Отговори на тема  [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Богат - беден 
Автор Съобщение
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

Мнение 
Други планети... те американците до Луната не е сигурно, че са стигнали, вие мислите за други планети.
Усилията на човечеството трябва да са насочени единствено към оцеляването на Земята, това е нашият дом.
Статията по-горе ми мирише на комунизъм.. :lol:
Никога няма да стане това всички да имат близки жизнени показатели или коефициенти на консумация или там каквото е.
Винаги едните ще са добре, а другите зле и винаги ще има конфликти, това е неизбежно, защото така сме устроени.

Пет Яну 04, 2008 3:46 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Абе факта си е факт - преди 25-30 години и руснаци и американци правеха неща в космоса които тогава на нас са ни изглеждали много по немислими от колонизиране на планети в днешно време....

Просто сега борбата за надмощие се пренесе на друга плоскост. Пък и руснаците много занемариха тяхната програма и хамериканците загубиха интерес да се съревновават.

А и за да се раждат нови открития и технологии, трябва да има съревнование. В момента космоса не е интересен, затова и не се раждат нови технологии там. Дефакто там технологично нищо интересно не се е случило от 30г. насам. Замислете се реално - как са се развивали други области за тия 30г. Ако космическите програми на двете държави се развиваха с ония темпове непрекъснато, по Марс отдавна щяха да щъкат хора. Теоретически и сега възможно, просто не им е в дневния ред.

Но един ден... пак ще тръгнат. Земята е тясна - това е факт.

Пет Яну 04, 2008 4:14 pm
Профил ICQ

Мнение 
То Земята няма вече ресурси нас да изхрани та какво остава да влачим земните ресурси да колонизираме други планети?
Само като си помисли човек един самолет колко тона гориво за един двучасов полет харчи.

Просто всичко върви по естествения си път т.е. всяко начало има край. Хората имат начало сигурно ще имат и край.

Пет Яну 04, 2008 6:20 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Струва ми се че преди човек да се забие в космоса да търси ресурси ще разоре морското дъно.По наблизко е

Пет Яну 04, 2008 6:39 pm
Профил

Мнение 
ДедоБоре написа:
то и до бургас се ходи трудно, да не говорим за котел през зимата.

Що бе дедо Боре? Май тези дни е по-лесно до Котел отколкото до Бургас... :D

Пет Яну 04, 2008 7:13 pm
Профил

Мнение 
Edesign написа:
.... Просто всичко върви по естествения си път т.е. всяко начало има край. Хората имат начало сигурно ще имат и край.

E, човек прави и изкуствени неща, така, че се очаква краят му да дойде по-бързичко, ако не се промени сегашния му вид на организираност и ценностна система.
Колкото до преселението на други планети , единственото разумно решение според мене е да се пратят сонди със земно "семе" - преди всичко бактерии и зародиши от нисши организми към други планети. Ако имат подходящи условия, те ще се развият и след милиард години ще се пръкне някое човекоподобно същество, което ще гради хипотези за извън "земно" възникване на живота. Тъй де - нали в края на краищата целта ни е да се размножаваме. Начините за това, пространството и времето, защо да имат значение?

Пет Яну 04, 2008 8:50 pm
Профил
Аватар

Мнение 
пак някой се тревожи да не спре реката да тече надолу.
негрите били се увеличавали, вай какво ще правим? петрола бил свършвал, вай ами сега?
от 3 милиарда години (да ме извиняват креационистите) животът си тече и "проблема" с липсата на ресурси се е решавал по един единствен начин - с измирането на тези за които ресурсите не стигат. ако ресурсите стигаха и всички оживяваха, нямаше да сме мръднали от ниво делящи се капки желе. недостигът на ресурси е фундаментална част от еволюцията и да се гледа на него като на глобален проблем е перверзия. хуманистите могат да си плямпат колкото искат за изравняване на консумацията, но накрая пак по нашата ше стане - със сеч и глад. убеден съм че когато дойде времето да се режат глави, дори хуманистите ще колят. такава е човешката природа - човек може да проповядва какви ли не глупости, но когато дойде момента инстинктите вземат връх и постъпва така както е програмиран. аз лично не вярвам скоро да има сериозна война, тоест в близките 20 години, но до 100 години е почти сигурно.

Пет Яну 04, 2008 8:58 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Аз от как се помня петрола все свършва след 20 г. :D . Наскоро почнаха вече да разработват нефтените пясъци в Канада, за които казват, че имат повече нефт от колкото този в Саудитска Арабия. Така, че спете спокойно и не са плашете - петрол има колкото искате, просто на някои места до сега не е било изгодно да се извлича. Относно ресурсите - сериозно ли тук има хора, дето си мислят, че всичката паплач по земята може и трябва да живее като бели хора ? :)

Съб Яну 05, 2008 12:48 am
Профил
Аватар

Мнение 
е, димитре и аз от как се помня петрола свършва след 20 години, никога не съм го вземал това за надеждна стойност. но рано или късно ще свърши, това е сигурно. не виждам обаче какво тревожно има в свършването му, хората вдигат много врява за нищо. през 97ма видяхме за моемнт бъдещето - свят без петрол, не беше кой знае колко страшно, даже ми хареса и ми се ще да свърши по-бързо :)

Съб Яну 05, 2008 10:34 am
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Аз от как се помня петрола все свършва след 20 г. :D . Наскоро почнаха вече да разработват нефтените пясъци в Канада, за които казват, че имат повече нефт от колкото този в Саудитска Арабия. Така, че спете спокойно и не са плашете - петрол има колкото искате, просто на някои места до сега не е било изгодно да се извлича. Относно ресурсите - сериозно ли тук има хора, дето си мислят, че всичката паплач по земята може и трябва да живее като бели хора ? :)

Това за Канада - поне от половин година официално се отказаха да ги експлоатират. Технологията за извличане е толкова скъпа, че би била оправдана над 200$ за барел (не съм сигурен в цифрата). Това беше преди половин година. Сега незнам. Може и да си прав.

