Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
оборотомер със стрелка 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение оборотомер със стрелка
Здравейте, на всички. Това е първият ми пост в този форум, от блиизо седмица го разглеждам и виждам, че тука сте се събрали хора с креативно и свежо мислене. Бих искал да попитам дали има някой схема на оборотомер със стрелка . Имам предположения как да се направи с преобразувател честота/напрежение (http://www.national.com/mpf/LM/LM2917.html) Никога не съм правил подобно устрйство и опита мие изключително малък. Приемам всякакви препоръки и полезни съвети. Щях да забравя, това ще бъде оборотомер за мотоциклет максималното показание е 12000rpm.

Чет Яну 17, 2008 4:56 pm
Профил

Мнение 
555 в режим на единичен импулс и 50 мСек (за едноцилиндров, двутактов двигател). Стартира се от искрата. На изхода се слага амперметър (през съпротивлене), може и един кондензаторкъм земя да изчсти пулсациите при ниски обороти.

Чет Яну 17, 2008 5:27 pm
Профил

Мнение 
4 цилиндъра 4 тактов двигател, има и изход за тахо сигнал. Идеята е да си направя ново табло като скоростомера и другите индикатори ще са замнени с дигитално табло , но ми се иска да си запазя старото. Индицирането на оборотите е по-добре да е със стрелка по-нагледно и удобно. Мерси за отговора. И се извинявам, че не дадох допълнителна информация за тахо сигнала.

Чет Яну 17, 2008 6:15 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Можеш да го направиш и като светодиодна стълбица (линия или окръжност). По лесно ще е за изпълнение(вземаш един ПИК с повече пртовес които да палиш светодиодите), по фешън и ще се вижда и на тъмно.

Чет Яну 17, 2008 7:35 pm
Профил

Мнение 
имам такъв със светодиоди, стрелката си е по нагледна. Опа мога да ги комбинирам. МАлко шарания ще стане, но си прав за това ,че в тъмното ще се вижда по-добре. Zeus - благодаря за идеята.

Пет Яну 18, 2008 11:36 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]