| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
 Web software
С две думи опитвам се да направя сайт, което ще рече че два дена се мъча с най-различни софтуери и нито един не ми харесва.
Дайте идея за някой по-читав софтуер с който да си редактирам (wysiwg) прост статичен сайт.
|
| Нед Дек 16, 2007 6:03 pm |
|
 |
|
GTN
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пет Яну 26, 2007 5:05 pm Мнения: 310 Местоположение: из България
|
Microsoft FrontPage или на Macromedia Dreamweaver 
Последна промяна GTN на Нед Дек 16, 2007 11:02 pm, променена общо 1 път
|
| Нед Дек 16, 2007 7:39 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Май ще потърся dreama...
Frontpage го заменили с някакъв дизайнер-нещо си, който обаче иска да имаш инсталиран office 2007, а пък аз нямам. Мъчих се малко с VStudio 2005 - доста добър редактор за html, но само на ниво текст. Ако имаше и графичен редактор щеше да е супер.
Пробвах и няколко от фрее редакторите - голям ужас, само си загубих времето. Като сложиш нещо в страницата не може да го маркираш/редактираш винаги с мишката, а пък html-a който генерират после като го отворя в VStudio ми показва стотици грешки... Абе не стават.
|
| Нед Дек 16, 2007 8:36 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
|
| Пон Дек 17, 2007 12:24 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аз мега мразя да влизам в сайтове, които са на флеш (или дори само на флеш)
|
| Пон Дек 17, 2007 5:28 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Миро,
докато се чудиш с какъв софтуер как да направиш нещо, с един
най-обикновен текст редактор пишейки на прост html ще си свършиш работа
десет пъти. Тия wysiwyg неща са за потребители, дето имат излишно време
и броят правенето на уебсайтове за програмиране....  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Дек 17, 2007 6:12 pm |
|
 |
|
batio
Ранг: Минаващ
|
Занимавал съм се известно време с уеб дизин.Според мен Dreamweaver е доста добра програма и много лесно се работи с нея.А и сорса в HTML е доста подреден. 
|
| Пон Дек 17, 2007 6:51 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Kакто и tgi спомена - Notepad rulzzzz  .
|
| Пон Дек 17, 2007 7:44 pm |
|
 |
|
forest_gump
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Окт 13, 2004 11:24 pm Мнения: 500 Местоположение: Стара Загора
|
Namo Web Editor, пробвал съм много и по мое мнение няма по добра програма за статични HTML страници, малък пъргав удобен редактор, интегрира , графичен редактор и всичко друго което е необходимо, имах някакви проблеми с кирицата но забравих как се решиха.
|
| Пон Дек 17, 2007 8:12 pm |
|
 |
|
setoy
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
На notepad + асемблер могат да се правят чудеса... въпросът е дали трябва 
|
| Пон Дек 17, 2007 8:15 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Това са ключовите думи  . Ако сайта трябва да е някой фенси плюс една камара анимации и флашове Миро щеше да си наеме човек да го направи. След като се е заел сам, значи е нещо просто и за него Notepad или някой друг прост текстов редактор е ОК. Не искаме да трепем муха със балистична ракета - нали ? 
|
| Пон Дек 17, 2007 8:20 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Сигурно бих могъл да се справя и с Notepad, но не се смятам за мазохист
Проблемът е че всичко се опитвам да го правя между другото... трябва да измисля съдържанието на сайта, как да го разбия на страници и подстранички, какво да пише на всяка и т.н. Ако имах готова идея относно съдържанието с удоволствие бих го дал на някой който се занимава професионално с дизайн, още повече че имам и познати и приятели. Но в крайна сметка те не могат да ми измислят съдържанието, а освен това вероятно често ще го поправям и като цяло не искам да завися от никого.
Затова и искам да правя всичко сам - когато имам време и когато ми дойде музата...
Определено не ми се пише на html - искам да се съсредоточа върху съдържанието, а не да мисля кой таг за какво е, кой съм отворил и кой съм затоворил, защо тоя фрейм излиза така и т.н. Не е въпроса в непознаването - в голяма част познавам html щото съм правил рендване за печат. Но пак казвам предпочитам да остана над тези неща - за колкото по-малко глупости мисля, толкова по добре
Между другото VStudio е перфектен редактор - не просто има color синтаксис, но и анализира html-a за всякакви грешки, съвместимост и т.н.
Иначе днес все пак си инсталирах Office 2007 и на пръв поглед publisher-a изглежда точно като това което ми трябва. Работи се лесно и има базовите неща за правени на страници... и то всякакви страници - да го кажа направо даже съм учуден че чак сега открабнаха концепциите на PageMaker. Макар че специално за web-страници РМ сякаш имаше повече възможности. Ако няма голями изцепки мисля че ще остана на публишера, ако не ще си сложа и дрийма.
|
| Пон Дек 17, 2007 9:18 pm |
|
 |
|
valioman
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 5:07 pm Мнения: 813 Местоположение: Сливен
|
Аз пък ти предлагам друга идея ........ има доста примерни шаблони за сайтчета пръснати из нета .... вземаш си едно шаблонче и с 2 часа игра за смяна на снимки и текст и си готов .... трябва ти само един notepad
А със Frontpage мнооого внимавай защото кода който бълва е за интернет експлорера и понякога страницата показана на друг браузър няма нищо общо с това което си искал да бъде  )))
|
| Вто Дек 18, 2007 9:48 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Да се пише текст с Notepad си е мазохистично и според мене.
В този форум вероятно почти всеки има дълбоко вкоренени
навици с някакъв текст редактор, с който програмира - с него
текст се пише най-лесно. Поне за мене това е валидно  .
Наливането и преформатирането на текста отнема
пренебрежимо малко време.
Моят неголям опит с правене и поддръжка на уебсайтове сочи,
че основното време отива в правене и подготовка на снимките,
ако не броим съчиняването на текста (последното може да отнеме
от времето за набиране до години...  - според темата и автора...).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Дек 18, 2007 2:05 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
[OT] Това с notepad не го разбирам.  Дори EDIT в сравнение с него е направо професионален редактор.
|
| Вто Дек 18, 2007 7:47 pm |
|
|