|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 6:04 pm
| Автор |
Съобщение |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
 Нов Джам се задава
|
| Пон Яну 21, 2008 4:38 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Подкарали са го на минимизиране и олекотяване, или само така ни лъжат? 
|
| Пон Яну 21, 2008 5:34 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
накрая ще вземе да се окаже че ще позная и всъщност Vista e поредното недоносче тип Me.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Яну 21, 2008 6:06 pm |
|
 |
|
zaphod
|
е крайно време е да почнат да растат наобратно виндовсите и софтуера
много ме зарадва това че вистата има хладен прием не само от мене, хубави времена идват може би 
|
| Пон Яну 21, 2008 9:11 pm |
|
 |
|
nik
|
ми ще бързат кво да правят, нали с това си изкарват хляба - нови картинки за още пари...
|
| Пон Яну 21, 2008 10:35 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ъъъъ... че това новина ли е? сигур особеност на вин 197 ще е работата с клавиатура.
по едно време се ползваше микро-кернел, който работеше изцяло в кеша на 486
дано до 2010 година процесорите станат с 40МБ кеш
|
| Пон Яну 21, 2008 10:35 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Ha
И то голямо недоносче, защо им трябваше да сменят нещо толкова добре направено с така недодяланата простотия VIsta с 1 милион проблеми и гълта макро място за сметка на микро придобивките и макропроблемите 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Вто Яну 22, 2008 1:05 am |
|
 |
|
ji4ka
|
Явно не сте разбрали замисъла на Вистата.
Бил Гейтс напуска Microsoft
9 ян. 2008 18:39, PC WORLD
http://notrial.info/news/it/1767.html
Hasta la Vista, Били! 
|
| Вто Яну 22, 2008 2:24 am |
|
 |
|
Цецо
|
Абе каквото и да си говорим, Бате Били ще остане в историята. Ще ми липсва. 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Яну 22, 2008 9:29 am |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
 Re: Ha
За да може когато изкарат поредното недоносче ( Джам 7... като седмаче- недоносено, но що-годе жизнеспособно ) всички да плеснат с ръце и да се възхитят.. "ах, прекрасно е! Верно, много по-бъгаво от ХР, но огромна крачка напред спряно hasta la Vista-тата" 
|
| Вто Яну 22, 2008 1:21 pm |
|
 |
|
3aek
|
никога не бих инсталирал vista но новия ми нотбук дойде с преинсталиран vista business, явно от майкросот натискат производителите на хардуер да преинсталират visti на новите компютри
иначе с 2GB RAM и DualCore 1.6 върви мудно, понякога акробат-ридъра или експлорера зависват по няколко секунди като решиш да ги затвориш, пълна простотия,на кой са му притрябвали визуални ефекти?
нищо по-добро от XP-то което се бе пооправило на бъгове с последните SP-та
|
| Вто Яну 22, 2008 4:10 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Лошото е че вече се натъкнах на няколко нови нотбука (внос от щатите) които са с Виста. Големия проблем е че като се качи XP не познава почти нищо от хардуера, а пройзводителите дават драйвери само за виста. Много си мирише на подмолни майкрософстки номера.
Та внимавайте с новите лаптопи с преинсталирани шарении.
|
| Вто Яну 22, 2008 6:14 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Не ги натискат, продават им Vista за жълти стотинки
При мен се случи следното. Тошиба лаптоп, 1 ГБ РАМ, професор куре дуо 1.7 ГХц, работих с инсталацията на Vista Premium, така както го взех. Обаче взе да се поскапва, та реших да натисна един бутон Upgrade в Control Panel, като си мислех, че ще се пооправи бозата със системните файлове, тегли там каквото тегли, след 2 часа имах инсталиран upgrade. При рестарта ми изписа "Вашия Джам не е лицензиран. След 30 дни ще спре да работи. Ако искате да въведете лицензирания код, натиснете тук". Натискам "тук", след което ме подканят да въведа номера, надупих лаптопа, записах си номера на Vista-та, въвеждам го, да, ама не , това не е валиден номер. Брех, не очаквах, че ще стане така. Потърсих контролна точка да се върна към предишната верЕсия, не може да се върне. Хайде пак изначале, формат и с версията на Тошиба. Преди злополучния Upgrade след зареждането на Бозата имах свободни 600MB RAM, след Upgrade само 40MB, машината работеше като на баба ми 4-битовия калкулатор. Мислех да се върна на XP, обаче сметнах, че няма да е разумно, с оглед на местоположението ми в момента, като нищо ще ме изкарат най-върлия пират. Пък и като си помисля, в къщи не работя нищо на компа, така че се примирих с Виста-та. Тази събота и неделя ще разнообразя сивото ежедневие с Fedora
Напоследък се ужасявам от новите верси на кой да е софтуер. Вместо да се подобри интерфейса, той се засира.
От опита ми с Тошиба и Виста, мога да споделя следното: не си купувайте Тошиба, а ако някой Ви подари Тошиба, значи има задни мисли 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Яну 22, 2008 6:24 pm |
|
 |
|
3aek
|
хаха и моя е toshiba но няма проблеми с лицензите на виста http://toshibabg.com/podrobno-opisanie2636
пардон заблудил съм се процесорите са на 1.2 не на 1.6 както съм писал по-горе
само дето за да е 800 гр е със 64 GB solid-state disk и идиотите са сложили vista business инсталация която заема 30 GB
тъпо нали? но сега да купувам XP да му инсталирам отгоре и да не тръгне ...
|
| Вто Яну 22, 2008 7:15 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Ъ
И аз имах това неразумно животно на моя лаптоп и от 160Г имах за ползване чисто 100Г какво му бяха нацелили и омазали дисковете не знам ама беше кошмар, едвам го изтърпях докато си намеря драйверите за XP че наглите от Fujitsu решили че ще поддържат само за Vista драйвери и им бях много сърдит, та 1 месец със ровене по форумите хората даже са си отваряли комповете за да видят кой е аджеба пройзводителя на устройството и бяха пуснали тук там разни съвместими драйвери , но в крайна сметка си отдъхнах с едно XP от зам.нда и и показах врата на тази виста, и сега си имам ония 100Г + 58Г , то е грехота да затриеш толкова място за една операционна 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Сря Яну 23, 2008 12:46 am |
|
|