Отговори на тема  [ 54 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
парични трансфери през PayPal 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение парични трансфери през PayPal
Някой правил ли е парични трансфери през PayPal. Смисъл не да плаща ebay, а просто да прехвърли към друг акаунт (роднина в случая) определена сума. Гледам из сайта че явно може. Но не съм го пробвал досега.

Ако някой го е правил - да каже има ли уловки... такси, комисионни, срокове някакви :)

Нед Дек 30, 2007 12:15 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Имаш - Send Money... Там искат само емайл адрес на този на който ще пращаш.
Комисионните са си както при други транзакции - намери каде е "Transaction Fees"
Парите се трансферират моментално в сметката на получатела.

Нед Дек 30, 2007 3:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Внимавай, парите, веднъж вкарани в PayPal много трудно излизат от там. :) С Тони имахме отрицателен експириънс по тоя повод.

Нед Дек 30, 2007 11:54 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Аз съм привеждал така пари на друг човек и няма никакви проблеми. По същество плащането в иБей е точно това :) .

Пон Дек 31, 2007 12:24 am
Профил

Мнение Mne
Реконструктор написа:
Внимавай, парите, веднъж вкарани в PayPal много трудно излизат от там. :) С Тони имахме отрицателен експириънс по тоя повод.

Не си прав!
В paypal си имаш добавени банкови сметки , в тези сметки може да пращаш с transfer а не send, тази опция send е за друго с нея се пращат пари на други потребители в paypal, много внимателно с тази опция освен ако не искаш да платиш на някой директно , трябва той да ти е дал дето се вика на ръка email-а че да си 100% сигурен !!!
След като си настроиш банковите потребители се ползва опцията за трансфер на пари в меню withdraw -> transfer to bank account , но не знам дали работи paypal с БГ банки !
Иначе по въпроса с плащането няма никакъв проблем но мисля че ще ги дръпне от кредитна карта ако си заложил такава , ако този роднина е в чужбина след като му ги пратиш на неговия потребител, и в paypal си е вкарал редовни банкови сметки и не му се харчат за боклуци в ебай да си ги прати на сметката само имаше някакво условие да са повече от $150 май !
Даже мисля че това е удобен начин за евтини парични трансфери с малки таксички към кредитната карта :)

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Пон Дек 31, 2007 12:32 am
Профил
Аватар

Мнение 
Да, сега погледнах, че са го отключили. :) Преди няколко месеца излизаше съобщение, че кънтрито ни не е читаво пейпал не превежда пари там.
Но и парите в кредитна карта до някаква степен са заключени, най-читаво е директно в банкова сметка, но трябва да имаш US такава.

Пон Дек 31, 2007 12:06 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами моя случай е такъв - аз имам регистрирана карта в PayPal (дебитна българска), човекът също има такава - дебитна хамериканска, имам да му връщам пари - просто не мога ли да цъкна на Send мъни и да му ги натъпча в картата? Или той да ми прати Invoice и аз да му платя (услуга някаква?)

Пон Дек 31, 2007 1:42 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Можеш :) .

Пон Дек 31, 2007 6:23 pm
Профил

Мнение Mda
Цецо написа:
Ами моя случай е такъв - аз имам регистрирана карта в PayPal (дебитна българска), човекът също има такава - дебитна хамериканска, имам да му връщам пари - просто не мога ли да цъкна на Send мъни и да му ги натъпча в картата? Или той да ми прати Invoice и аз да му платя (услуга някаква?)

И в 2-та случая парите ще си виснат в paypal и няма да отидат в картата , той може единствено да реши какво да ги прави или да си купи нещо с тях или да си ги прати по сметка , за БГ надали ама за всички бели държави става в paypal има опция добавяне на банкова сметка, след като е в хамерика няма проблем да си добави банковата сметка и да си ги прати в нея лесно става :roll:

Вто Яну 01, 2008 2:59 am
Профил
Аватар

Мнение 
Е картата не е ли сметка? Не може ли да си ги прехвърли от PayPal към картовата сметка?