Проблема със свършащия петрол сам по себе си не е страшен. Като свършва ще поскъпва и консумацията ще намалява и ще се търсят алтернативи - Саморегулация.

Думичката..... ПАПЛАЧ ..... не ти прави чест. Нищо лично, не искам да те засягам. Не съм пацифист или идеалист. Но да наречеш половината земно население - ПАПЛАЧ... не говори добре за теб. Утре ще вземеш да вдигаш ръка за поздрав с хаил и да развиваш теориите за господството на богоизбраната нация. Виж zaphod да пуска такива ... него си го знаем.

Съб Яну 05, 2008 2:27 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Незнам дали ми прави чест или не, но просто съм реалист. Нямам нищо против никой, но съм далеч от мисълта, че всички могат да живеят еднакво добре. Така е било от както свят светува, така и ще остане. А ти би могъл да спреш да купуваш китайски, виетнамски и други стоки, защото за да са ти евтини работниците, дето ги правят живеят по-зле и от паплач - като кучета. Така, че честно не разбирам гледната ти точка - аз поне не мога да кажа на черното бяло и знам, че за да живея аз добре, трябва 10 човека някъде по света да живеят много по-зле от мен :) .

Съб Яну 05, 2008 6:56 pm
Профил
Аватар

Мнение 
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,34765.0.html :idea:

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Съб Яну 05, 2008 7:07 pm
Профил WWW

Мнение 

Mного голяма история! Не я знаех. Все пак мaй е за съседната тема.

Съб Яну 05, 2008 11:21 pm
Профил

Мнение 
Dimitar написа:
Аз от как се помня петрола все свършва след 20 г. :D . ...

Димитре, не мой се коси за нефта - ще свърши когато свърши и Земята. Има кладенци от които се изпомпват само 50% от наличностите. Останалото ще си остане там, защото са необходими много средства за да се качи на повърхността. Въпросът е за цената, иначе все ще се намери нефт за да се напарфюмира човек (преди да се използва за гориво се е продавал в аптеките за мазило). Нещо като експонента - теоретически кондензаторът се зарежда (или разрежда) за безкрайно време, но ние си избираме някакъв критерий и казваме, че е зареден. Какъв ще е критерият за нефта - не е ясно и едва ли е толкова важно - 200$ или 2000$/барел. През 70-та година е бил 3$, преди 15-тина години беше 12$, сега е 100$.
Прогнозите се различни, но тенденциите са ясни - добивът е достигнал максималното си ниво (или е въпрос това да стане до няколко години) и започва да пада, а търсенето се увеличава. Миналата година един от шефовете на GM каза, че нефт ще имa oще 30 години, а той има най-малък интерес от това, съдейки по непродадените им камионетки.
Тъй като енергията върти света, а лесната такава (тип - бучнеш пръчка -имаш нефт) е на изчерпване, ще има много динамични промени в близките десетилетия в начина на живот на хората и в отношенията между държавите. Глобализацията вероятно ще се редуцира силно. Тези промени са ми интересни, най-малкото поради това, че който може да прогнозира бъдещето, ще спечели. Или поне да си увеличи шансовете за оцеляване.
А относно паплачта имаше един лаф - кога ти почерня г@за - кога кюмюрджия стана.

Съб Яну 05, 2008 11:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
sthx написа:
А относно паплачта имаше един лаф - кога ти почерня г@за - кога кюмюрджия стана.

Бе всички сте много силни във форумните изяви, ама в реални живот съм 100% сигурен, че се държите за интересите си като удавник за сламка. Тук просто си водим някакви дискусии и някои хора решихте, че може да поучавате другите - ок, не ми пречите :) . Най-интересното обаче е, че има и тук хора дето мислят като вас и дето са недоволни от това САЩ да водят войни наляво и надясно, но въпреки всичко си натискат парцалите тук, въпреки че в САЩ трудно се влиза, но съвсем лесно се излиза, защото много добре знаят, че никъде другаде няма бензин по 3$ галона и такава евтиния, каквато е тук а на всичкото отгоре и по някой зелен долар пада. Даже и след увлеченията им по малките и икономични коли в началото, защото са много екологично настроени, после и те се мятат на някое американско чудовище, ухилени до уши. Нагледал съм се на такива примери колкото искаш. Така, че не си единствения, нито си първия, нито последния. Съмнявам се обаче че ти ходиш пеш. Най-вероятно караш някаква кола, бензина за която е направен с петрол примерно от Нигерия, Русия или някъде другаде, където 90% от хората едва свързват двата края, и ти също си купуваш евтините китайски и виетнамски и незнам си какви стоки - нали? Много е лесно да си говорим възвишени приказки и да се правим на форумни герои, ама реалноста си е реалност и колкото и да ти се иска не можеш да я промениш, защото и ти самия няма да си доволен от резултата след това :) .

Нед Яну 06, 2008 4:43 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща