|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:56 am
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Прави си, че си мълчим, ама не винаги е така. Аз в момента си мълча, щото моят шеф е приятел, на приятел на шефа на Олимекс. А моят шеф е кисела краставица и с него не искам да се занимавам. Иначе не си мълча за такива работи, в крайна сметка вместо от теб да го научавам, че при WinXP SP2, трябва да изключвам Интернет, можеше по едно листче, дори на ръка написано да сложат в кутийката. През 2003г, закупихме развойната система на Echelon и в рамките на 2-3 месеца на няколко пъти се наложи да им обяснавам на развален ингилизки, че имат проблеми в Node Builder 3.1, тъпите американци все се правеха, че не ме разбират, най-накрая във форума на Echelon се намесиха и други потребители, които на сносен английски потвърдиха моите изводи, при което ми се обадиха лично по телефона да ми се извиняват за причинените неудобства. Със сигурност все някой от Олимекс посещава редовно www.mcu-bg.com , така че да не си правят оглушки ...
За сравнение преди 2-3 месеца си купих цифров фотоапарат от Daisy Multimedia, ами шапка им свалям, дизайн на кутия, упътване, кабели, адаптори, слушалки и т.н., поръчах си го по Интернет, дойде здрав и читав, с една дума доволен съм от тях. И при тях имах проблеми, защото не ми сложили българската версия на менютата, писах им 2 реда и след 24 часа хората ми се извиниха и ми пратиха софтуера. Ами дали ако им пиша на Олимекс някой ще ми обърне внимание ? То като им гледам стоката и опаковката надали ...
|
| Пет Апр 15, 2005 7:17 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Аз имам едно определено мнение за Олимекс, ама само не ми е ясно как така станаха партньори на TI и IAR и как из цял свят я превъзнесаха тая фирма, все едно са незнам си какво.
|
| Пет Апр 15, 2005 11:25 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Цените, братче, цените им са смешно ниски. Евала, де. Аз пазарувам чат пат от тях. Но предполагам че ако вдигнеш телефона ще ти обърнат внимание. В крайна сметка това си е тяхно задължение.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Апр 16, 2005 9:54 am |
|
 |
|
Гост
|
Àç ñè ìèñëåõ äà íàïðàâÿ íà åäíà ïëàòêà ICD-S & ZIF öîêúë, çà äà ñå ïîëó÷è äåáúãåð è ïðîãðàìàòîð, à òî ãî èìàëî âå÷å ãîòîâî
http://www.ccsinfo.com/machx.shtml
ò.å. íèùî íîâî ïîä ñëúíöåòî

|
| Съб Апр 16, 2005 9:47 pm |
|
 |
|
¶
|
ICD-Sxx създава проблеми, когато се инсталира версия върху версия на CCS. Днес Zax, сподели че имал проблем с ICD-S40. При мен е версия 3.204 на CCS компилатора, IDE-то е версия 3.42, ICD програмата е версия 2.9, a фирмъуера за ICD-Sxx е 1.38. При него ICD програмата е по-нова. Качих и при мен версията на ICD програмата от 11 Април 2005г и всичко се омаза и при мен и нямаше оправия, докато не изтрих CCS ( деинсталирах го първо, след което с regedit остраних от регистрите на Windows всичко що имаше връзка с CCS компилатора - "CCS", "ICD" и т.н. Само трябва да се внимава много да не се затрие нещо жизнено важно за Windows ). След което наново инсталирах CCS IDE 3.42 всичко си заработи, като само firmware за ICD-Sxx oстана да е 1.38. Моят съвет е да деинсталирате старите версии, преди да качвате нови версии на CCS , независимо дали е IDE-то или само ICD-то .
|
| Нед Апр 17, 2005 3:44 pm |
|
 |
|
forest_gump
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Окт 13, 2004 11:24 pm Мнения: 500 Местоположение: Стара Загора
|
pirev, цената ти е добра или поне мен ме устройва, само като си помисля за галимацията да я правя сам и се изприщвам, щом казваш че се държи добре, вервам ти ! Прати ми ЛС или меил със сумата в лв. и адреса ще ти пратя пощенски запис ! Адаптер и rs232 кабел не ми слагай, имам ги на кубик  !
|
| Пон Апр 18, 2005 10:23 pm |
|
 |
|
forest_gump
Регистриран на: Сря Окт 13, 2004 11:24 pm Мнения: 500 Местоположение: Стара Загора
|
Току що пробвах ICD-S40 -то на pirev/върху PIC16F873/, трябва да ви кажа че си работи без никакви забележки , CCS-a е от линка на ТоНи, определено съм доволен от отношението: (качество+изработка+работа)/цена на изделието,
pirev, ако схемата му не е секретна разбира се, прати ми я, за всеки случай да я имам, определено ти гарантирам че няма да ти ставам конкуренция /чесна пионерска  / , просто ако нещо се обърка да не се ровя като прасе в тикви. Кажи ми за какво са двата джъмпера предполагам нещо за захранване на дебъгваният процесор, бях захранил ICD-S40-то и развойната платка от едно и също место и не разбрах работата им?
