|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:30 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
Indy 9.0.19, D7 (или D5) TIdUDPClient
| Автор |
Съобщение |
|
abramabra
Ранг: Минаващ
|
 Indy 9.0.19, D7 (или D5) TIdUDPClient
Indy 9.0.19, D7 (или D5)
Мисля, че потърсих достатъчно в нета, но не успях да се ориентирам:
За проба си правя:
- приложение с една форма,
- слагам TIdUDP клиент и сървър
- закачам си един Тиббо сървър (някаква джуджавка, която отговаря нещо по UDP
- закачам се с един снифер (CommView)
(Прилагам проекта)
Та отварям клиенския сокет и пращам празен пакет.
Тоя пакет не се вижда в снифера, но лампичката на Тобо премигва и Тибото отговаря.
Отговорът се вижда в снифера:
обаче на клиента ми не сработва никакво събитие.
Слагам си и сървър (на формата). Ако сървърът е конектнат - сработва му OnRead (вероятно на празния пакет на клиента ми, щото aData.Size е празно)
Целта ми е да си обменам пакети с това Тибо, за да схвана логиката на UDP и Indy реализацията му.
(Впрочем, имам си и готово клиентче за Тибото и го гледам как работи)
|
| Чет Яну 24, 2008 3:52 pm |
|
 |
|
TheWizard
Ранг: Форумен бог
|
незнам какво е тва Тиббо ама по BROADCATS ли комуникират
IdUDPServer1 SEND to Tibbo
onIdUDPServer1UDPRead READ from Tibbo
за какво ти е Клиента
ПС:
в гоогле е пълно с UDP примери за Инди
http://delphi.about.com/library/weekly/aa101105a.htm
_________________ main[-1u]={1};
|
| Чет Яну 24, 2008 5:09 pm |
|
 |
|
abramabra
|
Tibbo: http://www.tibbo.com/ - RS232-TCP/IP сървърче за под 100-тина лева.
Но освен да го пусна него, трябва да препоръчам някакъв подобен механизъм за опознаване на непосредствения сегмент на колега, който прави TCP стек на PIC.
Благодаря за отговора, с broadcast се опивам да ги комуникирам, а клиента в моето делфи приложение го ползвам, за да бродкастна сегмента. Сървъра - само за проба. Ще опитам, както предлагаш (струва ми се, че съм пробвал).
|
| Пет Яну 25, 2008 9:18 am |
|
 |
|
plameniv
|
 Mmm
Много пари за едно голямо нищо, виж какво има вътре в този ADM5120 и пак ще говорим
http://midge.vlad.org.ua/wiki/Main
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Пет Яну 25, 2008 9:43 am |
|
 |
|
abramabra
|
 Re: Mmm
Точно с линукс не бях виждал, но има подобни, с Intel 186 базирани процесори с ДОС + Net API, почват от около 60 евро (поддържат C-та и Pascal, вкл. BP7, имат и мрежови функции).
На ADM5120 не му видях ориентировъчна цена.
А Тибото може да е нищо на висока цена, но го купуваш, слагаш го на стария си софтуер (за Com порт) и вместо да работи с Лен радиостанция от покрива ти - почва да работи от Копитото (примерно).
|
| Пет Яну 25, 2008 10:08 am |
|
 |
|
plameniv
|
Всички рутерчета QUBS, EDIMAX, ..... и още куп други от по евтините са с този професор и целия рутер е окколо 60 кинта, най много 70 когато са сложили 2-те USB, и си бачка на доста прилична честота 175-200MHz, даже сега има някакъв по нов и по бърз професор дето ползват него и пак е ADM... нещо, новия мисля че е на по висока честота.
http://www.pazaruvaj.com/ruteri-c3144/e ... 35411.html
http://www.routerboard.com/rb100.html
На онзи сайт руснаците са си направили друг firmware и като го качиш си става като обикновен компютър влизаш си със SSH имаш си WEB, FTP, даже има версия и с PHP поддръжка + някаква семпла база данни която работи с PHP .
И ми кажи сега за 60 кинта дали въобще си заслужава да се занимаваш със смешните TCP измислици за microchip, дето като го натовариш малко и умира и се бъхтиш като вол да подкараш нещо което за нищо не става.
Като искаш да си правиш някакви глезотии вкъщи вземи един такъв разкости го , поразрови се там и виж имат си I2C модул , ako щеш по RS232 има 2 канала , JDM или пък по USB и там са 2 канала, хем през WEB да имаш контрол, ако щеш температура да си правиш статистика ако щеш отичитане на електроенергия , фантазия да имаш , дори може да го инсталираш на външна USB флашка аз съм го пробвал бачка на 6
Ето тук има интересни неща с този професор:
http://sunspot.co.uk/Projects/Sweex.htm
----------------------------------------------------------------------------------
|
| Пет Яну 25, 2008 2:21 pm |
|
 |
|
abramabra
|
Благодаря ти, при следваща разработка ще го пручим
С каквото и да ги правя, ако искам да ги опозная автоматично в мрежата, ще трябва да пиша UDP или SNTP.
Та темата е по тоя въпрос. Можеш ли да ми помогнеш с UDP за Delphi?
|
| Пет Яну 25, 2008 2:32 pm |
|
 |
|
relsys
|
|
| Пет Яну 25, 2008 3:35 pm |
|
 |
|
plameniv
|
Мисълта ми беше че контролерите нека да са си контролери , а интернет да си отиде в ОС система в нещо малко повече от контролер където се чувства свободно и бачка свободно , когато напънеш контролера с непосилна задача като интернет той винаги намира начин да те издъни , според мен това с което си се захванал е загубена кауза
Просто исках да ти намекна че това с което си се захванал е безнадежден случай , но волята и времето са си твои !!!
|
| Пет Яну 25, 2008 7:19 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|