Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Бавен запис на CD-DVD! 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Бавен запис на CD-DVD!
От седмица ме изнервя - с Nero записвам едно DVD за 30-40 мин. без значение на коя скорост. Май на по ниска - по бързо. Помислих си че устройството е пило вода вече, има доста служба 700-800 диска предполагам, пробвах го и в режим четене, пак бавна работа. Установих че и при запис и при четене тръгва да развърта шпиндела и после се "кротва" на ниски обороти и така до края на записа...
Преди да си поръчам ново се сетих да го пробвам на друга ОС, имам едно Puppy на флаша... и ами през него си бачкакато пич, двд за 10-на минути, чува си се като върти на обороти, диода на HDD свети нон-стоп...
Та на какво може да се дължи /най-лесно е да се пробва cd-dvd устройството на друго PC/ но все пак ... някякви идеи
P.S става въпрос за LG4167

Сря Яну 23, 2008 7:48 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
По мои наблюдения LG влиза в категорията на добрите.
По списанията е пълно с проблеми като твоя: М$ джама има гадния навик при някакви грешки да понижава нивото/скоростта на контакт, като нищо е на PIO mode. За най-сигурно от MyComputer->Properties->Hardware - Uninstall на устройството и рестартирай компа.

Сря Яну 23, 2008 11:03 pm
Профил
Аватар

Мнение 
От няколко дни и аз имам подобен проблем.Бавно пиша сиди-та,а дивидитата ги записва до около 50%, изписва някакъв ерор и ги изхвърля или си се върти без да мига диода.Нещо не може да напълни буфера и явно затова умира.Записвачката е LG GSA-H30N,на 8месеца записал съм 40-50диска,което не е критерий .И аз пиша с неро,досега съм нямал проблеми с него но за всеки случай го преинсталирах ефект нямаше.Пробвах с Ashampoo пак не става.Това да запиша сиди от Puppy не съм пробвал.Награбих я да я нося на серзиз,щото е още гаранционна, ама не успях,че утре ще видя ще пробвам май на друг компютър че тогава...
Пс.:Съвета на бонго-бонго нямаше ефект при мен.

Сря Яну 23, 2008 11:49 pm
Профил
Аватар

Мнение 
nobodyshadow ама твоето е по-различно и мирише на хардуерен проблем. Ако питаш мен не бъзикай нищо ами го носи откъдето си го взел - клиентът има право.
P.S.: Я погледни не пише ли Product of China...

Сря Яну 23, 2008 11:54 pm
Профил
Аватар

Мнение 
@bongo-bongo:Караш ме да пиша сложни неща. Пише 1-YODIDO-DONG,YOUNGDUNGPO-GU,SEOUL,KOREA 2-PRODUCT OF CHINA,първото седалище на фирмата ли е какво?! :D

Чет Яну 24, 2008 12:30 am
Профил
Аватар

Мнение 
PRODUCT OF CHINA ти е проблема. Заради този надпис аз още съм болен: 320GB хард почти натъпкан ми се скапа напълно и безвъзвратно след 2-3 месеца. Гаранцията: да ми го сменят с нов. Мерси!

Чет Яну 24, 2008 12:44 am
Профил

Мнение 
Забравих да кажа и другия симптом - отварям ЦД, свършвам си работата с него, изваждам, поставям ново и - изненада - помни файловата структура на предишното ЦД което е било. Изкарване, рефреш, вкарване и така 3-4 пъти докато се появи съдържанието му :(

Чет Яну 24, 2008 11:36 am
Профил
Аватар

Мнение 
Спри компа. Извади му кабелите на СД-то(и двата). Включи компа да заредин нормално. Изключи компа, закачи пак кабелите и го пусни. Някой път драйверите се объркват. Можеш да пробваш и с деинсталация от дивайс менъджера и последваща инсталация. Пробвай също да го закачиш на друг порт на дъното и с друг кабел-може да се окаже че ти е паднал трансвера заради кофти кабел.

Това запомняне ми го е правило, като не може да прочете добре новия диск. Може да се дължи на много неща(зацапване на окото, износване на светодиода, лош носител и т.н.)
Имам един стар лаптоп с ДВД, което чете добре само купешки записани дискове(от списания)-може би са правени с матрица. Обаче изненадата ми беше голяма, като врътнах едно презаписваемо ДВД и го прочете без проблем (абе стават чудеса :))

Чет Яну 24, 2008 11:55 am
Профил
Аватар

Мнение 
milenjs написа:
Забравих да кажа и другия симптом - отварям ЦД, свършвам си работата с него, изваждам, поставям ново и - изненада - помни файловата структура на предишното ЦД което е било. Изкарване, рефреш, вкарване и така 3-4 пъти докато се появи съдържанието му :(

Не съм предполагал, че ще имам какво да кажа във връзка с MS бози, ама ето ти...

Подобен симптом имаше wintel телевизорът на племенницата ми - като получи някое
достатъчно трудно четящо се CD/DVD, превключваше ATA адаптера си на PIO мода,
и всичко тръгваше много пъти по-бавно (да чакаш x86 да работи в PIO режим си е
умряла работа, прекалено инертен е).
Та след може би двучасово ровене по мрежата открих и лека: някъде от менютата
с драйверите, до които се стига от "My Computer", трябва да намериш АТА (IDE) адаптера,
да видиш дали е в PIO режим и ако да, просто да махнеш тоя драйвер и да
рестартираш, той се самоинсталира наново и тръгва в UDMA режим.
Ако не е в PIO мода, забравяш тоя съвет и търсиш нататък... :-)

Edit: Bongo-bongo, забелязах, че съм писал това, което и ти си написал след като
вече го бях постнал... Оправданието ми: писах го преди сутрешното си кафе... :-)

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Яну 24, 2008 4:26 pm
Профил WWW
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Имал съм подобен проблем с дисковетe, когато бях на PATA Интерфейс, има една програма за ресетване

http://svp.co.uk/helpdesk/index.php?_m= ... ditemid=15

Пет Ное 14, 2008 11:59 am
Профил
Аватар

Мнение 
lafi написа:
Имал съм подобен проблем с дисковетe, когато бях на PATA Интерфейс, има една програма за ресетване

http://svp.co.uk/helpdesk/index.php?_m= ... ditemid=15

спешно ми трябва програмата-коя е :?: :!: :arrow: :idea:device manager -> Secondary IDE Controller -> remove -> Restart Windows.станааааа 8)

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Пон Мар 29, 2010 10:19 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 11 мнения ]