|
| Съб Апр 23, 2005 10:36 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
А аз тия дни дебъгвам с преработен ICD на микрочип, в такъв за CCS и ми прави впечатление че чат пат забива, в един момент казва че няма връзка с процесор аи не ще ... но в общи линии работи.
|
| Съб Апр 23, 2005 11:15 am |
|
 |
|
¶
|
Схемата въобще не е тайна, можеш да я свалиш оттук http://www.geocities.com/svetoslavpirev ... 1_v1_3.zip Джъмперите са за начина на захранване на ICD-Sxx,
Ако JP2 е включено, ICD-Sxx се захранва от външен адаптор. Ако го няма и при включен JP1 ще се захранва от Target-а. Ако JP2 и JP1 са включени, ICD-Sxx се храни от външен адаптор, а Target-a от ICD-Sxx. JP1 е този до куплунга за Target, a JP2 e този до жака за адаптора.
@ToHu, според мен има недомислица в хардуера на оригиналното ICD-1 на Микрото, затова така се получава. По-точно, става дума за включването на 5-те волта за MCLR на Targer процесора, ако се водя по номерацията на елементите в моята схема става дума за D4 и R16. Струва ми се по-добро решение да се замени тази верига с транзистори както при Q3 и Q4, само че не съм го мислил как ще стане да излиза GND, +5V & +13V за MCLR. Проблем с "зависването" се получава когато искаш да влезнеш в режим DEBUG, при което ако MCLR на target дръпне повечко ток(примерно имаш кондензатор към маса), пада върху R16 става по-голям и процесора не може да тръгне. При мен веднъж влезне ли в режима на DEBUG не забива. Оригиналното ми ICD-1 ми се държи горе долу по същия начин, като забива и по време на дебъгването. Освен това, за да работи ICD-1 добре трябва да съм в Win98, иначе под WinNT SP6, WinXP SP2 е мъка да го чакаш.
|
| Съб Апр 23, 2005 11:47 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами аз оригинално ползвам със софтуера на CCS дебъгера, и дебъгвам в CCS. Иначе ми прави впечатление наистина леко се замислиа, ама аз дебъгвам с 2 Мхз кварц на процесора, и предполагам по бавно качва програмата и чете регистрите.
|
| Съб Апр 23, 2005 2:10 pm |
|
 |
|
forest_gump
|
pirev, благодарско за схемата , ако искам само да програмирам някой процесор да речем 12C508 със ICD-S40-то, трябва ли да инсталирам друг софт или може да ползвам CCS-a, питам те щото нали беше казал че като се инсталира допълнителен софт нещо се омотвало?
...Май го обърнахме на on-line support 
|
| Съб Апр 23, 2005 3:05 pm |
|
 |
|
¶
|
@forest_gump,
Допълнително не се инсталира нища, каквото имаш като супорт в advanced това можеш да програмираш. Ако смесваш версии на ICD.EXE програмата с CCS IDE, тогава се омазват нещата. Днес, като гледах схемата, се сетих, че може да се окъси R16, защото D10 & D4 са противопосочно свързани и няма да си пречат +13V с +5V, при което ако има проблеми с влизане в DEBUG режим ще се оправят(R16 забавя скоростта на подаване на сигнала на MCLR). Ако не те домързи изпробвай така. За оригиналните МикроЧип ICD-1, трябва да се прекъсне пистатата на +13V и да се добави един диод 1N4148.
|
| Съб Апр 23, 2005 6:59 pm |
|
 |
|
forest_gump
|
Аз видях че има опция да се избират чиповете от секция advanced на ICD-то, там го има 12C508A , но като го задам и после дам assign ми дава следното
,... та затова те питам , може би си мисля че като програматор само би трябвало да няма никакъв проблем но софта на PC би трябвало да го конфигурира само да програмира без да се опитва да дебъгва, виж pirev зарежи .... почвам да досаждам .... 
|
| Съб Апр 23, 2005 9:41 pm |
|
 |
|
forest_gump
|
С тоя форум савсем са омарзеливехме  , няма кой да прочете че на CCS ICD-то не поддържа 12-та серия на сайта им прочетох че за 12C508A програмирането била в бета състояние!
|
| Нед Апр 24, 2005 5:17 pm |
|
 |
|
¶
|
Това дето съм го казал, няма да стане, тъй като ще се претовари R17. Може да се пробва R16 да се намали до към 470 Ома.
Не иска въобще ли да програмира 12C508 ? Ако пише бета тест, би трябвало да може, ама не гарантират на 100%. Пробвал съм на 12F629/675.
|
| Нед Апр 24, 2005 8:14 pm |
|
|