| Автор |
Съобщение |
|
zax
Ранг: Популярен
|
 Дистанционно управление
Търся дистанционно управление с RF.
8 цфрови входа и съответно 8 цифрови изхода.
изхода трябва да стои вкл. докато бутона е натиснат и съответно да отпада след пускане на бутона.
също изходите трябва да са от типа сух контакт, и още да издържа ръчкане поне един работен ден с един комплект батерии (зарядни разбира се).
може и нещо готово да се пригоди (едва ли ще има готово точно такова решение).
някой да е виждал нещо подобно или да предложи какво може да се пригоди до тези условия ????
_________________ бързина, това е да бръкнеш 100 пъти в контакта за 1секунда и да не те хване тока .....
|
| Чет Яну 10, 2008 7:34 pm |
|
 |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4916 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
ми що не драснеш за модел ли, за телевизор ли, за кран ли -> за каква джаджа ти е необходимо?
далечина на действие...
и в разрешената за модели честота ли? в друга ли...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Яну 10, 2008 11:00 pm |
|
 |
|
zax
|
Извинявай сетих се за тази подробност, но вече беше късно
трябва да работи до ~30м от приемника.
честотите не са толкова важни но предпочитам 433MHz (или там другия стандартен обхват около 890MHz дето беше) от свободните честоти
може да стане така че да се вкл две такива устройства едно до друго ама ще видим по нататък засега едно.
за отваряне и затваряне на големи метални врати.
гледах вариант на тези за гаражните врати но в такъв случай трябва да сложа 4 едно до друго пък. аз искам по интелигентно устройство, а и тези са с мноогоо малки копченца които не се натискат удобно  и ще трябва да се пускат кабелчета .... гадост
в най лошия случай ще си го одялам сам.
но ако някой от колегите има готово решение предпочитам него. затова го и сложих в пазар.
_________________ бързина, това е да бръкнеш 100 пъти в контакта за 1секунда и да не те хване тока .....
|
| Пет Яну 11, 2008 3:06 pm |
|
 |
|
VANK
Ранг: Ориентиран
|
Това което го правя е с 3 бутона, принципно може да стане и с 8 (просто трябва да се допише малко програмата), но няма да се събере в тази кутийка.
Захранва с 9V батерия, консумира само при натиснат бутон, обхват 100-130 м пряка видимост, работна честота 433MHz.
Използвам го за сверяване на часовници по таблата, които произвеждам.
Може да се види тук:
http://vankov.com/fp_my.htm
|
| Пет Яну 11, 2008 4:43 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4916 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
VANK,
вземи да обесиш webmastera си
като си отвориш сайта...което по подразбиране ти е лицето пред света....
вляво под Електромагнитни модули има
> ПрОложения.....
означава приложения ли е или нов глагол "пролагам" 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Яну 11, 2008 7:03 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Виж в конрада. Имаха едно с 5 двойки бутони което директно управлява контакти-приемници на 220В.
|
| Съб Яну 12, 2008 2:08 am |
|
 |
|
zax
|
Ванк, аз видях и на други места "прОложения"
така че провери правописа.
Да, това би ми свършило работа след известна доработка от твоя страна.
В понеделник ще се чуем да си поговорим.
Тези от конрад не ми вършат работа гледах ги вече  благодаря, Жичка.
|
| Съб Яну 12, 2008 6:13 pm |
|
 |
|
VANK
Ранг: Ориентиран
|
 Благодаря!!! Webmastera e обесен! 
|
| Съб Яну 12, 2008 7:01 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Аз сега замислям нещо ама не знам ще сработи ли. Та идята : вземат се от комет един АМ приемник и един АМ предавател на 433MHz (RF Solutions - комплекта излиза около 18 лв.). Вземат се и един DTMF генератор и един декодер. Почти съм сигурен че няма да стане ама ще изхарча 20-тина кинта да пробвам. Ако не стане с DTMF, с някаква честота ще стане. Лошото на тоя вариант е че не е много (никак) сигурен от към security.
|
| Нед Яну 13, 2008 8:02 pm |
|
 |
|
zax
|
Cekins, знам как да го направя и мога да си го направя и сам,
но НЯМАМ време
а и все пак ми трябва малко по голяма сигурност и затова предпочитам нещо просто, но с професорче 
|
| Нед Яну 13, 2008 10:58 pm |
|
 |
|
velio
|
Дистанционно от ТВ + радиомодул? Махаш светодиода и слагаш предавателя. Има всякакви видове за 433 и 890 MHz.
От другата страна обаче пишеш софт за MCU...
|
| Пон Яну 14, 2008 11:27 am |
|
 |
|
zax
|
ако ще е така по добре и предавателя да си направя сам
засега са обещали от конрад за сряда да доставят нещо интересно ако не
VANK ще го мисли май 
|
| Вто Яну 15, 2008 12:24 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Ще ми трябва нещо такова за една дребна задачка - по-добре би било да са 4 бутона, но може да се оправя и с три.
Значи, джобен модул, с три (или 4) бутончета, и приемник (който ще е в стационарно устройство) със съответния брой (съответен на командите) изходи.
Може с него да имитирам натискането на локално разположени бутончета.
Моля, кажи ми някаква разумна цена и възможности за доставка.
Най-напред един комплект за проба, пък после, ако е рекъл господ (клиента, де  )...
|
| Пет Фев 08, 2008 8:45 pm |
|
|