Сря Яну 02, 2008 9:40 am
Профил ICQ

Мнение Mne
Цецо написа:
Е картата не е ли сметка? Не може ли да си ги прехвърли от PayPal към картовата сметка?

Не може само в реална сметка може, картата е друг вид разплащане и за да платиш минава през няколко проверки и различни институции и не може лесно наобратно да се вкарват пари, само може да се върнат пари когато стане грешка и им заявиш претенции и те се оправят вече , а и комисионните са солени защото плащането става сравнително по бързо !

Сря Яну 02, 2008 11:44 am
Профил
Аватар

Мнение 
Аз моите входящи трансфери в Пейпал ги превеждам в картова сметка (дебитна карта), която тук в САЩ е вързана към чекинг акаунт така, че няма никакъв проблем парите да отидат в карта. Тук картовите сметки са малко по-различни от тези в БГ - абсолютно реални са си, даже съм почти сигурен (не съм го пробвал), че и по сметка на кредитна карта могат да се преведат парите - както си ги превеждам и от чекинг акаунт към кредитната карта, когато си погасявам баланса по картата.
Цецо до сега да ги беше превел 100 пъти тези пари :D .

Сря Яну 02, 2008 4:58 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Хехе, аз само питам бе. Просто да знам. Че ми писна да давам на разни хора пликчета с пари :) (сигурно съм единствения който праща пари в плик към Америка, а не обратно :) )

Иначе установих че най-евтиния банков начин да пращаш регулярно пари към частно лице в Щатите (и не само) от БГ, е да му извадиш една Visa Electron в съответната валута и да си ги тегли там. Макар че по добре потока да е на обратно :)

Принципен беше въпроса. Аз принципно и в PayPal сметка да му ги туря, той все ще намери за какво да ги изхарчи.

Иначе и българските карти са си с 100% реални банкови сметки. Смисъл отивам в банката(пускам компютъра) и си прехвърлям пари оттях/в тях като най-нормални сметки. Поне за дебитните Visa де. За кредитните е малко по друга песен, но принципно е възможно. Аз обаче кредитна карта в PayPal не регистрирам по разбираеми причини....

Както и да е. Добре че PayPal ни пусна в организацията си, че ми беше писнало разни тъпи американски търговци да ме режат щото картата ми била Non-USA....бла,бла...

Сря Яну 02, 2008 6:19 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
За трансферите БГ<->САЩ аз процедирам по същия начин (за суми до 500$ е ОК) - имам БГ карта тук и съм пратил американска в БГ. Над 500$ вече е по-евтино с Мъниграм. Преди 2 г. в БГ неможех да превеждам пари от картова сметка към друга, т.е. веднъж вкарани парите в картовата сметка можеха да се теглят само чрез картата. Сега може и да са го променили - де да ги знам. Наскоро ОББ ми вдигнаха кръвното като видях в он-лайн акаунта си, че вече без електронен подпис (който ме подканваха да си купя срещу 65 лв. ) няма да изпълняват он-лайн нарежданията ми. Голяма тъпня - защо въобще им трябва това нещо, след като имам цифров сертификат, юзернейм и парола - то е ясно защо де. Тук за он-лайн банкиране даже няма и цифрови сертификати - само юзернейма и паролата. Та тия ОББ направо ги забравям от тук нататък. Дано само ПИБ да не ги последват, защото въобще не смятам да си купувам електронни подписи. Между другото само - в ePay.bg също могат да се регистрират американски карти и там също стават работите да се прехвърлят пари насам-натам :) .

Сря Яну 02, 2008 7:30 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ПИБ също гледат да те набутат с електронен подпис, но срещу саморъчно подписана декларация можеш да си продължиш по стария начин със сертификат. Без тази декларация май можеше да правиш преводи само към вече съществуващи кореспонденти, но не съм сигурен до кога ще е валидно това. Истерията с електронни подписи и чип-карти е налице.

Чет Яну 03, 2008 4:31 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 54 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща