Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Приблизителна цена като за свои хора :) 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
абе .... не е точно така ама както и да е :), схемата е схема като я има на хартия/файл/, до тогава не е схема и може да се сбърка.

Пон Апр 18, 2005 7:08 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Да... разбирам че ти се вижда несериозна цялата работа. Може би е така защото познаваш Реконструктора и знаеш за каква схема става въпрос. А за чертането и грешките си има проверки по време на и след чертането. В крайна сметка не бих почнал да чертая платка без преди това човека, който я е правил и би трябвало да я знае наизуст, да е проверил начертаната схема и да е казал ОК. Пък и аз си отварям очите като чертая. 8O
Не съм "специалиста който цял живот се е занимавал с това", но и никого не карам да ми плаща за нещо което няма да му върши работа.
Представени нещата така:
"еднослойна платка за ецване в дом. условия. Всичко е конвенционален монтаж, 5 чипа (3хDIP8, 1xDIP16 и 1xDIP40), както и към 30 пасивни елемента."
наистина звучат като нещо което може да се направи и по ICQ. Особено ако трябва да е за временно и непретенциозно заместване на "хвърчащ монтаж"
Ако обаче нещата се представят така:
"двуслойна със зелен лак и бял печат"
това звучи вече като далеч по-претенциозен прототип или като платка за серийно производство. Там нещата трябва да са уточнени до подробности.
А това не става за 2-3 дни.

Пон Апр 18, 2005 11:49 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А бе аз така и не разбрах, какъв е проблемът това да е на макетна платка. Аз почти никога на правя прототип ( за конвенционален монтаж ) на платка, освен ако не е нещо много прецизно или много високочестотно. Слагат се куплунзи, кабелите се жгутират и всичко си е на мястото.

Вто Апр 19, 2005 11:21 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Не знам какво значи "жгутират", ама ми хареса :D

Вто Апр 19, 2005 11:45 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
pirev написа:
Не знам какво значи "жгутират", ама ми хареса :D

Русизъм, предполагам. Кабелите се правят на "жгут" - вързват се със здрав конец да стоят в един сноп. Съвременното решение е със "свински опашки". Между другото, точно така са проводниците във всички автомобилни инсталации, които съм виждал.

Вто Апр 19, 2005 12:14 pm
Профил ICQ

Мнение 
Е бате .... за тая малката мое и с макетна да мине, ама реално това дето му правя сега като макет е 350 компонентамай, вече им изгубих бройката ... доста макетиране и окабелиаване ще падне .....

Иначе за кабелите, овързване с въже е най-добрия начин, любимо ми е, снопа става максимално прибран, и не стърчат гадни свински опашки. А по колите ммного често ги увиват с бандажна лента. На връзването има един недостатук, трудно се автоматизира,а ръчно става бавно, въпреки че за човек усвоил техниката не е толкова бавно. М-у другото има и няколко техники за връзване.

Вто Апр 19, 2005 5:43 pm
Профил

Мнение 
Е това си е класика!!
Свинските опашки са за аматьори като мене. А като си спомня как прошиваха лелките паметите в Търново - ужас ме обзема...Всеки бит е едно мъничко феритче с няколко проводника през него - и така до 4 К :oops:
И се правеше ръчно с игла и проводник.

Вто Апр 19, 2005 6:01 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3