион беше банват от връзка с БГ. Най-вероятната причина бе __tp://ide.li - дето беше и официално наградена за най-добра...
Лошата новина: много пичлемета в БГ злоупотребяват с анонимността на Тор и затова повечето "сървъри" със статично IP са банвани в БГ. Ама има и динамично IP
ИДЕЯТА МИ: няколко хиляди Тор сървъра в БГ и ченгетата да си ядат г_за! Освен това: да си Тор сървър не е незаконно, за сметка на това изходният ти трафик е "дай Боже да има". И Бин Л_ден може да мине оттам ама той не е чак толкова прост.
Обаче за обмен на голямо количество данни не става - бавно е (нарочно).
|
| Вто Фев 12, 2008 12:43 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Абе да следят, мога да ги псувам и на живо ако искат, а така и така като дойде време за публичен разстрел подслушванеот няма да ги спаси .... кога ли е с еопънат едни бесилки в центъра на софия и ша опнем 3-4 народни събрания заедно с прилежащите им министерски съвети на струни от пиано ...... те така да повисят 3-4 дни, та всички да ги видят.
|
| Вто Фев 12, 2008 10:16 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1174702
Не отиват на добре нещата  Тотален контрол. За тази дивотия дали ще има лечение?
А между другото, какво е развитието по тази тема? Нищо май не се чува вече 
|
| Вто Мар 18, 2008 6:19 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
|
| Вто Мар 18, 2008 9:13 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Помниш ли какво стана като "забраниха" напстера - дойде бума на торентите
Нали знаеш Нютон какво е установил за силите на действие и противодействие 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Мар 18, 2008 10:47 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
И сега когато ни трябва една единствена песничка сме принудени да сваляме цялата дискография. 
|
| Сря Мар 19, 2008 9:40 pm |
|
|