Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Как е фи-защита на английски? 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение Как е фи-защита на английски?
Колеги! Как се казва фи или дефектнотокова заащита на английски , че нещо не мога да намеря от никъде! Мерси!

Сря Яну 30, 2008 5:51 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
А какво означава дефектнотокова защита на български ? :oops: Ако е защита от късо съединение, на ингилизки е short circuit protect.

Сря Яну 30, 2008 6:46 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
¶ написа:
А какво означава дефектнотокова защита на български ? :oops: Ако е защита от късо съединение, на ингилизки е short circuit protect.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B0

на инглиш и аз не знам как е :oops:

Сря Яну 30, 2008 7:20 pm
Профил
Аватар

Мнение Урааааа!
A residual current device (RCD), or residual current circuit breaker (RCCB), is an electrical wiring device that disconnects a circuit whenever it detects that the flow of current is not balanced between the phase ("hot") conductor and the neutral conductor. Such an imbalance is sometimes caused by current leakage through the body of a person who is grounded and accidentally touching the energized part of the circuit. A shock, possibly lethal, is likely to result from these conditions; RCDs are designed to disconnect quickly enough to greatly reduce the harm caused by such shocks.

In the United States and Canada, a residual current device is also known as a ground fault circuit interrupter (GFCI), Ground Fault Interrupter (GFI) or an appliance leakage current interrupter (ALCI).

Сря Яну 30, 2008 7:37 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не знаех, че се казва така тази защита. Сигурно съм дзяпал навремето краката на съученичките :oops:

Сря Яну 30, 2008 8:23 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
а ся в краката на учителката :P

Сря Яну 30, 2008 8:45 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Мнение 
¶ написа:
Не знаех, че се казва така тази защита. Сигурно съм дзяпал навремето краката на съученичките :oops:

И да не си зяпал, надали сте го учили това, в БГ не се прилага масово, само на запад. На италиански, например се казва salvavita, т.е. животоспасител, но имат по пуснати по 5 проводника вместо 4.

Сря Яну 30, 2008 9:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ами за 1 фаза се изискват 3 проводника а за трифазна - 5.Под фазова защита се разбира при някой устройства и защита при отпадане на една от фазите,но това е нещо различно от дефектнотокова защита.

Сря Яну 30, 2008 9:57 pm
Профил
Аватар

Мнение 
kasparov написа:
¶ написа:

И да не си зяпал, надали сте го учили това, в БГ не се прилага масово, само на запад. На италиански, например се казва salvavita, т.е. животоспасител, но имат по пуснати по 5 проводника вместо 4.

Не поВня, може и да не сме учили, ама краци сме дзяпали :)

Интересно ми стана, защото съм я използвал, без да знам, че точно така се казва. По тази схема съм измервал утечката на изходите на светофарни контролери :) . Понякога от ключовия елемент до ламБата кабела е повече от 100-150 метра дълъг, ако има утечка защитите започват да сработват, пък така мериш и ако има утечка, изключваш всичко и да ходят да си търсят повредения кабел.

Чет Яну 31, 2008 12:48 am
Профил WWW
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение 
По БДС стандарт това се нарича "остатъчнотокова защита или защита от остатъчни токове" , все едно че тока е като водата докато се укапе по тръбите и може да напълниш цяла кофа :-)!

Чет Яну 31, 2008 8:10 am
Профил YIM
Аватар

Мнение Добре, че ме светнахте!
Щото в сервиза всеки път като има утечка в някоя машина пада един определен бушон. Шоуто е, че понякога като ни перне по-яко тока и ние го смъкваме и това е повод за майтап. А цялото ел. табло е от стандартни електромеханични чаркове (не че няма други табла със цифрови ампер/волтметри). Разбрах от надписите, че фирмата е Hager и че това е диференциално реле ама ми стана мнооого интересно как е толкова чувствително.

А България първо трянбва да спре да бърка заземяване със зануляване и може би един ден ще има място за животоспасяващи бушони. Това не бяха камъни в градината на майсторите а на депутатите. Щото цената става с мизерни проценти по-висока за разлика от сигурността и работоспособността на апаратурата.

Пет Фев 01, 2008 12:45 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 11 мнения ]